Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte sponsrat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist, Florister i Sverige, greatdays och annonser via annonsnätverk.

Blombud med present

Uppdaterad 2021-08-14

Visst kan du skicka en present med blombud och överraska rejält trots att du själv inte kan vara på plats.

Här är mängder av tips på presenter som du kan lägga till vid blomsterbud;

 • Vas
 • Kort
 • Cellofan
 • Godis
 • Choklad
 • Skraplott
 • Nalle
 • Ballong
 • Smycke
 • Film
 • Alkohol
 • Presentkort

Scrolla ner och ta del av alla tips på blombud med presenter!

Uppdaterad 2021-08-14

Visst kan du skicka en present med blombud och överraska rejält trots att du själv inte kan vara på plats.

Här är mängder av tips på presenter som du kan lägga till vid blomsterbud;

Scrolla ner och ta del av alla tips på blombud med presenter!

blombud med choklad kan förhöja upplevelsen när du skickar blommor

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist och annonser via annonsnätverk.

Du kan få många olika presenter med blombud i Sverige och här har vi samlat alla alternativ. Alla större blombud erbjuder presenter och tillval till blommorna som vas, cellofan, gosedjur och choklad. Vill du ha smycke, skraplott, ballong eller te så är det färre blombud som erbjuder det och du vilka längre ner.

Innehållsförteckning och snabblänkar;

 • Vas
 • Kort
 • Cellofan
 • Godis
 • Choklad
 • Skraplott
 • Nalle
 • Ballong
 • Smycke
 • Film
 • Alkohol
 • Presentkort

Vas till blommorna

Visst kan du få en fantastisk vas levererat med blommorna! Med vasen så kommer överraskningen och minnet att vara länge, dessutom ökar chansen att blommorna får stå i rätt vas som passar buketten. Vasen blir som en extra gåva med blommorna och kan användas många år efter att ditt blombud har levererats.

 

I Sverige kan du beställa vas direkt på nätet när du vill skicka blommor och de större blombuden erbjuder glasvaser till alla typer av buketter.

När du beställer blombud betalar du för blommorna, vasen och leveransen men det kostar ingen extra att få med en vas. 

Här hittar du aktuella priser och vilka blombud som levererar vas till blombud.

Gratulationskort, enkelt eller exklusivt?

Ett kort till blommorna följer alltid med vid blombud helt kostnadsfritt oavsett vem du beställer hos men du får inte skriva lika mycket text hos alla. FlowerHouse erbjuder möjlighet att skriva mer text än euroflorist och Interflora som erbjuder 215 och 255 tecken.

De kort som ingår kostnadsfritt vid blombud är ofta ett speciellt papper som floristen skriver ut din text på. Pappret kommer oftast från blombudet och har deras logotyp på baksidan.

Vill du ha ett exklusivt kort?

Alla blombud erbjuder möjligheten att köpa ett exklusivare kort till din hälsning

och lite beroende på vem du beställer hos så kostar de runt 30 kr. De flesta av de exklusivare korten är ofta handskrivna direkt av floristerna som också binder blommorna.

Här kan du läsa mer om kort till blommorna och vad det kostar hos olika blombud

Cellofan

Hos alla blombuden på Internet kan du för en liten pengar (30-40 kr) välja till cellofan som kommer att ge blombuketten en helt annan visuell upplevelse. Cellofanen är prasslig och glittrar samtidigt får de ditt blombud att kännas mycket lyxigare för mottagaren som ska få överraskningen. 

Cellofan är mer än bara vackert, det är praktiskt också. Om mottagaren låter cellofanet sitta på så kan det stötta blommorna när de börjar hänga och på så vis ser de vackrare ut under en längre tid.

Cellofan passar de flesta buketter och kan kombineras med alla färger eftersom det är genomskinligt, dessutom är det inte så miljöfarligt som många ofta tror.

Läs mer om cellofan till ditt blombud här, innan du skickar blommorna.

Godis & sötsaker

En av de mest populära presenterna till blombud är godis i olika former. Du kan beställa blombud med godis eller andra sötsaker hos de flesta av de större blombuden som exempelvis choklad, gelehjärtan och lakrits. Och du har lyxen att få dessa läckerheter levererade samma dag som du kommer på idén, bara du beställer innan blombudens sista bokningstid som brukar vara mellan kl.12-14 under normala vardagar.

Choklad

Sötsaker är populärt hos många och choklad till blommorna är väldigt populärt över större delen av världen, oavsett du vill överräcka det själv eller när du skickar det tillsammans. Choklad till blombud är vanligt i USA, England och många andra länder men även möjligt i Sverige, även om utbudet ännu är begränsat. I vissa städer i USA kan man till och med skicka blommor med choklad och jordgubbar men det har vi ännu inte sett i här hemma.

När du beställer choklad till blombudet så bör du veta om mottagaren är allergisk eller inte eftersom du idag inte kan skicka choklad som är fri från nötter eller laktos. Tyvärr saknas det innehållsförteckning hos merparten av blombuden men om du vet att mottagaren inte är allergiker så rekommenderar vi verkligen att testa eftersom det förhöjer upplevelsen.

 

Chokladen som du kan beställa hos de olika blombuden kostar vanligtvis mellan 79 – 119 kr och du kan välja mellan olika storlekar och askar. 

Här kan du se vilka blombud som erbjuder choklad och deras utbud med priser.

Gelehjärtan

Vill du ge bort massor av kärlek så är tipset att skicka blombud med geléhjärtan, och en varm hälsning i korttexten! Kan det bli mer kärleksfullt på avstånd?

Geléhjärtan passar bra när du vill ge någon av dina föräldrar, syskon, vännen eller din partner en extra kärleksförklaring. 

Du kan enkelt beställa blombud med gelatinfria geléhjärtan hos både euroflorist och Interflora. Blombudens florister lägger till en vacker ask med geléhjärtan som väger 150 gram och det kostar inget extra i frakt. Priset för geléhjärtan i ask är 79 kr hos euroflorist och 80 kr hos Interflora, utöver det tillkommer kostnaden för blommorna där du väljer fritt vilka du vill beställa samt frakt på 99 kr. Geléhjärtan med blommor kan du få levererat samma dag som du beställer under vardagar innan kl.12 och lördagar innan kl.14.

Lakrits

Känner du någon som älskar lakrits mer än choklad eller geléhjärtan så kan du överraska den du vill uppskatta rejält med ett blombud och lakrits. Du kan beställa lakrits med blommor direkt på nätet hos FlowerHouse som inte tar något extra i frakt när du lägger till lakritsen. Du kan beställa blombud med lakrits för leverans samma dag under vardagar och lördagar. Du betalar 119 kr för 150 gram lakrits, 99 kr i frakt och sedan tillkommer kostnaden för blommorna som du själv väljer.

Trisslott och Sverigelott

Att ge en skraplott som gåva tillsammans med blomsterbudet kan ge en riktig överraskning som mottagaren sent kommer att glömma. Du ger mer än bara en härlig blomsteröverraskning om du adderar en skraplott, du ger också spänning och en häftig stund. Och vem vet, du kanske ger mottagaren en helt ny ekonomisk möjlighet.

Det är inte alla blombud som erbjuder skraplotter, i dagsläget är det endast två stycken av de större som har det som tillval i sitt sortiment. Tänk på att du som beställer blombud med skraplott måste vara 18 år eller äldre och likaså mottagaren.

Trisslotter hos FlowerHouse

Om du vill addera lite spänning med en Trisslott så ska du vända dig till FlowerHouse när du beställer blombud via Internet. Du hittar Trisslotten som tillval i menyn och kan välja det antingen före eller efter att du har valt vilken bukett som du vill skicka.

Sverigelotter hos euroflorist

En Sverigelott är en annan känd skraplott som du också kan få med blombud, och det är euroflorist som erbjuder kombinationen. Du kan välja mellan olika antal och de läggs i ett kuvert som fästes på blommorna. Du väljer Sverigelotten efter att du har valt din bukett.

Här finns mer viktig information till dig som vill addera en skraplott till blombudet.

Nalle & gosedjur

Gosedjur till blommorna är en perfekt kombination vid många olika tillfällen, exempelvis vid nyfödd. Skicka blommor till föräldrarna och en nalle till den nyfödda bebisen. Ett annat alternativ är att skicka blomsterbud med exempelvis en ros och en nalle till sitt barn på Alla Hjärtans Dag, det är en riktig uppskattad upplevelse som de kommer att komma ihåg.

Idag erbjuder alla de större blombuden nallar som tillval och de kostar mellan 75 kr – 125 kr. Det kostar inget extra att beställa nalle till blombudet, förutom nallen betalar du som vanligt för blommorna och frakten. 

Du kan skicka blommor med nalle för leverans samma dag över hela Sverige. Om du vill skicka blommor med gosedjuret till sjukhus så tar inte alla avdelningar mot blommor på grund av allergirisk och starka dofter som kan skapa obehag för patienter, du bör kolla med sjukhuset innan du beställer och kan få vägledning av vår sjukhuslista.

Vill du beställa eller veta mer om nalle med blombud så hittar du mer information här.

Ballonger

Har du testat att skicka blommor och överraska samtidigt med en heliumballong? Om du aldrig har prövat det tidigare så kan du göra det nu. Du kan välja mellan två olika färger, röd och silver och båda är formade som ett hjärta. 

 

Det är endast Interflora som erbjuder ballonger till blomsterleveransen och de kostar 95 kr/st, utöver blommorna och frakten för blombudet. Det är inte alla florister som är anslutna till Interflora som erbjuder ballonger med blombud, endast de som är en del av Interflora-koncepter och det rör sig om leverans på 80 orter i dagsläget.

Här hittar du alla orter som levererar blombud med ballong

Smycke

Du kan beställa blombud med smycke och överraska någon som står dig nära även om du inte själv är på plats. Du kan välja mellan att skicka ett riktigt smycke eller ett digital presentkort från en smyckesbutik, tillsammans med blommorna.

Om du beställer ett riktigt smycke så kan du endast välja Interflora’s silverarmband i sterlingsilver som också har ett litet hjärta hängandes. Armbandet kostar 275 kr, sedan tillkommer priset för blommorna och leveransavgiften. Du kan få smycket levererat med blommor samma dag som du beställer på närmare 80 orter.

Här kan du se vilka 80 orter som du kan få armbandet levererat.

 

Om du vill ge mottagaren möjligheten att själv välja sitt smycke så fungerar det riktigt bra med ett digitalt presentkort från en smyckesbutik tillsammans med blombud. Tänk på att det kan vara riskfyllt att skriva presentkortskoden i korttexten på blombudet så det kan vara smart att istället skriva “valfritt smycke 500 kr från Guldfynd.se” och “P.S. presentkortskod skickas separat D.S.”.

Här kan du se vilka digitala presentkort på smycken som passar bra med blombud.

Alkohol & andra drycker

Visst hade det varit läckert med blombud och alkohol!? I alla fall om du vet att det uppskattas och utan fara för mottagarens hälsa. Tyvärr är det inte möjligt att beställa det i Sverige, än. Men det går faktiskt i vissa undantagsfall, även om vi avråder från det. Vi vet att det ibland händer att personer som vill ha blombud med alkohol levererat i samma stad som de befinner sig i kontaktar en lokal florist på orten och kommer överens om leverans, om kunden lämnar flaskan hos floristen själv.

I Danmark är det däremot inga problem och där kan du skicka blommor med champagne, vin eller whiskey.

Champagne och blommor

Vilken dröm det är att skicka blommor med en flaska champagne, eller hur!? Men tyvärr är detta inte lagligt i Sverige och du kan därför inte beställa det från någon av de större blombuden på nätet.

Mousserande äppelmust

Vad sägs om att ge bort ett blombud tillsammans med mousserande äppelmust? Det är ju inte champagne men kan uppskattas minst lika mycket som någon annan dryck. I Dagsläget är det endast Interflora som erbjuder detta som present med blombud och det tar inget extra för presenten vid leveransen. Interfloras äppelmust som kommer från Frankrike, är ekologisk och innehåller 75 cl till priset av 95 kr. Äppelmusten kan du få levererat samma dag som du beställer under vardagar och lördagar.

Té i presentbox

Du som känner en téälskare så finns den perfekta presenten eftersom du kan ge bort té tillsammans med blombud. Téet heter NUTE och är paketerat i en vacker presentbox i trä. Du kan beställa té med blommor för leverans samma dag om du vill på 80 orter, via blombudet Interflora.

Här kan du läsa mer om Te med Blombud och vilka orter som levererar

Presentkort passar perfekt med blomsterbud

Det finns mängder av presenter som du kan ge bort tillsammans med blombud om du accepterar att alla inte kan levereras med blommorna utan snarare som ett presentkort där mottagaren själv beställa presenten hela vägen hem till dörren (eller utlämningsställe).

Om du inte hittar de presenter och blombud som du hade hoppats på så kan du alltid köpa ett digital presentkort som du kan ge bort istället. Med ett digitalt presentkort, alltså en presentkortskod så kan du välja mellan många olika presenter som du kan ge bort. 

Det finns mängder av digitala presentkort som du kan ge bort som SPA-weekend, Öl- och vinprovning, kläder, snabbmat, matkasse, vitaminer, träningsredskap, film, böcker och mycket annat roligt.

Du bör fundera på om du ska ge bort presentkortet (koden) tillsammans med blommorna eller bara skriva vad presenten är och sms:a koden när mottagaren har hört av sig för att tacka för blommorna och presenten. 

Här har vi har samlat 17 olika presentkort som funkar riktigt bra med blombud.