Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte sponsrat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist, Florister i Sverige, greatdays och annonser via annonsnätverk.

18 tips på blombud med presentkort

blombud med choklad kan förhöja upplevelsen när du skickar blommor
Här får du tips på presentkort som du kan skicka tillsammans med blombud och går igenom följande;
 • Hur du gör
 • Film på nätet
 • Kläder
 • Inredning
 • Smycke
 • SPA
 • Chokladprovning (hemma)
 • Ostprovning
 • Vinprovning
 • Ölprovning
 • Glasscheck
 • Matkassar
 • Hemkörning av Mat
Scrolla ner och hitta bästa presentkortet till ditt blombud!
blombud med choklad kan förhöja upplevelsen när du skickar blommor

Det kan ge en extra krydda till blombudet om du lägger till ett presentkort. Tyvärr erbjuder inga blombud presentkort från andra företag än de själva. Men med lite fantasi så kan du enkelt beställa presentkort på nätet och skriva presentkortskoden i korttexten till mottagaren.

Kan jag skicka blombud med presentkort?

Idag kan du skicka blommor med presenter utan större problem från de större blombuden på nätet men när det gäller presentkort så erbjuder de endast på blommor från sig själva. Men det finns en lösning för att kringgå det eftersom du enkelt kan köpa presentkort online av många olika företag där du får en kod som ska användas på deras hemsida för att aktivera den. Om du kombinerar den koden med blombud så kryddar hela upplevelsen.

Köp ett digitalt presentkort som du ger bort med ett blombud.

Hur gör jag?

Börja med att välja vilket blombud du ska använda och därefter välja vilka blommor du vill skicka. När du sedan ska skriva korttext till mottagaren kan du välja att formulera dig mellan lite olika alternativ;

 • skriv presentkortskoden som du har fått när du köpte presentkorten online och var den går att använda, tänk dock på att detta innebär en viss risk om koden kommer i fel händer

 • skriv vad personen får för presentkort i korttexten, exempelvis “500 kr på Stadium.se (presentkortskoden får du via sms av oss)”

17 tips på presentkort till blomsterbud

Om du funderar på vilka presentkort som passar till blombud så finns det egentligen väldigt få begränsningar. Du kan i princip välja presentkort i alla möjliga kategorier som exempelvis hemleverans av mat, glass på stan, film på nätet, inredning, smycke,  upplevelser som öl- och vinprovning och spa. 

Ja, egentligen finns det inte några begränsningar utan det handlar om där finns företag som erbjuder presentkort online där du dels kan handla presentkort online och få en pinkod som sedan kan användas för att lösa in presentkortet. 

Här har vi samlat gäng presentkort i olika kategorier med företag som du kan använda om du vill skicka blombud med presentkort.

Film på nätet

SF Anytime erbjuder presentkort på hyrfilm från 49 kr och köpfilm från 169 kr. Du köper presentkortet på nätet och får en kod. Mottagaren av blommorna och presentkortet får sedan välja en valfri film när hen känner för en skön filmstund.

Kläder

Kläder är en vanlig och bra present och passar bra att ge bort tillsammans med blommor. Här har du några alternativ på butiker som säljer digitala presentkort som du kan kombinera med blomsterbud.

Nelly.se erbjuder presentkort från 50 kr till 1.000 kr som mottagaren själv kan handla för vid ett valfritt tillfälle. Presentkortet hos Nelly är perfekt när du vill ge bort något extra till någon som fyller år men inte själv kan närvara.

Dressman erbjuder presentkort från 50 kr till 10.000 kr och det kan krydda lite extra när du vill skicka blombud till pappa eller vid Fars Dag.

Inredning

Cervera erbjuder presentkort från 50 kr till 1.000 kr och det passar perfekt till blommorna vid många olika tillfällen som exempelvis vid födelsedagar, som julklapp och till Mors Dag eller Fars Dag.

Smycke

Smycke och blommor är klassiskt men att skicka värdefulla smycken med blombud går inte, däremot ett presentkort på smycke när du vill skicka blommor.

Guldfynd erbjuder presentkort från 50 kr till 10.000 kr som mottagaren kan använda direkt på nätet. Smycke är en toppenpresent tillsammans med blommorna vid många olika tillfällen som studenten, Mors Dag, födelsedagar och dop, när du själv inte kan delta i firandet.

Glitter erbjuder presentkort från 50 kr till 2.500 kr och kan passa bra när du vill skicka blommor med presentkort till studenten, födelsedagar, julklappar och namnsdagar.

Sport, träning och hälsokost

Vill du ge bort presentkort på sportprylar, träningskläder eller hälsokostprodukter tillsammans med ett blombud så hittar du flera bra tips här! Presentkort på träningskläder och träningsredskap passar bra som kombination med blommor till julklapp, födelsedagspresent eller namnsdag.

Gymgrossisten erbjuder presentkort från 100 kr till 1.000 kr och här kan den du vill fira få köpa vitaminer, proteinpulver och träningskläder.

Bodystore erbjuder presentkort från 100 kr till 500 kr som passar bra när du vill ge bort blombud med presentkort på vitaminer, hälsokost och skönhetsprodukter.

Intersport erbjuder presentkort som endast kan användas i fysisk butik och i valörerna 100 kr, 300 kr, 500 kr och 1.000 kr.

Stadium: erbjuder presentkort som kan användas i alla deras fysiska butiker samt på nätet och finns i valörer med 50-kronors intervall från 50 kr till 10.000 kr.

SPA

Stenungnsbaden Yacht Club erbjuder presentkort mellan 100 kr till 2.000 kr. Mottagaren av blombudet med presentkortet på SPA kan själv hemifrån välja vilken behandling de vill ha på sin SPA-upplevelse. SPA-presentkort med blombud kan vara bra som present till Mors Dag, vännen som fyller år eller varför inte som en romantisk gåva i en kärleksrelation.

Chokladprovning (hemma)

Vad sägs om en chokladprovning med ett blombud? Och mottagaren kan göra det hemifrån och behöver inte resa någonstans alls. 

Greatdays Chokladprovning är online och kostar 295 kr och presentkortet fungerar oavsett var i Sverige man bor. Chokladprovningen leds av en kakaoodlare och man får smaka på 12 olika choklad under 40 minuter.

Allt kommer hemskickat när mottagaren har bestämt sig för att genomföra chokladprovningen.

Chokladprovning är ett bra presentkort till blombud

Vinprovning, hemma eller i grupp

Mottagaren av blombudet får en vinprovning av dig och kan sedan sitta hemma och smaka på fantastiska viner tillsammans med en sommelier. Provtagningen tar ca 1,5-2,0 h och mottagaren får en lista med viner som ska inhandlas. Priset för Greatdays vinprovning hemma är 250 kr.

Liveit har ost- och vinprovning som du kan ge bort presentkort för tillsammans med blomsterbudet. Ost- och vinprovningen är under 1,5 – 2 timmar under en kväll och på följande orter; Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Höganäs, Karlstad, Linköping, Luleå, Norrköping, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Ölprovning, hemma eller i grupp

En ölprovning hemma ledd av en ölexpert kan passa bra när man känner någon som har svårt att åka iväg på en ölprovning på annan plats. Greatdays Ölprovning är inspelad, kostar 250 kr och varar 45 minuter. 

Mottagaren får lära sig om olika ölsorter och dess historia. Dessutom har man fått inhandla ölsorter som mottagaren sedan får smaka tillsammans med ny kunskap.

Ölprovning hemma funkar också som presentkort tillsammans med blombud.

Liveit erbjuder även ölprovning som görs under 1,5 – 2 timmar på följande order; Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Karlstad, Linköping, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Liveit erbjuder även ölprovning som görs under 1,5 – 2 timmar på följande order; Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Karlstad, Linköping, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Mat hemlevererat & Glass

Mat kan man ge bort på många olika vis och numera levereras det en hel del hem till dörren vilket kan fungera bra för personer som kanske är sjuka eller bara önskar hemleverans. Här har vi samlat olika presentkort med mat eller ätbart.

Glass hos Pressbyrån kan vara en fin sommarpresent tillsammans med blombudet. Du kan välja mellan 10 st olika nivåer på priser, från 26 kr till 260 kr. Presentkortskoden får du via sms eller epost när du beställer.

MatHem erbjuder presentkort som börjar på 200 kr och har 14 olika intervaller upp till 1.500 kr. Med presentkortet från Mathem kan mottagaren handla dagligvaror direkt på nätet och få det levererat hela vägen hem till dörren. Presentkortskoden kan du få via epost eller sms.

Linas matkasse erbjuder ett presentkort där du själv får ange beloppet. Du får en kod som du kan skriva i korttexten eller ge bort senare och om mottagaren redan är kund så får de beloppet avdraget på kommande matkassar annars får de en matkasse av dig efter blombudet.

McDonalds presentkort passar såklart inte alla men om du vet någon som gör så kan krydda blombudet lite extra. Du kan köpa presentkort från 50 kr och sedan finns det 20 olika värde att välja mellan där det högsta är 1.000 kr. 

Personen som du vill fira med blommor kan sedan själv handla mat från McDonalds när den vill och McDonalds har ett koncept som heter McDelivery där de samarbetar med Uber Eats, Foodora och Wolt för leverans hela vägen hem till dörren. I Sverige kan de leverera hela vägen hem till dörren i följande städer;

 

Ort

Hemleverans av McDonalds

Akalla

foodora

Alvik

Uber Eats, foodora

Borlänge

foodora

Borås

foodora

Bromma

Uber Eats, foodora

Eskilstuna

foodora, Wolt

Falun

foodora

Farsta

foodora

Frölunda

foodora

Globen

Uber Eats, foodora, Wolt

Gävle

foodora, Wolt

Göteborg City

Uber Eats

Halmstad

foodora

Helsingborg

foodora

Häggvik

foodora

Jönköping

foodora

Kalmar

foodora

Karlstad

foodora, Wolt

Kista

Uber Eats, foodora

Kristianstad

foodora

Liljeholmen

Uber Eats, foodora, Wolt

Linköping

Wolt

Malmö

Uber Eats

Mölndal

foodora

Nacka

Uber Eats

Norrköping

foodora, Wolt

Nyköping

foodora

Ramberget

Uber Eats, foodora

Sickla

foodora

Sköndal

foodora

Solna

Uber Eats, Wolt

Stockholm City

Uber Eats, foodora, Wolt

Sundsvall

foodora, Wolt

Sundbyberg

Uber Eats, foodora, Wolt

Södertälje

foodora

Trollhättan

foodora

Täby

foodora, Wolt

Umeå

foodora

Uppsala

foodora

Vällingby

Uber Eats, foodora

Västberga

Uber Eats

Västerås

foodora, Wolt

Växjö

foodora

Älvsjö

Uber Eats, foodora

Örebro

foodora, Wolt

Östersund

foodora