19 tips vid blombud till Ystad

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interfloraeuroflorist och Florister i Sverige samt annonser via annonsnätverk.

Uppdaterad 2021-05-06

Om du ska skicka blombud till Ystad så läsa våra tips först och undvik onödiga misstag, spara pengar och gör blombudet till en minnesvärd upplevelse!

Här går vi bland annat igenom;

 • vilka blombud som du kan välja mellan
 • sista beställningstid för leverans samma dag
 • när blommorna levereras under dagen
 • vad frakt och blommor kostar i Ystad
 • vilket utbud av blommor och växter som du kan välja mellan
 • om begravningsblommor till Ystad
 • presenttips med blombud
 • kontaktuppgifter och öppettider till samtliga blombud i Ystad

Och mycket annat matnyttigt…!

Scrolla ner och läs våra tips om blombud till Ystad innan du beställer!

1. Här är blombuden som levererar i Ystad

När du vill skicka blommor till Ystad så har du fyra större blombud att välja mellan. Du kan skicka blommor för en specifik dag eller samma dag som du kommer på det.

Du beställer ditt blombud till Ystad direkt på nätet från dessa:

2. Kom ihåg att beställa i tid

Det är enkelt att skicka blommor till Ystad och du kan få blommor levererade samma dag under helgfria vardagar och lördagar men inte Söndagar.

På Söndagar är det inget blombud som levererar förutom vid högtider som Mors Dag, Fars Dag, under julen och Alla Hjärtans Dag (när det infaller en Söndag).

Blombuden har olika tider för att beställa om du vill ha leverans samma dag, de flesta har samma för alla orter medans Florister i Sverige har olika även inom Ystad.

Vardagar senast kl.16

I Ystad hittar du blombud med stopptider för leverans samma dag runt kl.12-14 men där finns några som tar emot din beställning ända fram till kl.16 om du väljer Florister i Sverige.

Lördagar senast kl.12

När du vill skicka blommor en lördag så tänk på att göra din beställning senast kl.12 om du vill att de ska levereras samma dag.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.161kl.121Nej
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv hos Florister i Sverige och de har olika stopptider för varje florist och stad, detta är sista tiden i Ystad.

3. Välj vilken florist i Ystad som ska binda blommorna

När du ska skicka blombud till Ystad så finns det fyra olika blombud att välja mellan. Alla de fyra har stor erfarenhet av att leverera blommor i Ystad och de anlitar lokala florister för att sköta leveranserna.

Om du själv vill välja vilken florist som ska binda blommorna så finns det endast ett blombud som erbjuder den möjligheten och det är Florister i Sverige.

När du beställer blombud så efter valet av blommor så kommer du att få välja mellan olika florister som levererar i Ystad. Alla erbjuder olika fraktpriser och har sina egna sista beställningtider. När du har valt florist så kommer din beställning att skickas till den floristen som sedan binder din bukett och levererar ditt blombud.

4. I Ystad levereras ditt blombud innan kl.17, oftast…

När du beställer blombud till Ystad under vardagar så levereras de oftast innan kl.17. Men blombuden kan inte garantera den tiden, deras garantier är senare på kvällen vid olika tider beroende på vilket blombud som du väljer. 

Oftast levereras ditt blombud under dagtid men de få gånger som leveransen sker på kvällstid i Ystad är oftast vid högtider som Alla Hjärtans Dag, Mors Dag, Fars Dag och vid jul.

Om du vill ha leverans av blombudet en exakt tid så kan du hos några blombud välja expressleverans. Expressleverans kostar extra men då får du bestämma vilken tidpunkt som blombudet ska levereras. 

Här ser du blombudens leveransgarantier och vem som erbjuder expressleverans.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagNejkl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Frakt för blombud till Ystad fr. 99 kr

När du ska skicka blombud till Ystad, oavsett om det är en bukett med snittblommor, begravningsblommor eller en växt så är priset för frakten detsamma. Och det spelar ingen roll om leveransen ska till en hemadress, företag eller ett sjukhus. Däremot brukar det varierar mellan blombuden men till Ystad så tar samtligas blombud runt 100 kr. 

När ditt blombud levereras till mottagaren och om där inte finns någon hemma, då tar blombuden med sig blommorna tillbaka till blomsterbutiken om inte du har godkänt att den får hängas på dörren när du beställde blombudet. Sedan får mottagaren hämta blommorna i blomsterbutiken eftersom blombuden endast kör ut en gång.

Här har vi samlar fraktpriserna vid blombud till Ystad.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagarSöndagar
euroflorist99 kr99 kr
Interflora99 krNej99 kr
Florister i Sverige100 kr2100 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr399 kr
 1. Leverans av blombud till Lund sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Ystad bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Ystad kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Snittblommor till Ystad fr. 259 kr

De blommor som oftast skickas som blombud till Ystad är färska snittblommor bundna till vackra buketter. Varje florist ansvarar för sitt eget utbud och har sina egna inköpsrutiner vilket innebär att deras utbud ser olika ut, olika blomstersorter, olika färger och olika längd på blommorna.

När du ska skicka blombud till Ystad så kommer de som levereras inte se likadan ut som de du såg på bilden vid beställningen. Floristen som ska binda buketten och leverera försöker att få den att se ut som på bilden, i blomsort, färg och form. Om du har valt en produkt där floristen har helt fria händer så följer de inga instruktioner utan gör den fritt från sitt hjärta.

När du ska skicka blombud till Ystad så kostar en bukett blommor minst 300 kr och sedan tillkommer det frakt på 99 kr.

Här har vi samlat blombuden lägsta priser för buketter;

Vissa kan reagera på buketternas priser då man kanske har sett buketter för 150 kr i någon butik och på nätet kostar de nästan det dubbla. När man som florist binder 5-15 buketter av samma stort så kan floristen komma ned i arbetstid och inköpspris, därmed också ha lägre konsumentpriser. 

När du beställer blombud så ska floristen göra en bukett som ska efterlikna en bild och det tar längre tid samt att det går åt tid för administration av din beställning, sådant som inte sker när du besöker en butik.

När du beställer blommor via nätet så kan du oftast öka upp värdet på blommorna genom att välja ett högre värde. Det som händer när du gör det är att floristen tar blommor för det värre som du beställt, det är huvudregeln. Och oftast har de ingen bild för den storleken eftersom det kan variera mellan florister och orter.

Kostnaden för en bukett blommor är vanligen högre inne i centrala Ystad än längre ut vid köpcentrum och bostadsområden. I priset för blommorna räknas inköpskostnaderna för blommorna men även lokalhyra, löner och mycket annat.

7. Välj så många rosor som du vill beställa

Rosor är populärt som blombud i Ystad och framförallt för att visa kärlek och vid högtider som Alla Hjärtans Dag.

Röd har länge varit färgen för kärleken och kombinationen röda rosor är populärast. Röda rosor är också väldigt kostsamma inför Alla Hjärtans Dag eftersom många efterfråga just det och kvalitén kan då ofta upplevas som mycket sämre än andra tidpunkter på året.

Men man behöver inte hålla sig till röda rosor för att visa sin kärlek. De flesta blombud i Ystad har ett utbud av rosor där du själv kan beställa vilka färger du vill ha, och du kan även själv beställa exakta antalet rosor som ska ingå i buketten.

När det gäller rosor och ett specifikt antal så är det en gyllene regel hos florister att man levererar just det antalet eftersom det ofta har ett dolt budskap i sig. 

Antalet rosor och färger i olika kombinationer har olika betydelse och är du nyfiken och vill veta mer så läs gärna våra guider om blomsterspråket.

 Här i tabellen ser ni vilka blombud som erbjuder rosväljare och vilka priser det tar för varje ros.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGröna tillval
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1 stVälj självExtra grönt 70 krBrudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 st3, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 krBrudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 stVälj själv

Rosväljare: Här är de blombud som erbjuder Rosväljare, dvs du väljer själv antalet rosor.

8. Överraska någon i Ystad med 50 rosor

För de som inte vill välja antalet rosor själv genom rosväljare så har de flesta blombuden i Ystad färdiga buketter med exakt antal röda rosor. Du hittar blombudens sortiment av röda rosor här; 

Rosbuketter i Ystad skiljer sig åt mellan blombuden därför har vi sammanställt priserna i tabellen här under.

Blombud135710122024304050
Interflora95 kr215 kr295 kr420 kr595 kr720 kr1.195 kr1.435 kr1.795 kr2.395 kr2.995 kr
Florister i Sverige155 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr
FlowerHouse145 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr1.680 kr

9. Du kan även skicka en grön växt som blombud

Snittblommor i buketter är det vanligaste som skickas som blombud i Ystad men du kan även skicka en grön växt. En grön växt kan vara minst lika trevligt och dessutom lever den längre än snittblommor. 

I de flesta gröna växterna som du kan beställa via blombud till Ystad så ingår det en kruka.

Vem kan man skicka en grön växt till då? Ja, det kan fungera till vem som helst. Kanske till en student, en nyseparerad, till kollegan som ligger på sjukhus  eller till barnet som flyttat hemifrån.

Fördelen med en grön växt är att den lever längre vilket innebär att din hälsning varar längre och kan göra sig påmind i många år.

Du behöver inte vara orolig för att frakten ska bli dyrare med en grön växt som blombud men det behöver du inte oroa dig för eftersom det är detsamma som för en bukett blommor. Och du kan även få den gröna växten levererad samma dag som du beställer, om du vill. 

Här har vi samlat blombudens utbud av gröna växter till Ystad.

10. Köp begravningsblommor till Ystad på nätet

Om du sörjer någon som nyligen avlidit och vill skicka blommor till begravningen i Ystad så kan du göra det direkt på nätet.

Du kan också visa din omtanke och skicka kondoleansbukett till de anhöriga, direk them till dom, till begravningen eller till kyrkan där personen ska begravas.

Det finns ett stort utbud av begravningsblommor på nätet hos alla blombud som levererar till Ystad. Och om du ansvarar för begravningsblommorna till en begravning så kan du beställa allt på Internet, allt från begravningskrans, kistdekorationer, handblommor och specialdekorationer som exempelvis ett hjärta av blommor.

När du beställer blommor till en begravning så gäller det att vara ute i god tid, minst 3 dagar före begravningsdagen. Vi går igenom det mer på djupet lite längre ned på denna sidan.

Här under hittar du utbudet och priser för blombud av begravningsblommor till Ystad.

eurofloristInterfloraFlorister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 359 krfr. 425 krfr. 395 krfr. 375 kr
Begravningskrans utan bandfr. 1.099 krfr. 1.595 krfr. 1.425 krfr. 1.495 kr
Band till begravningskrans279 kr255 kr245 kr245 kr
Handblomma & Handbukett69 kr75 kr40 kr65 kr
Låga  dekorationerfr. 639 krfr. 695 krfr. 695 krfr. 650 kr
Höga dekorationer1.299 krfr. 995 krfr. 865 krfr. 845 kr
Hjärta av blommorfr. 2.565 krfr. 1.475 krfr. 1.295 kr

11. Tänk på att beställ begravningsblommor i god tid!

När du vill skicka dekorationer och kransar till en begravning så tar det längre tid att göra än en kondoleansbukett. Kondoleansbukett kan du beställa samma dag som begravningen är för leverans samma dag men du kan inte räkna med att den hinner levereras till begravningen. Men tänk på att en kondoleansbukett inte nödvändigtvis måste levereras till begravningen, den passar också bra som utsmyckning efteråt.

Om vill skicka blommor till en begravning eller ansvarar för alla begravningsblommor så beställ i god tid! Beställ begravningsblommorna minst 3 vardagar före begravningsdagen.

Det tar längre tid att göra begravningskransar och kistdekorationer än vanliga buketter och ofta behöver floristerna beställa en del varor som de inte har hemma i sin blomsterbutik. Och ofta har man speciella önskemål om färger på blommor eller blomsort och det ska beställas och levereras till blomsterbutiken, vilket tar några dagar.

Blombuden på nätet kan vara lite otydliga kring detta och flera anger att de vill ha din beställning minst 2 dagar innan men då kan det bli svårt att få dina önskemål tillgodosedda.

Här har vi samlat blombudens riktlinjer för beställning av begravningsblommor;

 • euroflorist har 3 helgfria vardagar innan begravning
 • Interflora har 2 helgfria vardagar innan begravning
 • Florister i Sverige uppmanar att vara ute i god tid
 • FlowerHouse har 2 helgfria vardagar innan begravning

12. Få hjälp med adress till kyrkan i Ystad

När du vill skicka begravningsblommor till en kyrka så behöver du veta kyrkans namn, adress och gärna tiden för begravningen. Om du har namnet på kyrkan i Ystad, exempelvis Öja Kyrka så kan du få hjälp med adressen när du gör din beställning.

Blombudet Florister i Sverige är de enda som hjälper dig med adressen till kyrkan under tiden som du gör din beställning av begravningsblommor till Ystad.

Du kan tyvärr inte endast ange Ystad och få reda på vilka kyrkor som finns utan det är kyrkans namn som du ska ange. Alla kyrkor i Ystad finns inte med men funktionen är ändå riktigt bra.

13. Ge bort en fin vas med blombudet

Om du vill skapa en minnesvärd upplevelse så kan du addera lyxiga tillval med blommorna, som exempelvis en fin glasvas, lite extra grönt eller ett finare gratulationskort.

De blombud som erbjuder störst utbud av tillval är Interflora och euroflorist och du hittar de när du har påbörjat din beställning och valt blommor, då presenteras olika alternativ.

När du köper till en glasvas eller ett finare gratulationskort så ser du tyvärr inte hur de ser ut exakt och det kommer att skilja sig från fotografierna som du ser i blombudens webshop. Anledningen till att det är så beror på att varje individuell florist som är anlsuten till blombud har egna sortiment, trots allt kan du räkna med att mottagaren blir nöjd ävne om du inte sett exakt hur det ser ut.

Om du väljer ett finare gratulationskort så ska det jämföras med att de som ingår som standard oftast är utskrivna på ett pappersark, så det är stort skillnad.

Här nedan ser du tillvalen som du kan göra till ditt blombud till Ystad.

BlombudLyxigare gratulationskortCellofanSilkespapperHållbar presentinslagningVasExtra gröntBrudslöjaPresentkit
euroflorist
Interflora29 kr39 kr39 kr145 kr89 kr
Florister i Sverige30 kr30 krNej
FlowerHouse25 kr29 kr5 krfr. 65 kr35 kr29 kr

Interfloras erbjuder ett Presentkit som är en finare inslagning och ett finare gratulationskort än det som ingår som standard.

14. Överraska med present och blombud till Ystad

När du skickar blombud till Ystad så kan du lägga till presenter med blommorna och blombuden har en hel del att välja mellan som exempelvis nallar, choklad, godis och trisslott.

Om du inte tycker att nallar och trisslott är så spännande så har vi skrivit en guide på andra presenter som du kan skicka med blommorna, exempelvis ölprovning, en pizza, film och mycket annat. Här hittar du vår guide om fler preentidéer med blombud.

Här under ser du vår sammanfattning på blombudens presenter till Ystad och priser.

BlombudNalleChokladGelehjärtanÄppelmustBallongSkraplott
euroflorist
Interflorafr. 75 krfr. 85 kr80 kr95 kr95 kr
Florister i Sverigefr. 89 krfr. 89 kr30 kr Trisslott
FlowerHouse89 kr89 kr45 kr Trisslott

15. Skapa ett minne för livet med din korttext

Du kanske tror att din korttext inte är så viktig men den kan göra underverk och skapa minne för livet. Kontexten är det första som mottagaren letar efter när de har sett blommorna och om du lägger lite tid på att skriva något betydelsefullt så kan din gest bli minnesvärd.

De flesta människor som får ett blombud upplever det som positivt och skapar många känslor, där kan din text förstärka och hela stunden till en starkare upplevelse. Om du däremot inte skriver något personlig så tappar du den chansen men mottagaren ändå glad för din gest.

För att hjälpa dig på traven med inspiration så har vi skapat några olika guider för olika ändamål, du hittar de här:

 • Mors Dag
 • Kärlek och Alla Hjärtans Dag
 • Julhälsningar

När du beställer blommor till Ystad så är det endast Interflora som hjälper dig med olika förslag på texter, du hittar 25 st olika förslag när du har påbörjat beställningen och ska skriva korttexten.

Hur lång får din text vara då?

Det beror på vilket blombud du väljer. Blombud i Ystad erbjuder olika möjligheter när det gäller att skriva text, alla har olika tecken som du får skriva. Vissa blombud har begränsningar i hur många tecken du får skriva medan andra inte några tecken alls.

Här nedan i tabellen ser du hur många tecken du kan när du vill skicka blommor till Ystad.

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

16. Du har många betalsätt att välja mellan

Du kan betala med ditt betalkort, swish eller faktura hos alla blombud och med PayPal och direkt via ditt bankkonto hos vissa.

Ibland dyker det upp situationer när man vill skicka blombud men man har inte planerat det samtidigt som det gapar tomt i plånboken, det kan vara kondoleansblommor vid dödsfall, till en begravning eller någon har fått ett nytt jobb.

Eftersom alla blombud erbjuder Klarna så har du också möjlighet till beställning idag och betalning om 14 dagar när du kanske har fått lön igen. 

När du väljer Klarna så kan du även välja att skjuta upp betalningen eller dela upp den och betala mindre belopp åt gången.

Här under kan du se vilka betalsätt de olika blombuden erbjuder när du vill skicka blommor till Ystad.

BlombudSwishFakturaKortBankPayPal
eurofloristJaJa (Klarna1)JaNejJa
InterfloraJaJa (Klarna1)JaNejNej
Florister i SverigeJaJa (Klarna1)JaJaNej
FlowerHouseJaJa (Klarna1)JaNejNej

17. Så avbokar du ditt blombud till Ystad

Har du beställt blombud och inser att du måste avboka så är det möjligt, om du gör det i tid. Kanske har personen som du vill fira ändrat sina planer eller så har du kanske kommit på andra tankar.

Om du har beställ en bukett blommor med vanliga snittblommor så kontakta blombudet i Ystad direkt eftersom då kanske de hinner kontakta floristen innan de har börjat med din bukett.

Om du har beställt begravningsblommor till Ystad och vill avboka så krävs det att du har god framförhållning eftersom floristerna oftast beställer hem material i god tid innan begravningen. En del blombud vill att du avbokar begravningsblommorna minst 48 timmar innan begravningsdagen medan andra inte har skrivit något speciellt i sina villkor.

Här under har vi samlat blombudens olika villkor för avbokning till Ystad.

BlombudBuketterBegravningsblommor
euroflorist24 innan leveransdag, under högtid är det 72 h.Inget speciellt angivet.
Interflora1Innan floristen påbörjat din beställning.Senast 48 h innan planerad leverans
Florister i Sverige24 innan leveransdag, under högtid är det 48 h.Inget speciellt angivet.
FlowerHouseInnan floristen påbörjat din beställning.2Innan floristen påbörjat din beställning.2
 1. Om värdet på din beställning överstiger 3.000 kr så måste avboka senast 96 h innan leverans och vid värde över 6.000 kr så senast en vecka innan leverans.
 2. Påbörjat din beställning: då räknas även in inköp av dina blommor vid speciella tillfällen som exempelvis begravningskrans och kistdekorationer.

18. Tänk på detta när du vill klaga och reklamera

När du är missnöjd eller något har gått fel och du vill reklamera så har vi samlat lite tips på vad du ska tänka på när du tar kontakt med ditt blombud som hjälpt dig med blommor till Ystad.

Inna du tar kontakt med ditt blombud så bör du förbereda dig med att samla in information, det är bra om du kan vara förberedd med den här informationen:

 • be mottagaren om minst ett fotografi av blommorna eftersom vissa blombud kräver det och det även kommer att hjälpa dig att visa hur det ser ut
 • fråga mottagaren hur ofta de har gett blommorna vatten, om det är snittblommor
 • fråga mottagaren om blommorna har stått nära frukt, det kan vara skadligt
 • fråga mottagaren om blommorna har stått i solljus, det kan också vara skadligt

I tabellen här under ser du blombudens information vad de vill att du gör när du ska klaga och reklamera.

BlombudRutinKrav på digitalt fotografi
eurofloristInga angivna rutinerNej
InterfloraInga angivna rutinerNej
Florister i SverigeSenast 48h efter leveransJa
FlowerHouseSenast 48h efter leveransJa

Längre hittar du kontaktuppgifterna till alla blombud när du vill reklamera ditt blombud till Ystad.

19. Här hittar du kontaktuppgifterna till blombuden i Ystad

När du vill kontakta blombuden som levererar blommor till Ystad, antingen innan du ska beställa eller efter att din beställning är gjord, så hittar du allas kontaktuppgifter här under.

Interflora Kundtjänst

Interflora besvarar ditt meddelande snarast och lovar att återkoppla inom 48 h.

Interflora har sin kundtjänst öppet alla dagar förutom Söndagar;

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 16.30
 • Lördag: 09.00 – 13.00
 • Söndag: Stängt

Euroflorist Kundtjänst

Här hittar du euroflorist kontaktuppgifter. De har inte angivit hur snabbt de besvarar ditt meddelande men de brukar besvara inom 24 timmar under vardagar.

Här hittar du euroflorist öppettider när du vill kontakta deras Kundtjänst:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 18.00
 • Lördag: 09.00-13.00
 • Söndagar och helgdagar: Stängt

Florister i Sverige Kundtjänst

Här hittar du kontaktuppgifterna till Florister i Sverige:

 • Epost: info@floristerisverige.se eller epostformulär
 • Telefon: finns inget angivet på deras hemsida
 • Chat: de verkar inte använda chat
 • Postadress: LB e-handel AB, Celsingsväg 79, 192 79 Sollentuna

Kundtjänst Öppettider? 

Florister i Sverige har inte angivit när de har sin kundtjänst öppet men skriver på sin webbplats att de besvarar ditt meddelande inom 24 h.

FlowerHouse Kundtjänst

Här har du kontaktuppgifterna till FlowerHouse.

 • Epost: info@flowerhouse.se
 • Telefon: inget angivet
 • Chat: inget angivet
 • Postadress: Blommor Online Sverige AB, 191 63 Stockholm

Här hittar du öppettider för FlowerHouse kundtjänst:

 • Måndag: – Fredag: 08.00 – 18.00
 • Lördag: 10.00-13.00
 • Söndag: finns inget angivet på deras webbplats så gissningsvis har de stängt