Nu är det jul och du kan göra underverk genom att skicka blommor till Jul!

Skicka blombud till din vän, föräldrar, chefen, din läkare eller dina barn. Oavsett vem som du vill visa uppskattning och tacksamhet för så kommer det troligtvis att överraska, på ett positivt vis.

Här får du 11 anledningar till att skicka blommor till Jul i år!

1. Gör något oväntat & överraska!

Oavsett till vem du skickar blommor så är det oftast väldigt oväntat att få ett blombud. Det spelar ingen roll hur gammal du är, man, kvinna, barn eller vuxen, i de flesta fallen blir mottagaren väldigt överraskad på ett positivt sätt.

Att överraska med julblommor med ett blombud funkar till alla, i alla åldrar.

2. Visa dina föräldrar tacksamhet med blommor till Jul!

Ibland kan ord vara svårt att säga rakt ut men då kan blommor bli en fin handling. Ett blombud berör på så många vis, även utan ett kort med text. Blommor är vackra, doftar ljuvligt och varar ett tag. Att få ett blombud är en handling som visar att man bryr sig om den andre personen.

Om du har svårt att berätta med ord vad dina föräldrar, din mamma eller pappa betyder för dig så kan ett blombud med en kort text hjälpa. Om det tar emot att skriva rena kärleksförklaringar så funkar texter som “Du är bäst mamma!” minst lika bra.

3. Berätta för en vän att du bryr dig din

En vän är en vän och det är en relation som du kanske vill behålla. Som alla relationer så måste de vårdas och en julblomma som överraskar din vän kan betyda mycket i er relation. Passa på nu när det är jul och överraska med en julblomma via ett blombud.

4. Visa en medarbetare din uppskattning

Du som har personalansvar kan visa din uppskattning på många olika vis, ett är att överraska med ett blombud hem till din medarbetare. Låt din medarbetare få reda på vad de betyder när de är på hemmaplan. Skriv individuella texthälsningar till varje person

5. Önska en släkting en God Jul

Ska du skicka ett julkort eller en julblomma i år? Det beror kanske på…visst har vi alla släktingar som vi bryr oss mer om och då kan de ju vara värda en lite extra fin julhälsning. Skicka ett blombud till de släktingar som du bryr dig lite mer om.

6. Gör en julig kärlekshandling till din älskling!

Om du har någon som du har starka kärlekskänslor för så visa det med lit julblommor! Det behöver inte alltid vara röda rosor för att budskapet ska gå hem, alltså att du tycker om personen mer än vänskap och att personen betyder något extra för dig. Med julblommor som skickas hem så skänker du värme och en stämning i hemmet även när du inte är där.

7. Överraska din läkare, naprapat eller vårdpersonal med ett blombud!

Tillhör du dom som tyvärr måste gå hos läkare ofta av någon anledning och känner att du har en fantastisk doktor, sjuksyster, naprapat (eller något annat yrke) och du vill visa att du tycker om dom som människa, våga då att skicka ett blombud. Välj en julblomma som passar, kanske en som inte doftar så mycket om du skickar den till en klinik. Lägg till ett kort som berättar hur tacksam du är för deras insats och vad de gör för dig och ditt liv.

8. Visa chefen att de gör ett bra jobb

Om du har en bra chef, varför kan då inte du och dina kollegor visa det? Varför ska det oftast vara tvärtom..? Samla ihop en slant och berätta att förstår att chefen gör sitt bästa och att ni är nöjda med chefens insats. Det kostar så lite och kan betyda så mycket för chefen som får blombudet.

9. Ge dina små barn ett blombud

När fick dina “små” barn ett blombud senast? Oftast kommer blombuden i äldre tonåren när kärleken från en utomstående person för sitt intågande. MEN lär ditt barn avd ett blombud kan göra! För några år sedan var jag inte med min dotter som då var 5 år, då skickade jag en ros med en liten nalle och det blombudet glömmer hon aldrig.

10. Överraska dina vuxna barn med ett blombud

Du som vuxen med vuxna barn, strunta i julkorten och skicka lite vackra julbommor med en fin julhälsning till dina barn. Många vuxna barn har fullt upp med karriär och familj och dagens vardagstempo kan vara väldigt högt och påfrestande mentalt, då kan ett blombud som dyker upp mitt i denna stress bli en förlösare. Att få stanna upp och studera och dofta på vackra blommor en stund kan vara just det man behöver när livet rullar på lite för fullt.

11. Be om ursäkt, skicka blommor till Jul!

Känner du att du har gjort något galet eller missat något? Det händer de flesta! Blombud med en ursäkt kan vara en fin gest i ett försök att be om ursäkt. Förklara kort att du ber om ursäkt i korttexten men spara de långa förklaringarna till ni pratar öga mot öga. Blommorna kan aldrig ersätta en personlig ursäkt men kan hjälpa på vägen.