8 st aktiviteter för alla på

Alla Hjärtans Dag (2021)

Uppdaterad 2021-01-08

Vill du ha tips på aktivitet till Alla Hjärtans Dag så har du kommit rätt.

Här har vi samlat aktiviteter som du kan göra tillsammans med din pojkvän, flickvän, partner, mamma, barn, vän och många fler.

Scrolla ner och hitta en romantisk eller rolig aktivitet att göra till Alla Hjärtans Dag.

Ta en online kurs tillsammans

Alla Hjärtans Dag text - Alla mår bra av en varm hälsning.

Lär er laga helt nya rätter tillsammans på Alla Hjärtans Dag. På Köket.se hittar ni onlinekurser som ni kan ta precis när ni vill för endast några hundralappar.

Varför inte satsa på en Alla Hjärtans Dag i Mellanösterntema?

Zeina lär er här hur man lagar riktig god från mellanöstern som exempelvis kebab och meze. 

Gör en scrapbook om er relation

Alla Hjärtans Dag text - Jag hoppas att din dag idag blir precis så som du önskar.

Gå igenom era digitala fotografier och sortera ut vardera 50 eller 100 st inför Alla Hjärtans Dag. Den 14:e februari så går tillsammans igenom fotografierna och väljer ut ett antal till er gemensamma scrapbook. 

Boken kan ni välja att göra digital genom att ladda upp bilderna och beställa hem ett ex i brevlådan.

Ni kan även välja att beställa hem bilderna färdigprintade inför Alla Hjärtans Dag och så går ni igenom dom tillsammans och gör en gemensam scrapbook.

Om ni har fotoskrivare hemma så kan ni skriva ut alla direkt och sedan klippa ihop och klistra in dom in en vit bok som ni köpt i bokhandeln.

Vandring

Tycker ni om att vandra tillsammans så packa ihop för en vandring i naturen, i skogen eller längs havet. Om ni inte brukar vandra överhuvudtaget så ta tillfället i akt och gör något som ni aldrig brukar.

Packa varma kläder, ombyte om ni blir blöta och mat för hela dagen. 

Ta med ett stormkök och tillaga maten ute i naturen. Det kommer helt klart bli en oförglömlig upplevelse oavsett om ni är naturvana eller stadsbor som hellre trampar på asfalt hela dagarna.

Alla Hjärtans Dag kort text - Du får mig att tappa andan varje gång jag tänker på dig.

Baka tillsammans

Ibland kan en person i familjen vara mer bakintresserad eller bakkunnig, låt så vara och baka något tillsammans som ingen av er har bakat förr. 

Välj ett bakverk från Frankrike, Japan eller Mellanöstern och låter er utmanas tillsammans och få ett nytt minne för livet.

Gör en 10 rätters middag tillsammans

Bestäm tillsammans att ni ska göra en 10 rätters middag tillsammans men ni gör de olika rätterna var för sig. Om ni är flera i familjen som ska vara med så kan alla får några rätter vardera som de ska göra och så bestämmer ni ordningen innan utan att avslöja maten.

Detta fungerar även med barn eller äldre om man vill bjuda in föräldrarna. Alla ska bidra med en liten rätt till middagen och det kommer sannolikt bli ett minne för livet.

Överraska med frukost i sängen

Oavsett vilken dag det är Alla Hjärtans Dag så lyxa till det med en frukost i sängen. Förbered dagen innan så blir det mindre frukostfixande på morgonen.

Förbered kaffebryggaren, preppa skålar i frysen med bär som ni enkelt kan hälla i fil eller yoggi på morgonen. Om ni kan tänka er kalla ägg så koka dom på kvällen innan och förvara dom i kylen över natten.

Och kom ihåg en liten blomma på frukostbrickan, svårare än så behöver det inte vara.

Låtsas som ni är i Paris

Om inte Paris kan komma till er så får ni låtsas att ni är där. 

Spela lite fransk musik, duka bordet med en rutig duk, laga fransk mat, köp hem franskt vin och njut av att ni är i Paris.

Fransk cafémusik hittar du enkelt på YouTube, exempelvis här:

Skattjakt med en twist

Bjud in din partner på skattjakt. Om ni är hemma båda två så ge en liten lapp med en uppgift. Du kan för spänningens skulle slå in den i en liten ask, inslagen i presentpapper.

Uppgiften kan vara en ledtråd eller direkt uppmaning om att gå till ett rum och leta efter ett budskap på en speciell plats.

Det hela kan sluta med att du smiter iväg till badrummet och inväntar din partner för en gemensam dusch eller bad i badkaret i en stämningsfull belysning, romantisk musik och ett glas bubbel strax innan ni hoppar in.