Blombud till företag och jobbet

Uppdaterad 2021-03-01

Funderar du på att skicka blommor till en person som befinner sig på sitt jobb eller vill skicka som företag och vill veta hur det fungerar, då har du kommit rätt. Här får du reda på detta;

 • kan blombud levererar till företag?
 • kan man skicka skicka blommor till en privatpersons jobb?
 • varför ska man skicka blommor som företagare?
 • kan man göra stora beställningar av blomsterbud?
 • kan företag beställa blombud mot faktura?
 • hur vet jag att blommorna kommer till rätt person på ett företag?
 • kan mina kollegor dela på ett företagskonto?
 • kan jag få ett referensnummer på fakturan?
 • vilka företagsuppgifter behövs vid företagsbeställning?

Leta upp ditt svar och förgyll någon med blomsterbud!

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist och annonser via annonsnätverk.

Kan blombud levererar till företag?

Vill du skicka blommor och undrar om blombud levererar även till företag så är svaret Ja, blombud levererar blommor till företag alla helgfria vardagar i veckan.

Kan man skicka blommor till en privatperson på jobb?

Många blombud kör ut blommorna under dagen och innan kväll vilket ibland kan vara svårt att genomföra om mottagaren inte är hemma. Du kan alltid skicka blommor till personens arbetsplats om du vill för att vara på säkra sidan, men tänk efter om mottagaren vill skylta med att få blommor. 

Om du har inlett en kärleksrelation så kan blommor till arbetsplatsen vara både smickrande likväl som påträngande om inte ni befinner er på samma nivå i kärleksrelationen.

När du skickar blommor till en arbetsplats så tänk på att de ofta stänger kl.17.

Varför ska man skicka blommor som företagare?

Företagsgåvor är inget nytt och inte blomsterbud till kunder heller. Om du exempelvis vill tacka en kund för ett samarbete så kan blombud vara riktigt lyckat, speciellt om det är flera personer hos kunden som du vill tacka. Att ge gåvor till många personer hos din kund kan bli kostsamt, då är ett blombud perfekt och alla får ta del av de vackra blommorna.

  Kan man göra stora beställningar av blomsterbud?

  Om du vill skicka blommor till många mottagare samtidigt och känner att det tar för lång tid att lägga in 10, 20 eller kanske 100-tals mottagare så kan du skicka in din större beställning på annat vis. Ofta har blombuden en excelfil som de skickar till som ni kan fylla i själv och skicka in. Om du kan exportera ut kontaktuppgifterna från ditt egna system, exempelvis från ert kundsystem så kan ni anpassa er exportfil så att det har samma struktur som filen som ni fick av blombudet.

   

  Här kan ni kontakta blombuden vid större företagsbeställningar;

   Kan företag beställa blombud mot faktura?

   Som företag finns det möjlighet att betala mot faktura hos de flesta blombuden. Oftast får du ansöka om det innan beställningen och blir ni godkända så får ni välja mellan att få en faktura för varje blombud eller en månadsfaktura.

    Kan jag ange ett kostnadsställe på fakturan?

    Hos euroflorist och Interflora så kan du få ange kostnadsställe vid beställningen och få detta återgett på fakturan när den anländer till dig som kund. Det är osäkert om du kan få kostnadsställe på fakturan vid beställning hos FlowerHouse.

     Hur vet jag att blommorna kommer till rätt person på ett företag?

     När du beställer blombud till företag så ange mottagarens namn och telefonnummer vid beställningen så att inte blommorna hamnar på receptionsdisken utan någon att nå rätt person. De flesta blombud vill gärna ringa innan de levererar blommorna för att undvika onödiga körningar och därmed kostnader och når de mottagaren på telefon innan så ökar chansen att de kommer till rätt person.

      Kan mina kollegor dela på ett företagskonto?

      När ni är många som vill beställa blommor på ditt företag så erbjuder flera blombud möjligheten att dela ett konto och företagsanpassat sortiment.

       Vilka företagsuppgifter behövs vid företagsbeställning?

       När du ska beställa som företag så skiljer det sig lite från privatperson och ofta fungerar inte det vanliga beställningsflödet i webshopen om du vill betala mot faktura, då ska du först ansöka om fakturabetalning. Vid fakturabetalning ska du ange följande uppgifter till blombudet;

        

       • organisationesnummer
       • företagsnamn
       • faktureringsadress (som kan skilja sig från ditt kontorsadress)
       • postnummer och ort
       • beställarens kontaktuppgifter
       • referens på fakturan