Blombud med nalle

Uppdaterad 2020-04-30

Har du funderingar på att skicka blombud med en nalle och vill var du kan beställa, veta mer om hur det fungerar och om nallarna är giftfria? Bra då har du kommit rätt! På denna sidan får du svar på följande;

 • kan man skicka en nalle med blomsterbud?
 • var kan jag beställa nalle och blombud?
 • vilka gosedjur kan man välja mellan?
 • vad kostar nallen?
 • kan man få nallen och blommor levererade samma dag?
 • är nallarna barnsäkra?
 • finns det ekologiska och giftfria nallar?
 • när passar det att ha nalle med blombud?

Läs här innan du beställer nalle till ditt blombud!

Skicka blombud med nalle

Kan man skicka en nalle med blomsterbud?

Numera kan du få en nalle med blommorna oavsett vilken av de större blombuden som du väljer. Nallar med blommorna har några år på nacken i Sverige men är desto vanligare i England och USA.

Ska du skicka blommor inom samma ort som du befinner dig så är det inte säkert att alla florister i din närhet har nalle i sin butik så kontakta dom innan för att vara på säkra sidan. Om du använder en lokal florist som saknar nallar så brukar de hålla väldigt hög servicegrad och du kan i många fall köpa nallen någon annanstans, lämna den till floristen i samband med din beställning så levererar de blombudet med både nallen och blommorna.

Var kan jag beställa nalle och blombud?

Idag har alla de större blombuden nallar och du kan enkelt beställa de som tillval via Internet. De större blombuden är Euroflorist, Interflora och Flowerhouse.

Vilka gosedjur kan man välja mellan?

De tre större blombuden har nallar i sitt utbud som tillval till blommorna men de har ett väldigt begränsat tillval. Euroflorist och Flowerhouse har endast en nalle att välja och det står inget angivet om vad det är för nalle, varken storlek eller färg. 

Euroflorist skriver på sin webbplats att färgen kan variera på nallarna, mörkbrun, brun eller vit, med andra ord så överlåter de valet av nallar till sina florister och därför kan det variera i utseende och storlek.

Interflora är det enda blombudet som erbjuder mer än en nalle och har två stycken i sortiment. Nallarna är från Bukowski Design och är likvärdiga i utseende förutom att de skiljer sig i storlek. Du kan välja mellan storlekarna 13 cm och 25 cm.

  Vad kostar nallen?

  Samtliga nallar som erbjuds av blombuden är mindre i storlek och du kan få nalle för under 100 kr som tillval när du ska skicka blommor. Här är blombudens priser på nallarna och gosedjur;

   

    Kan man få nallen och blommorna levererade samma dag?

    Är du ute i sista stund och vill få en nalle och blommor levererade redan idag? 

    Lugn, i de flesta fall så fungerar det men det beror lite på vad klockan är, vilken veckodag det är idag och var nallen och blommorna ska levereras.

    Alla tre av de större blombuden, Interflora, euroflorist och FlowerHouse erbjuder leverans samma dag tillsammans med en nalle. Alla tre har olika sista beställningstid på de dagar som de levererar så du får titta närmare på deras webbplatser vad som gäller just idag.

     Är nallarna barnsäkra?

     Det är väldigt vanligt att butiker som endast säljer nallar gärna framhäver att deras nallar är barnsäkra dvs att nallens ögon och andra delar är dragfasta och är sydda med olika säkerhetsaspekter.

     Ingen av de större blombuden, FlowerHouse, Interflora eller euroflorist lyfter fram något om detta tyvärr. Det enda vi kan tyda just nu är att Interfloras nallar från Bukowski Design är barnsäkra, det uppger Bukowski på sin webbplats.

      Finns det ekologiska och giftfria nallar?

      När man köper nallar i leksaksaffärer och via Internet så är det allt mer vanligt att man lyfter fram allergiaspekten och om de är giftfria. Allt fler lyfter även fram argument om att deras nallar är ekologiska.

      När det gäller nallar med blombud så saknas det information om Interfloras, euroflorist och FlowerHouses nallar är giftfria och ekologiska. 

      Bukowski Design har två olika nallar hos Interflora och de påstår i sin tur på sin webbplats https://bukowskinallar.se/ att deras nallar är syntetiska speciellt för att förhindra allergiska reaktioner och att bakterier ska bildas i nallarna.

       När passar det att skicka en nalle med blombud?

       Funderar du på vilket tillfälle som är mer eller mindre rätt att lägga till en nalle med blombudet? Det givna är såklart när man vill hylla ett barn exempelvis vid födsel eller en födelsedag. 

       Här kan du läsa om tillfällen när det kan passa med en nalle till blombudet.

        Nalle till nyfödd

        En av de vanligaste tillfällena när man lägger till en nalle till blommorna är vid födsel och någon närstående har fått barn. Blommorna är oftast tänkta till att gratulera hela familjen och nallen till den nyfödde. 

        Det fungerar alldeles utmärkt att lägga till en nalle när du som vän, släkting eller kollega vill hylla och gratulera till familjens utökning.

         Nalle till födelsedagsbarnet

         Om du inte kan besöka och gratulera ett barn som fyller år så är det ett perfekt alternativ att skicka en nalle och en blomsterbukett till födelsedagsbarnet.

         Var gränsen går för hur gammal födelsedagsbarnet ska vara för att vilja ha en nalle till blommorna ska vi ha osagt, det finns nog lika många svar som människor.

          Nalle på namnsdagen

          Vissa firar namnsdagar mycket mer än andra som låter det passera oberört. Om du tillhör dom som vill fira namnsdagar och kan nalle som tillval till blombudet vara ett fint inslag, oavsett om det är till ett barn eller vuxen.

           Nalle till sjukling

           Om du känner någon som är sjuk och vill uppmuntra den personen så kan nalle passa perfekt om du vill skicka blommor. Nallen vara längre än blommorna och personen, oavsett om det är ett barn eller vuxen blir en symbol och tröst när blommorna inte längre är där och du inte kan hälsa på.

           Tänk på att kontakta sjukhuset eller blombudet innan du beställer om du vill skicka blommor till en person som är inlagd. Sjukhusen i Sverige har olika regler beroende på avdelnignar och allergirisker.

            Nalle på Alla Hjärtans Dag

            Trodde du att Alla Hjärtans Dag bara var för parrelationer? Det är det inte alls. Numera så ger man blommor och gåvor till de man håller kär, både partnern i en kärleksrelation som sina föräldrar, syskon, sina barn och kanske nära vänner.

            Att skicka en blomma med en nalle till ett barn kan vara en riktig höjdare! Det räcker med exempelvis en ros och en nalle för att barnet ska känna sig extra uppskattade.