Blombud med Cellofan

Uppdaterad 2020-05-03

Här får du svar på var du kan beställa blombud med cellofan, tips på vad du ska tänka på innan du beställer cellofan och många andra tips som exempelvis;

 • Kan jag beställa blombud med cellofan?
 • Var kan jag beställa cellofan när jag vill skicka blommor?
 • Vad kostar cellofan till blommorna?
 • Varför ska jag ha cellofan?
 • Vilka färger på cellofan kan jag beställa?
 • Vad är cellofan?
 • Är cellofan miljövänligt?

Scrolla ner och få dina frågor om cellofan besvarade innan du beställer det när du ska skicka blommor.

Om du vill förstärka upplevelsen av blombudet med cellofan kan du beställa hos alla de större blombuden direkt på Internet, oavsett var i Sverige du vill skicka blommor. Cellofan erbjuds som en tilläggstjänst och kostar vanligtvis 30-40 kr, utöver kostnaderna för blommorna och blomsterleveransen.

Kan jag beställa blombud med cellofan?

Cellofan kan du beställa hos alla större blombuden på Internet och är en tilläggstjänst hos de större blombuden på Internet, du kan inte beställa cellofan hem till dig själv för eget pyssel från någon av blombuden.

Var kan jag beställa cellofan till blomsterbud?

Alla de större blombuden erbjuder cellofan till blommorna vid blomsterbud och normalt kan du välja det efter att du har valt blommorna, då kommer cellofan som ett tillval.

Hos ett blombud, FlowerHouse så väljer du det på att annat vis och du hittar cellofan genom att lägga till det som en egen produkt, du hittar cellofan genom menyn Tillfällen och sedan att klicka på

Tillvalsprodukter som du hittar långt ner i menyn.

De blombud som erbjuder cellofan är:

Vad kostar cellofan till blommorna?

Det genomskinliga Cellofan som du kan beställa till blombud på nätet kostar vanligtvis ca 30-40 kr per bukett, oavsett storlek på buketten. Här ser du priserna hos de större blombuden:

Varför ska jag ha cellofan?

Det glittriga och prassliga Cellofanet kan förstärka den visuella upplevelse av blombudet och passar det flesta buketter. Cellofanet kan ge en högre upplevelse exklusivitet och som många behåller längre på buketten än vanligt papper vilket också kan ge stöttning till blommorna som i sin tur minskar risken att man se när blommorna börjar hänga.

  Vilka färger på cellofan kan jag beställa?

  Cellofan är vanligtvis genomskinligt och det enda du enkelt kan beställa hos blombuden på Internet. Däremot kan Cellofan kombineras med annat färgrikt papper på insidan och den visuella effekten kan bli riktigt läcker.

  Det finns cellofan i många olika färger som exempelvis blå, guld, lila och orange samt med motiv men dessa kan du normalt inte beställa vid blombud.

  Om du önskar någon speciell färg på cellofanet så kontakta blombudet innan du beställer blommorna och berätta var du vill skicka blommor och samtidigt vilken färg du önskar på blombudet, då kan blombudet kolla med lokala florister på orten vilka färger på cellofan som de har hemma eller till och med köpa hem din färg om du är ute i god tid och vill göra en större beställning.

   Vad är cellofan?

   Cellofan är en tunn, prasslig och glittrig folie som ofta är genomskinlig som även kan färgas. Folien tas vanligtvis fram genom behandling av cellulosa med koldisulfid och natriumhydroxid, som är en alkali. 

   Det grundläggande materialet i cellofan är råcellulosa. Cellulosa är ett väldigt starkt material som är sammanlänkade av en lång rad av sockermolekyler. Cellulosan behandlas med natriumhydroxid och behandlas med kolsufid och när cellulosan löses bildas en fällning som kallas cellofan.

   Vem uppfann cellofan?

   Jacques E. Brandenberger var textilkemist som uppfann cellofan år 1908 när han försökte göra en fläcksäker duk. 10 år senare hade han tillverkat en maskin som kunde producera cellofan och 1919 sålde han cellofan offentligt. Idag ägs varumärket Cellofan av Innovia Films Ltd, Storbritannien.

    Är cellofan miljövänligt och farligt?

    Cellofan är en bioplast som är biologiskt nedbrytbar och har två stora fördelar framför traditionell plast, de minskar utsläppen av växthusgaser och spar på fossila resurser. Sverige satsar stort på att utvinna fler plastmaterial där cellulosa används som råvara.

     Rätt Cellofan är giftfritt

     Cellofan uppges av många tillverkare att vara giftfritt som klarar upphandlingsmyndigheten, vill du vara på den säkra sidan bör du fråga det specifika blombudet om lokala floristens cellofan. När cellofan brinner påminner röken om brinnande trä som är ofarligt men kan ge skador på personer med känsliga och svaga lungor.

     Cellofan är i princip ofarlig i rätt händer

     Cellofan är ofarligt men tänk på att hålla cellofan från barn eftersom det har en kvävningsrisk om det används felaktigt. 

      Sopsortering av Cellofan

      Cellofan sorteras som plastförpackning enligt Sysav och uppger att merparten av plasten går att återvinna till ny produktion av plastmaterial.