19 tips innan du beställer blombud till Borås

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist och Florister i Sverige samt annonser via annonsnätverk.

Uppdaterad 2021-05-08

Ska du skicka blombud till Borås så bör du läsa våra tips innan du beställer, då kan du undvika onödiga misstag samt spara både tid och pengar.

Och du får ett lyckat blombud!

Här får du svar på bland annat;

Och mycket mer…!

Scrolla ner och läs våra tips om blombud i Borås innan du beställer!

1. 8 blombud som du kan välja i Borås

De åtta största blombuden i Sverige levererar till Borås, både på en specifik dag som du bestämmer eller samma dag om du önskar. Alla levererar helgfria vardagar, lördagar men inte Söndagar.

Du beställer enkelt ditt blombud till Borås via Internet:

2. Sista beställningstid för blomsterbud

Det är enkelt att både beställa och få blombud levererade i Borås, till och med samma dag som du kommer på att du vill skicka blommor. 

Alla blombud levererar blommor i Borås alla dagar i veckan förutom Söndagar, med undantag vid Mors Dag, Fars Dag, under julen och om Alla Hjärtans Dag.

De flesta blombud har samma beställningstider över hela landet men ett har unika för varje ort, såväl även för Borås. Det är blombudet Florister i Sverige som har olika tider för varje stad.

Vardagar senast kl.15

Vissa blombud har olika tider för sista beställning och leverans samma dag beroende på om blombudet ska till ett företag i Borås eller hem till en privatperson. 

Sista beställningstiden för leverans samma dag i Borås är kl.15 under helgfria vardagar.

Lördagar senast kl.12

Vill du ha blombud levererat i Borås en lördag så ska du beställa senast kl.12.

Söndagar

En vanlig Söndag så är där inget blombud som levererar i Borås. Däremot är det annorlunda vid högtider som Mors Dag, Fars Dag, under julen och när Alla Hjärtans Dag infaller en Söndag.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.151kl.121Nej
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv hos Florister i Sverige och de har olika stopptider för varje florist och stad, detta är sista beställningstiden i Borås.

3. Vid blombud till Borås kan du välja florist, om du vill

När du beställer blombud via Interflora, euroflorist och FlowerHouse så väljer de vilken florist som ska få utföra din beställning. Alla blombud har flera olika florister i Borås som de anlitar och de förhåller sig oftast till samma sista beställningstider.

Men om du väljer blombudet Florister i Sverige så får du själv välja vilken florist som ska binda din bukett och leverera dina blommor.

4. I Borås levereras blommorna oftas innan kl.17, men…

När du skicka blombud till Borås så levereras blommorna vanligtvis innan kl.17 under vardagar, även om ingen av blombuden vill garantera det. Alla blombud har olika tider som de garanterar att leveransen senast ska ske och som senast kl.22 i Borås.

Men det är väldigt sällan leverans sker under kvällstid och det händer främst under högtider då de skickas som mest blombud i Borås. Dessa högtider är Mors Dag, Fars Dag, vid jul och till Alla Hjärtans Dag.

Du kan skicka blommor till Borås med leverans en specifik tid men du får betala extra för den tjänsten, sk expressleverans.När du vill beställa expressleverans så måste du göra din beställning direkt på förmiddagen för att blombuden som erbjuder detta ska lyckas.

I Borås är det endast FlowerHouse som erbjuder expressleverans.

Här nedan ser du blombudens garanterade leveranstider i Borås.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagNejkl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Frakt för blombud i Borås fr. 80 kr

När du vill skicka blommor till Borås så får du betala mellan 80 – 99 kr för frakten, oavsett om det är till en privatperson, företag eller leverans till sjukhus. Och fraktpriset är detsamma i Borås oavsett om du skickar en bukett blommor, en växt, några få rosor eller begravningsblommor.

När du beställer blombud så kan du ange om du godkänner att blommorna får hängas vid dörren om mottagaren inte är hemma, vilket kan vara smart. Om mottagaren inte svarar när floristen ringer och de inte är hemma när de försöker leverera blommorna så får mottagaren själv ta sig till floristen för att hämta upp blommorna.

Här ser du Borås blombud och deras fraktpriser.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagarSöndagar
euroflorist99 kr99 kr
Interflora99 krNej99 kr
Florister i Sverige80 kr280 kr280 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr399 kr
 1. Leverans av blombud till Borås sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Borås bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Borås kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Skicka snittblommor fr. 259 kr

Det skickas mest snittblommor vid blombud i Borås och då bundna i buketter. Alla florister ansvarar för sitt eget sortiment och köper blommor från olika grossister, därför skiljer sig deras sortiment åt i färger, blommornas storlekar, sorter och utbud.

Om du förväntar dig att den bukett blommor som levereras ska se exakt likadan ut som på bilden när du beställde så kommer du att bli besviken. 

Floristen har fria händer att göra en bukett till det värde som du har betalat och de försöker verkligen efterlikna buketten som du har beställt. De har sällan exakt samma blommor som du har beställt men försöker efterlikna i färg och form. 

I Borås kan du beställa buketter från 259 kr och det finns buketter i alla prisklasser.

Här ser du blombudens lägsta priser för buketter i Borås; 

Du kanske reagerar på att priset inte är lägre eftersom du har sett det i blomsterbutiker i Borås. Priserna skiljer sig åt mellan blomsterbutiker och blombud på grund av olika anledningar. En anledning är att det kostar mer att göra din bukett med blommor än att göra 5-10 st likadana. Det krävs helt enkelt mer tid för att göra din bukett.

Sedan skiljer sig inköpspriserna av blommor mellan blomsterbutikerna eftersom de är olika stora och säljer för olika volymer. Dessutom har blomsterbutikerna olika hyror vilket påverkar priset till stor del. En blomsterbutik mitt inne i Borås centrum betalar mer i hyra än en blomsterbutik som ligger på mindre attraktiva gator.

Du kan räkna med att det du betalar för blommorna, det är också buketten värd. Och upplever du att du inte får mer för pengarna när du betalar mer så ska du alltid reklamera till blombudet. Du hittar kontaktuppgifter till alla blombuden längre ned på denna sida.

7. Välj antal rosor själv med rosväljare!

De flesta av oss förknippar röda rosor som kärleksblomman som man ger bort eller skickar som en kärlekshälsning. Och just röda rosor är det som skickas mest som blombud till Alla Hjärtans Dag, årets kärleksdag.

Det behöver egentligen inte vara röda rosor som ska skickas om man vill visa sin kärlek och omtanke, det kan såklart vara andra blomstersorter och färger. Om du vill skicka rosor i andra färger än rött så erbjuder alla blombud det.

När du använder blombudens tjänst där du själv får välja antalet rosor så kommer blombuden att följa din beställning och leverera just det exakta antalet till din vän i Borås, det är en oskriven regel för blombud. Ett specifikt antal rosor är ofta förknippade med ett budskap och det vill inte blombuden förstöra. 

Vill du veta mer om blombsterspråket så hittar du deras betydelse här!

Och här under ser du vilka blombud som har en rosväljare där du själv kan välja antalet rosor och färger.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGröna tillval
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1 stVälj självExtra grönt 70 krBrudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 st3, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 krBrudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 stVälj själv

Rosväljare: Här är de blombud som erbjuder Rosväljare, dvs du väljer själv antalet rosor.

8. Skicka en rosbukett med 50 rosor till Borås

Om du inte vill använda blombudens rosväljare och ange antalet rosor själv så har de flesta färdiga buketter med specifikt antal rosor.

Alla blombud med buketter med röda rosor och du hittar deras sortiment här:

Om du vill skicka ett specifikt antal röda rosor till någon i Borås och väljer färdigkomponerade buketter så har alla blombud olika utbud.

Här nedan har vi samlat blombudens priser av röda rosbuketter med specifikt antal rosor. Den enda som inte har ett specifikt antal röda rosor är euroflorist, därför finns de inte med i denna pristabell.

Blombud135710122024304050
Interflora95 kr215 kr295 kr420 kr595 kr720 kr1.195 kr1.435 kr1.795 kr2.395 kr2.995 kr
Florister i Sverige155 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr
FlowerHouse145 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr1.680 kr

9. Överraska någon i Borås med en grön växt

Du behöver inte nödvändigtvis skicka snittblommor i en bukett när du vill skicka blombud till Borås, du kan även välja att skicka en grön växt.

En grön växt passar de flesta likväl, pensionären som studenten, utflugna barn och den nyseparerade som nyblivna sambos.

Färska snittblommor är fantastiskt att få men en grön växt kan vara minst lika bra. Din hälsning kommer att leva längre och kan göra sig påmind i många år i bästa fall.

Det som många inte känner till är att frakten för att skicka blombud med en grön växt är detsamma som för färska snittblommor i en bukett. Och du kan få en grön växt levererad samma dag i Borås, precis som med en bukett blommor.

Blombuden har olika utbud av gröna växter men det som är gemensamt är att de flesta säljer växterna i kruka.

Om du vill skicka en grön växt som blombud till Borås så har vi samlat deras utbud här;

10. Beställ begravningsblommor på nätet

Har någon som du brydde dig om i Borås avlidit och begravningen närmar sig, då kan du skicka blommor direkt till begravningen via ett blombud om du inte själv ska gå dit.

Eller om du känner någon i sorg och vill visa din omtanke med kondoleansblommor så kan du enkelt skicka det direkt via ett blombud på nätet.

Alla blombud som levererar i Borås har ett stort utbud av begravningsblommor och för kondoleans. 

Om det är du som ansvarar för blommorna till en begravning i Borås så kan du beställa samtliga blommor via ett blombud på nätet. Du kan beställa allt från begravningskrans, handbuketter, kistdekorationer och specialdekorationer som hjärtan av blommor.

När du beställer blommor till en begravning i Borås så gör din beställning i god tid och undvik samma dag. Begravningskransar, kistdekorationer och hjärtan av blommor tar lång tid att göra och ofta behöver floristen beställa hem specifikt material. 

Beställ dina begravningsblommor minst 3 dagar innan begravningen, det är en bra tumregel. Du hittar blombudens sista beställningstider till begravningar i Borås lite längre ned på denna sidan. Om du vill ha speciella färger och blommor så gör din beställning ännu tidigare men om du har missat att beställa ett par handbuketter så går det oftast att lösa till och med på begravningsdagen.

Priserna på begravningsblommor i Borås varierar en hel del mellan blombuden så därför har vi samlat deras olika priser här under.

eurofloristInterfloraFlorister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 359 krfr. 425 krfr. 395 krfr. 375 kr
Begravningskrans utan bandfr. 1.099 krfr. 1.595 krfr. 1.425 krfr. 1.495 kr
Band till begravningskrans279 kr255 kr245 kr245 kr
Handblomma & Handbukett69 kr75 kr40 kr65 kr
Låga  dekorationerfr. 639 krfr. 695 krfr. 695 krfr. 650 kr
Höga dekorationer1.299 krfr. 995 krfr. 865 krfr. 845 kr
Hjärta av blommorfr. 2.565 krfr. 1.475 krfr. 1.295 kr

11. Beställ begravningsblommor 5 dagar innan

Kondoleansbuketter går att lösa relativt snabbt och ibland till och med på samma dag som begravningen äger rum. Men om begravningen är på en förmiddag så blir det svårt så försök beställa kondoleansblommor till Borås minst dagen innan begravningen.

När det gäller kondoleansbuketter så behöver de inte alltid skickas till begravningen, de kan också lämnas till graven eller skickas hem till de sörjande.

När det gäller blommor till begravningar så ha som tumregel att beställa i god tid. Om du vill skicka blommor till en begravning som du inte ansvarar för så beställ av ett blombud minst tre dagar innan begravningen. 

Men om det är du som ansvarar för blommorna till en begravning och har specifika önskemål för blomsorter och färger till begravningskransen och kistdekorationen så rekommenderar vi att du är tidigt ute och minst 5 vardagar före begravningen.

När du är ute i god tid och minst 5 vardagar innan begravningen så har du lättare att få önskemålen tillmötesgående. Anledningen till att du ska vara ute i god tid beror på att de blommor som ni vill ha till begravningen kan ta flera dagar innan floristen i Borås kan få levererat till sin blomsterbutik.

När du läser på blombudens webbplatser så är det inte alltid så tydligt just när det gäller sista beställningstider och specifika önskemål till begravningar.

Här har vi samlat blombudens riktlinjer för beställningar till begravningar i Borås:

 • euroflorist har 3 helgfria vardagar innan begravning
 • Interflora har 2 helgfria vardagar innan begravning
 • Florister i Sverige uppmanar att vara ute i god tid
 • FlowerHouse har 2 helgfria vardagar innan begravning

12. Ett blombud hjälper dig med kyrkans adresser i Borås

När du vill skicka blommor till en begravning i Borås så måste du veta vilken kyrka det är och vilken adress som den finns på. Även om de flesta lokala floristerna som är anslutna till blombud har koll på de olika kyrkorna så kan det ibland uppstå missförstånd så för att vara på säkra sidan bör du ange kyrkans adress..

Det finns ett blombud som erbjuder ett kyrkoregister när du beställer begravningsblommor till Borås och det är Florister i Sverige. När du beställer begravningsblommorna så blir du ombedd att ange kyrkans namn eller adress, om du vet namnet på kyrkan så anger du det och får då upp alternativ att välja mellan. Om du inte vet namnet så ange Borås och du får upp de alternativ som finns i deras kyrkoregister.

Några av de kyrkor som finns i deras register och i Borås är;

 • Gustav Adolfs Kyrka
 • Caroli Kyrka
 • Byttorpskyrkan

Tyvärr är det endast ett blombud som har ett kyrkoregister inbyggt när man beställer begravningsblommor. Även om det inte är 100% heltäckande för alla kyrkor så hade vi gärna sett den tjänsten hos fler blombud.

13. Lyxa till blombudet med en vas & extra grönt

När du skickar blombud till någon i Borås och vill göra det lite lyxigare för mottagaren så kan du köpa till en fin glasvas, ett finare gratulationskort eller lite extra grönt till buketten.

Alla blombuden har olika utbud av tillval och störst urval hittar du hos euroflorist och Interflora. Du hittar deras utbud när du har påbörjat din beställning, alltså efter att du har valt vilka blommor som du vill skicka.

När du väljer ett tillval så kommer du att se bilder i blombudens webshop men dessa stämmer inte överens med det som sedan levereras med blommorna i Borås. Alla florister ansvarar för sitt eget utbud av tillval och väljer vilka vaser och gratulationskort som de vill ha i sin blomsterbutik.

När du gör tillval som exempelvis en vas så ser du den riktiga vasen om mottagaren skicka en bild på blommorna som du har gett bort. Så bli inte förvånad om du då ser en bild på en vas som inte liknar de du beställde vid ditt blombud.

Det du kan räkna med är att tillvalen motsvarar det värde som du betalade för hos blombudet och att mottagaren blir nöjd oavsett vad.

Här nedan har vi samlat blombudens utbud av tillval och deras priser om du vill lägga till det vid blomsterbud till Borås.

BlombudLyxigare gratulationskortCellofanSilkespapperHållbar presentinslagningVasExtra gröntBrudslöjaPresentkit
euroflorist
Interflora29 kr39 kr39 kr145 kr89 kr
Florister i Sverige30 kr30 krNej
FlowerHouse25 kr29 kr5 krfr. 65 kr35 kr29 kr

Interfloras erbjuder ett Presentkit som är en finare inslagning och ett finare gratulationskort än det som ingår som standard.

14. Överraska med en present och blombud

Visste du att du kan lägga till presenter med ditt blombud som ska levereras i Borås? Du kan lyxa till blombudet ännu mer, inte bara med tillval utan också med presenter som exempelvis choklad, nalle och trisslott.

Alla blombud i Borås har någon present som du kan lägga till med blommorna och vi har samlat alla deras utbud här under i tabellen.

BlombudNalleChokladGelehjärtanÄppelmustBallongSkraplott
euroflorist
Interflorafr. 75 krfr. 85 kr80 kr95 kr95 kr
Florister i Sverigefr. 89 krfr. 89 kr30 kr Trisslott
FlowerHouse89 kr89 kr45 kr Trisslott

Om du vill lägga till egna presenter så finns det lite olika sätt att göra det på.

Enklast är om du använder digitala presentkort och skriver koden i korthälsningen i ditt blombud. Med digitala presentkort kan du vara riktigt kreativ och ge bort en veckas matkasse med blombudet, en pizza eller vad sägs om en vinprovning.

Om du vill ha fler tips så har vi har skrivit en hel guide om hur du kan göra

15. Skapa en minnesvärd upplevelse med din korttext

Din text som du skriver till blombudet kan bli ett minne för liver för den som får din blomsterhälsning. Korttexten är det som din vän först kommer att leta efter att de har sett blommorna och med din text kan du väcka känslor om du lyckas beröra.

Blommor och blomsterbud har för de flesta en väldigt positiv upplevelse och i den stunden av positiva känslor kan du skapa en stund och upplevelse som kommer att bli minnesvärd.

För att hjälpa dig och inspirera till ditt kreativa skapande så har vi samlat korttexter för olika ändamål här: 

När du beställer blombud via Interflora så hittar du även lite förslag på korttexter på deras webbplats, de har ca 25 st olika förslag som presenteras när du ska skriva din egen text.

När du skriver korttext så har några av blombuden begränsning i antal tecken så om din hälsning blir lite längre än vad som är vanligt så tänk på att välja rätt blombud.

Här under ser du hur många tecken som du kan ha i din korttext när du skickar blommor till Borås;

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

16. Betala ditt Borås som du vill, direkt eller avbetalning

När du vill beställa blombud till Borås så har du många olika betalsätt att välja mellan, lite beroende på vem du väljer. Du kan betala med bankkort, swish, faktura, via PayPal och direkt via din bank.

Om blombudet kommer lite olägligt ur ett ekonomiskt perspektiv så kan du dela upp din betalning hos alla blombud, de är nämligen alla anslutna till Klarna.

Här nedan har vi samlat alla blombudens betalalternativ när du vill skicka blommor till Borås.

BlombudSwishFakturaKortBankPayPal
eurofloristJaJa (Klarna1)JaNejJa
InterfloraJaJa (Klarna1)JaNejNej
Florister i SverigeJaJa (Klarna1)JaJaNej
FlowerHouseJaJa (Klarna1)JaNejNej

17. Visst kan du avboka ditt blombud

Har du ångrat beställningen av ditt blombud till Borås? Oavsett anledning så kan det inträffa att du inte längre vill att blombudet ska levereras och då går det att avboka. Men avboka det direkt, snarast möjligast.

Om det är en bukett med snittblommor så kontakta ditt blombud omgående för avbokning, om det är leverans idag så bör du både skriva via epost och försöka få tag i kundtjänst på fler sätt som exempelvis telefon.

Om det är begravningsblommor som du vill avboka så bör du göra det minst 48 h innan begravningsdagen.

Här under har ser du blombudens rutiner när du vill avboka ditt blombud till Borås.

BlombudBuketterBegravningsblommor
euroflorist24 innan leveransdag, under högtid är det 72 h.Inget speciellt angivet.
Interflora1Innan floristen påbörjat din beställning.Senast 48 h innan planerad leverans
Florister i Sverige24 innan leveransdag, under högtid är det 48 h.Inget speciellt angivet.
FlowerHouseInnan floristen påbörjat din beställning.2Innan floristen påbörjat din beställning.2
 1. Om värdet på din beställning överstiger 3.000 kr så måste avboka senast 96 h innan leverans och vid värde över 6.000 kr så senast en vecka innan leverans.
 2. Påbörjat din beställning: då räknas även in inköp av dina blommor vid speciella tillfällen som exempelvis begravningskrans och kistdekorationer.

18. Vill du reklamera så följ dessa steg

När något går fel och du inte är nöjd med blombudet som du har gjort till Borås så får du reklamera. Tänk på att göra din reklamation snarast och helst inom 48 efter blomleveransen.

Innan du kontaktar blombudet så kontakta din vän, mottagaren av blommorna och be om så mycket information som du kan få. Här är det som du behöver veta när du reklamerar ditt blombud;

 • ta fram ordernumret på blombudet
 • be mottagaren om ett fotografi eftersom det alltid är till din fördel
 • fråga mottagaren hur ofta de har gett blommorna vatten, om det är snittblommor
 • fråga mottagaren om blommorna har stått nära frukt, det kan vara skadligt
 • fråga mottagaren om blommorna har stått i solljus, det kan också vara skadligt

Om du saknar kontaktuppgifter till blombudet så hittar du samtliga kontaktuppgifter längre ned på denna sidan.

Här under i tabellen ser du blombudens rutiner när det gäller reklamationer.

BlombudRutinKrav på digitalt fotografi
eurofloristInga angivna rutinerNej
InterfloraInga angivna rutinerNej
Florister i SverigeSenast 48h efter leveransJa
FlowerHouseSenast 48h efter leveransJa

19. Kontaktuppgifter till blombuden

När du vill kontakta blombuden gällande din beställning med frågor, avbokning eller en reklamation så hittar du samtliga kontaktuppgifter och öppettider här nedan.

Interflora Kundtjänst

Interflora lovar att besvara ditt meddelande snarast men framförallt inom 48 h.

Interflora har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 16.30
 • Lördag: 09.00 – 13.00
 • Söndag: Stängt

euroflorist Kundtjänst

euroflorist anger inte hur snabbt de besvarar ditt meddelande och tyvärr verkar det inte ha ett telefonnumer men du kan nå dom via epost och chat. Här hittar du deras kontaktuppgifter.

euroflorist har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 18.00
 • Lördag: 09.00-13.00
 • Söndagar och helgdagar: Stängt

Florister i Sverige

Här hittar du kontaktuppgifterna till Florister i Sverige och deras öppettider.

Florister i Sverige har inte angivit när de har sin kundtjänst öppet men skriver på sin webbplats att de besvarar inom 24 h.

FlowerHouse

Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider till FlowerHouse.

 • Epost: info@flowerhouse.se
 • Telefon: inget angivet
 • Chat: inget angivet
 • Postadress: Blommor Online Sverige AB, 191 63 Stockholm

FlowerHouse har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag: – Fredag: 08.00 – 18.00
 • Lördag: 10.00-13.00
 • Söndag: inget angivet så gissningsvis stängt