Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte sponsrat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist, Florister i Sverige, greatdays och annonser via annonsnätverk.

7 tips som kryddar blombudet på Mors Dag

Uppdaterad 2021-05-11

Mors Dag närmar sig och ett blombud Interflora, euroflorist eller Florister i Sverige är mer passande än någonsin i år!

Men vad sägs om att göra upplevelsen ännu häftigare för mamma i år?  

Om du vill göra något extra i år till Mors Dag så kommer här 7 tips på annorlunda överraskningar som du kan kombinera med ditt blombud.

1. Blombud med ljudbok

Ge mamma en bra bok att lyssna på, en ljudbok! Köp ett digitalt presentkort hos någon som säljer ljudböcker och skriv ner koden som en del av korttexten när du beställer blombud. Om din mamma älskar ljudböcker så är detta en garanterad succé!

2. Blombud med vas

Det är sällan att man får en vas med blommorna men det går faktiskt att få med vid blombud, fast få verkar känna till del.

Alla de större blombuden som euroflorist, Interflora, Florister i Sverige och FlowerHouse erbjuder möjligheten att lägga till en vacker vas som helt säkert förgyller och förlänger av din gest på av Mors Dag.

3. Många Mammor vill ha något sött

Enligt Svensk Handel så vill många mammor (7%) ha något sött på Mors Dag som exempelvis choklad eller godis, vilket flera blombud kan erbjuda tillsammans med blommorna.

  4. Öka spänningen med en skraplott

  Visste du att du kan få skicka blombud med en Trisslott eller Sverigelott? Det är faktiskt sant! De flesta blombud erbjuder olika skraplotter och vad kan bli bättre än att uppmärksamma mamma på Mors Dag och ge henne en stunds spänning och chans till en fantastisk pension (ur ekonomiskt perspektiv).

     5. Ett presentkort på mat med blombudet

     Passa på att bjuda mamma på mat på Mors Dag men kan du inte träffa henne på riktigt så skriv en presentkortskod som kan användas för inhandling av mat på Internet, exempelvis en matkasse eller varför inte en pizza som levereras hem färdiglagad när mamma är hungrig.

      6. Överraska med en videohälsning

      Spela in en födelsedagshälsning med din mobiltelefon där du och andra hyllar mamma med en skönsång eller något annat kreativt, ladda sedan upp videon på YouTube. När du har laddat upp videon så gör du den privat om du inte vill att alla ska se den, sedan kopierar du och klistrar in länken i en tjänst där man kan förkorta och skräddarsy URL:en, exempelvis Bit.ly. Du kan exempelvis skapa en länk som heter Bit.ly/mors-dag-irene och denna skriver du på gratulationskortet. När mamma skriver in länken på Internet så kommer hon direkt till videohälsningen.

       7. Lägg lite mer kärlek i korttexten till mamma

       Något som är enkelt och inte kostar något extra är en fin korttext till blombudet. Skriv ner några betydelsefulla meningar till mamma som hyllar och visar uppskattning. Om du har idétorka så hittar du många förslag på korttexter till Mors Dag här!