9 tips vid blombud till Jönköping

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interfloraeuroflorist och Florister i Sverige samt annonser via annonsnätverk.

Hem » Välj rätt blombud, det här behöver du veta! (2021) » 9 tips vid blombud till Jönköping

Uppdaterad 2021-09-11

När du ska skicka blombud till Jönköping så läs våra tips och unvik onödiga misstag och gör blomsterbudet till en minnesvärd upplevelse för den som ska få blommorna.

Här går vi bland annat igenom;

 1. Vilka blombud levererar i Jönköping
 2. Sista beställningstider
 3. Välj florist själv
 4. Leveranstider
 5. Fraktpriser
 6. Pris på snittblommor
 7. Rosor & priser
 8. Gröna växter med blombud
 9. Begravningsblommor till Jönköping
 10. Kondoleansblommor
 11. Blombud med presenter
 12. Kontaktuppgifter och öppettider till blombud i Jönköping

Och mycket annat matnyttigt…!

Scrolla ner och läs våra tips om blombud till Ystad innan du beställer!

1. Här är samtliga blombud som levererar till Jönköping

När du ska skicka blombud till Jönköping så har du 7 st att välja mellan och alla hittar du på nätet. De största blombuden är euroflorist och Interflora, båda har funnits i många år och har stora nätverk av florister som binder blommorna och levererar dina blommor i Jönköping.

Florister i Sverige, Flowerhouse och Florify är uppstickare och är liknande blombud som har sina nätverk av florister i Sverige.

Blomverket och Bloompost är blombud där blommorna levereras i boxar. Blommorna är våtpackade för att hålla en kvalitet och levereras med bud, post eller tidningsbärarna.

Här är alla blombuden som leverar till Jönköping.

BlombudTyp av blombud
eurofloristfloristnätverk
Interflorafloristnätverk
Florister i Sverigefloristnätverk
Flowerhousefloristnätverk
Florifyfloristnätverk
Blomverketblombox
Bloompostblomboxt

2. Sista beställningstider till Jönköping

Det är enkelt att skicka blombud till Jönköping via Internet, det kan du göra på 10 minuter. Men tänk på att beställa i god tid och du vill kunna välja fritt.

Du kan beställa blommor till Jönköping för leverans samma dag, under vardagar men inte av alla blombud. Och under helger så är det inte alla blombud som levererar.

På Söndagar så är det ingen av blombuden som levrerar till Jönköping, fast undantag görs när det är Mors Dag, Fars Dag, Alla Hjärtans Dag eller strax innan julafton.

Beställ 3 dagar innan för det största utbudet

Om du beställer minst tre dagar innan dagen som du vill att blommorna ska levereras i Jönköping så får du det största utbudet att välja mellan, då kan alla sju blombud hjälpa dig.

Vardagar senast kl.16 – Leverans samma dag

De blombuden som har egna floristnätverk kan leverera blombud samma dag och deras sista beställningstid varierar mellan kl.12-16. För mer exakta tider se blombuden i tabellen här under.

Lördagar senast kl.12 – Leverans samma dag

Du kan skicka blombud även på lördagar och då måste du beställa senast kl.12 samma dag men även här så har du mer att välja mellan om du beställer i god tid och tre dagar innan lördagen.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristJAJANEJ*
InterfloraJAJANEJ*
Florister i SverigeJAJANEJ*
FlowerhouseJAJANEJ*
FlorifyJAJANEJ*
BlomverketTors & FreJANEJ
BloompostJANEJ

3. Välj florist som levererar blombudet

Det finns många blombud att välja mellan för leverans av blommor till Jönköping men det är endast en av alla sju där du kan välja vilken florist som ska binda buketten.

Florister i Sverige låter dig själv välja florist i Jönköping och du har några olika att välja mellan. Du gör först ditt val av blommor och därefer får du välja vilken floristsom du vill ha.

4. Blombudet levererar oftast innan kl.17 men…

I Jönköping så levererar blombuden med floristnätverk oftast under dagtid och innan kl.17, även om de inte lämnar några garantier. Blombuden kan även leverera under kvällstid men det sker sällan och brukar endast inträffa under högtider som Mors Dag, Jul och Alla Hjärtans Dag.

Om du beställer blommor från Blomverket så kommer blommorna på natten med tidningsbärarna så när mottagaren vaknar så finns blommorna i anslutning till hemmet, vanligast utanför dörren.

Expressleverans och leverans en specifik tid

Om du vill att blombudet ska leverera blommorna en exakt tid så erbjuder vissa floristnätverk den möjligheten. Och om du vill ha blommor utkörda direkt (inom ett par timmar) så kan du även beställa detta, och de blombud som erbjuder dessa två möjligheter (expressleverans) är interflora och FlowerHouse.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostad
kl.9-16 till företag
Jakl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nejokänt
FlowerHousekl.11-20 till bostad
kl.9-17 till företag
Jakl.11-17
Florifykl.09-20Nejkl.11-17
Blomsterverketnattetid via tidningsbudNejnattetid via tidningsbud
Bloompostdagtid med brevbärareNejNej

5. Frakt till Jönköping från 49 kr

När du ska skicka blombud till Jönköping så variera frakten lite beroende på vilket blombud du väljer, ett som har floristnätverk eller skickar med tidningsbärarna eller brebäraren.

Blombud i box, dvs via brevbärare eller tidningsbärare kostar 49 kr i framt och de med floristnätverk kostar från 99 kr.

Vid blombud spelar det ingen roll var blommorna ska leveras, till en privatbostad, sjukhus eller till företag, fraktpriset är detsamma. Om det visar sig att mottagaren inte är hemma så görs inte leveransen igen och mottagaren får hämta upp blommorna hos en florist eller ett utlämningsstället (om det görs med brevbärare).

En del blombud med floristnätverk erbjuder även expressleveran och kostar frakten mer än standardpris.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
euroflorist99 krfinns ej99 kr
Interflora99-149 kr269 kr99-149 kr
Florister i Sverige98 krfinns ej98 kr
FlowerHouse99 kr249 kr99 kr
Florify99-199 krfinns ej99-199 kr
Blomverket49 krfinns ej49 kr
Bloompost49 krfinns ejfinns ej

6. Skicka snittblommor från 145 kr

De vanligaste blombuden till Norrköping är buketter med färska snittblommor. Alla florister har olika snittblommor i sin blomsterbutik, både till färger och sorter. När du vill skicka blommor så är det därför svårt att få exakt liknande bukett som på bilden när du gjorde din beställning.

Alla florister försöker efterlikna buketten som du har valt, om du inte har valt en sk ‘floristen designar’ och överlåter kreationen helt till floristen.

De flesta buketter med snittblommor som du kan välja mellan vid blombud till Norrköping kostar ca 300 kr, med undantag för euroflorist som erbjuder buketter från 259 kr.

Här ser du de olika blombudens lägsta priser för blommor och buketter.

 

BlombudPris
euroflorist259 kr
Interflora295 kr
Florister i Sverige295 kr
FlowerHouse295 kr
Florify375 kr
Blomverket299 kr
Bloompost145 kr

Det är skillnad på blommor via floristnätverk som exempelvis euroflorist, Interflora och FlowerHouse i jämförelse med blommor från Bloompost. De från floristnätverken är bundna som buketter och då krävs det tid från en florist att binda vilket innebär kostnader för lön.

Oavsett pris så får du blommor för det värde du beställer, det är alltid huvudprincipen bland blombud.

Och givetvis kostar blommor olika hos blombuden eftersom det har olika lönekostnader, hyror, inköpspriser av blommor. En butik mitt inne i centrum av Jönköping har troligen hörde lokalkostnader än en butik som ligger längre ut från centrum eller ett av blombox-företagen som kan stå i en källare någonstans i Sverige där hyrorna är lägre.

7. Rosor i färdiga buketter eller välj själv

Rosor är troligen den mest kända snittblomman och förknippas oftas med kärlek. Det är den mest enskilt sålda snittblomman vid Alla Härtans Dag och den fungerar att ge bort såväl som till din pratner, vän eller släkting.

Du kan skicka rosor till Jönköping med nästan alla blombuden, undantaget är Blombverket som inte presenterar att de har rosor men det kan hända att du får det ändå.

Övriga blombuden preenterar rosor i alla dess olika färger men det är inte alla som erbjuder dig möjligheten att själv välja exakt antal rosor.

Några blombud presenterar endast rosbuketter, andra presenterar färdiga rosbuketter med exakt antal rosor i medan vissa blombud har sk ‘rosväljare’ där du själv kan välja vilket antal rosor som du vill beställa till Jönköping.

Mär du beställer rosbuketter med ett exakt antal rosor till Jönköping så kan du räkna med att det levereras det du har beställt.

Blombud som erbjuder Rosväljare

Och här under ser du vilka blombud som erbjuder en sk Rosväljare där du fritta kan välja antal rosor.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGrönt tilval
euroflorist
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1Välj självExtra grönt 70 kr
Brudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit,
gul, orange
70 kr/st33, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 kr
Brudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit,
gul, orange
70 kr/st3Välj själv
Florify
Blomverket
Bloompost

Rosor har ofta en betydelse och omnämns ofta i blomsterspråket, här kan du läsa mer om vad rosorna betyder när du kombinerar de i olika färger och antal. 

Röda rosbuketter med eller utan exakt antal rosor

Alla utom ett blombud kan garantera leverans av röda rosor till Jönköping och de som erbjuder röda rosor har alla färdiga buketter i sitt sortiment. Nägra blombud erbjuder färdiga rosbuketter med ett exakt antal röda rosor medan andra endast erbjuder en röd rosbukett.

När du vill välja en röd rosbukett med ett exakt antal röda rosor så varierar priserna en hel del mellan blombuden. Anledningen till att priserna varierar så stort är många, dels att det varierar mellan längden på rosor men ochså vilka arter det är (vilket inga blombud anger).

Här ser du blombudens utbud av röda rosbuketter till Jönköping.

BlombudRöd rosbukett135710122024
eurofloristJa
InterfloraJa
Florister i SverigeJa
Flower-HouseJa
FlorifyJa
Blom -erketNej
Bloom-postJa

8. Skicka en grön växt med blombud till Jönköping

Att skicka en grön växt som blombud är inte så vanligt men faktiskt en väldigt smart och roligt blomsterbud. Om du känner någon som precis flyttat till ett nytt hem, kanske en som har flyttat in i sin första lägenhet eller en person som nyligen har separerat som precis har delat sin bohag, då kan en växt liva upp ordentligt!

En grön växt lever längre än en bukett snittblommor vilket innebär att din blomsterhälsning till personen du känner i Jönköping kommer att göra sig påmind många gånger om och kanske i flera år. Tänk vilken fin gest!

Du behöver inte vara orolig för frakten till Jönköping, den kostar lika mycket som blombud med snittblommor och du kan få växten levererad samma dag. Och du kan även få den gröna växten levererad på en lördag om du vill!

Det är inte alla blombud som levererar gröna växter till Jönköping så vi har listat de som kan hjälpa dig här under. Blombud som leverar gröna växter till Jönköping har olika sortiment och priser men de flesta levererar växterna i kruka.

9. Beställ begravningsblommor till Jönköping

Vill du beställa blommor till en begravning i Jönköping eller kondoleans så finns det en hel del blommor att vlja mellan hos blombuden.

Om du ansvarar för alla blommorna till en begravning så har du mycket att välja mellan men du kan välja i lugn och ro hemifrån eftersom de flesta blombuden erbjuder begravningsblommor. Du hittar begravningskransar, kistdekorationer, handbuketter och mycket mer hos blombuden.

Om du vill skicka kondoleansblommor till anhöriga så gör du det också enkelt direkt via blombuden.

Priserna på begravningsblommor skiljer sig mellan blombuden och här går vi igenom blombudens utbud av begravningsblommor till Jönköping.

Begravningskransar

BlombudBegravningskransar
eurofloristfr. 1.099 kr
Interflorafr. 1.595 kr
Florister i Sverigefr. 1.425 kr
FlowerHouse
Florify
Blomverket
Bloompost

10. Kondoleansblommor till Jönköping

Har du en vän, anhörig, släkting eller kollega i Jönköping som mist någon och är i sorg så kan det vara svårt att veta hur man ska stötta och visa sin omtanke.

Om du vill skicka kondoleansblommor till Jönköping så kan du göra det direkt via blombud på Internet. Du kan skicka både till begravningen eller hem till personen som du vill visa din omtanke för.

Här hittar du blombudens priser och länk till deras sortiment över kondoleansblommor.

BlombudTyp av blombud
eurofloristfloristnätverk
Interflorafloristnätverk
Florister i Sverigefloristnätverk
Flowerhousefloristnätverk
Florifyfloristnätverk
Blomverketblombox
Bloompostblomboxt