Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interfloraeuroflorist och Florister i Sverige samt annonser via annonsnätverk.

Uppdaterad 2021-10-17

Om du ska skicka blombud till Kristianstad så läs våra tips innan så kan du undvika onödiga misstag, dyra missförstånd och få ett blomsterbud som blir som du har önskat.

Hår får du tips om bland annat;

 • vilka blombud som du kan anlita för blombud i Kristianstad
 • sista beställningstider för leverans samma dag
 • ta reda på när blommorna anländer
 • fraktpriser för olika blombud i Kristianstad
 • blomtips och rosväljare
 • hur du beställer begravningsblommor till Kristianstad
 • tips på presenter med blombud
 • tips när du vill avboka blombud
 • kontaktuppgifter och öppettider till alla blombud i Kristianstad

Och så mycket mer än detta!

Scrolla ner och få svar på alla dina frågor om blombud till Kristianstad.

Välj rätt blombud!

Vi har mängder av tips när du ska välja rätt blombud, oavsett om det är till Kristianstad eller till andra orter eller länder. Att skicka blommor är enkelt men många beställare blir missnöjda och missar även spännande möjligheter, det är detta vi vill förbättra med våra tips.

1. Fyra blombud levererar i Kristianstad

Om du ska skicka blommor till Kristianstad så har du fyra olika blombud att välja mellan och alla levererar samma dag under vardagar och lördagar. Du kan beställa buketter med snittblommor, växter, rosor, begravningsblommor och blombud med presenter.

Dessa fyra blombud levererar blommor i Kristianstad;

2. Beställningstider för blombud till Kristianstad

Du kan skicka blombud till Kristianstad samma dag som du beställer om du vill. Alla blombud levererar samma dag under helgfria vardagar och lördagar, men det är inte alla som levererar på Söndagar.

På Söndagar är det endast ett blombud som kan erbjuda blomsterleveranser i Kristianstad och det är Florister i Sverige.

Under Mors Dag, Fars Dag, julen och när Alla Hjärtans Dag (14/2) infaller en Söndag, då levererar alla blombud i Kristianstad.

Blombuden som levererar till Kristianstad har olika sista beställningstider för leverans samma dag, du hittar alla dessa tider längre ned.

Ett av blombuden erbjuder flera tider beroende på vilken florist du väljer, alla andra har samma tider inom Kristianstad. Det är Florister i Sverige som har olika tider, en för varje florist och dessa tider bestäms av floristerna själva. 

Vardagar senast kl.16

Sista beställningstiden för blombud i Kristianstad under helgfria vardagar är kl.16 när blommorna ska levereras till bostäder och kl.10 till företag.

Lördagar senast kl.12

Under lördagar måste du beställa senast kl.12 för att få blommorna levererade samma dag i Kristianstad.

Söndagar senast kl.12

Det finns ett blombud som levererar under Söndagar i Kristianstad om du beställer innan kl.12 samma dag.

Här under ser du alla blombudens sista beställningstider för leverans i Kristianstad.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.161kl.121kl.121
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv hos Florister i Sverige och de har olika stopptider för varje florist och stad, detta är sista tiden i Kristianstad.

3. Välj blombud och även levererande florist själv

När du vill skicka blombud till Kristianstad så har du fyra blombud att välja mellan och de anlitar sedan en lokal florist för din beställning. 

Om du vill kan du själv välja vilken florist som ska binda din bukett och leverera blommorna. Men det enda blombud som erbjuder denna tjänst är Florister i Sverige. Du hittar valen av florister efter att du har valt blommor och angivit adressen som de ska levereras i, då dyker de olika valen upp som du kan välja mellan.

I Kristianstad anlitar Florister i Sverige flera olika florister och alla har olika priser för frakt och sista beställningstider för veckans alla dagar.

4. Blommorna levereras oftast innan kl.17

När du beställer blommor till Kristianstad under vardagar så levereras de oftast innan kl.17, även om ingen av de vill garantera den tiden. Alla blombud har garantitider för senast leverans men de är väldigt sent på kvällen, i vissa fall så sent som kl.22 under vardagar.

Under högtider som Mors Dag, Fars Dag, under julen och till Alla Hjärtans Dag så är det många som beställer blommor och då kan leveranserna ske väldigt sent. 

Du kan beställa blommor för leverans på en exakt tid, det kallas expressleverans. Expressleverans till någon i Kristianstad kostar extra i frakt och kan endast erbjudas av ett blombud och det är FlowerHouse.

Här under hittar du alla tider som blombuden levererar blommor i Kristianstad och vem som erbjuder expressleverans.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagNejkl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Lägsta fraktpriset till Kristianstad är 99 kr

När du skickar blombud till Kristianstad så kostar frakten runt 100 kr. De flesta blombuden tar 99 kr i frakt och några tar strax över 100 kr.

Fraktpriset är oberoende om blommorna ska levereras till en privatbostad, till sjukhus, företag eller till en begravning. 

Blombuden vill gärna kontakta mottagaren i Kristianstad innan de levererar blommorna för att undvika att du och mottagaren blir missnöjda. Om blombudet kommer ut till mottagaren och denna inte är på plats så åker de inte tillbaka eftersom kostnaden för det är högre än vad du har betala för. I dessa situationer får mottagaren själv hämta blommorna i blomsterbutiken.

Om du tillåter att blombudet får kontakta mottagaren innan blomsterleveransen så undviker du att leveransen inte kommer fram som du önskar. Du bör även känna till floristen inte avslöjar för mottagaren vem som har skickat blommorna så du kan vara lugn över det.

Du kan även ge blombudet befogenhet att hänga blommorna på ytterdörren eller lämna de till en granne om mottagaren inte är hemma.

Här under ser ni blombudens priser för frakt av blomsterbud till Kristianstad.

Här under ser du alla blombud som levererar till Simrishamn och deras priser för frakt under vardagar, Lördagar och Söndagar.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagarSöndagar
euroflorist99 kr99 kr
Interflora99 krNej99 kr
Florister i Sverige100 kr2100 kr2105 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr399 kr
 1. Leverans av blombud till Ystad sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Kristianstad bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Kristianstad kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Blomsterbud till Kristianstad från 259 kr

Det vanligaste blombuden till Kristianstad är en bukett färska snittblommor och det lägsta priset som du kan beställa en sådan för är 259 kr. Sedan kan du välja större buketter och lyxigare utförande, då kostar de mer helt enkelt.

Alla florister sköter sina egna inköp av exempelvis blommor så därför har de olika sortiment. Det innebär att floristerna har olika blomstersorter, olika längder på blommorna, olika färger och sedan har floristerna ofta olika stilar i sin blomsterbindning.

När du skickar blommor till Kristianstad via något blombud så väljer du efter en bild men du bör känna till att blomsterbuketten sällan ser ut som på bilden. Och anledningen är att de har olika sortiment av blommor helt enkelt.

När du beställer blombud så försöker floristen efterlikna buketten som du har beställt till färg och form. När du beställer röda rosor så stämmer de oftast till antal rosor om du har beställt ett specifikt antal. För övriga buketter skiljer det i utseende och vilka blommor som buketten kommer att innehålla.

Här ser du blombudens lägsta priser för en blomsterbukett;

Därför är blompriser ofta högre hos blombud än i butiken på hörnet

Du har kanske noterat att priserna hos blombuden verkar dyrare än de som du kan se i butiker på hörnet, både mataffärer som några av blomsterbutikern i Kristianstad? 

Det är helt normalt och det finns en naturlig förklaring.

En mataffär köper ofta in färdigbundna buketter från en större organisation, ibland från utlandet och ibland från en lokal florist. Inköp av dessa blommor sker i stora volymer och priserna kan då pressas ner och tekniken som de använder för att binda blommorna är oftast enklare. Och kvalitén på blommorna och hållbarheten kan också vara sämre. 

Men den stora anledningen till prisskillnader är att de då gör många buketter (oftast fler än 10 st) och då blir tiden för att göra en bukett mindre eftersom de görs direkt efter varandra med samma moment och samma blommor. Det krävs mindre tid per bukett. 

När du beställer en bukett blommor från ett blombud på nätet så går en del tid till att behandla din beställning hos blombudet, floristen läser din beställning, ska hämta blommor och grönt som ska bindas och sedan ska dessa bindas samman. De gör gör alltså en bukett och det kräver mer tid, både att hämta blommor och i administration.

Dessutom har de sällan samma inköpspriser som större blomsterkedjor eller mataffärer eftersom de lokala floristerna ofta är små egenföretagare.

Sedan påverkar även blomstersbutikernas placeringar i Kristianstad priset på blommorna. En butik mitt inne i city vid Lilla Torg, som exempelvis på Östra Storgatan har oftast högre hyror än de som är i utkanten av Kristianstad.

Värdet på blommorna motsvarar vad du har betalat

När du beställer blommor via nätet till Kristianstad så är du nu medveten om att blommornas utseende kan skilja sig från mellan vad du har sett och vad som sedan levereras. Och även antalet blommor i buketten kan variera, dock inte när du beställer röda rosor och ett specifikt antal.

Om du beställer en bukett tulpaner i en butik så kommer antalet att skilja sig från en bukett tulpaner i en annan blomsterbutik i Kristianstad. 

Variationen beror på det vi har beskrivit ovan, inköpspriserna varierar och även lokalhyrorna.

Men du ska alltid få blommor för det värde som du har betalat.

Om du upplever att värdet inte motsvarar det du har beställt så ska du ta fotografi på buketten och kontakta blombudet direkt efter leverans. Du hittar mer tips och instruktioner samt kontaktuppgifter längre ned bland våra Tips 18 och Tips 19.

7. Välj antalet rosor som du vill skicka till Kristianstad

Röda rosor är det mest populära att skicka till någon när man vill visa sin kärlek, exempelvis vid Alla Hjärtans Dag eller som en spontant kärlekshälsning.

De röda rosorna är ett kärlekstecken

Röd färg är kärlekens färg och röda rosor går i samma anda, kärlekstecken. Att skicka röda rosor är en stark indikation på att man har kärlekskänslor.

Priset på röda rosor stiger ofta kraftigt dagarna innan Alla Hjärtans Dag som är en känd kärlskesdag och infaller varje år den 14:e februari. Efterfrågan på röda rosor ökar inför Alla Hjärtans Dag och det märks på alla blomsterbutikers priser i Kristianstad. För att kunna leverera så många röda rosor som efterfrågas just till denna speciella dag så kan en del blomsterodlare utomlands beskära rosorna ett par veckor innan Alla Hjärtans Dag och fryser sedan in dom för att tinas upp igen lagom till kärleksdagen. Det är svårt för blomsterbutikerna i Kristianstad att veta exakt vilka rosor som har frysts ner och det innebär att kvalitén kan bli lidande.

Ny teknik är på gång som innebär att att kvalitén kan bibehållas hög på röda rosor efter att man har beskurit dessa, tekniken heter OptiBoost.

Våga använda andra färger för kärlek

Du behöver inte nödvändigtvis använda röda rosor för att visa din kärlek. Du kan använda vilka färger du vill, även på Alla Hjärtans Dag. Rosa är en annan populär färg vid kärlek eller vad sägs om mottagarens favoritfärg?

Eller vad sägs om en grön växt som lever mycket längre än snittblommorna? Låter det tråkigt? Men i kombination med en fin korttext och att du vill göra din kärlek påmind längre med en växt.

Vill du ha fler tips om gröna växter så läs tips nr.9 och för tips till korttext så kolla in tips nummer 15.