15 tips innan du beställer blombud till Norrköping

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interfloraeuroflorist, Florister i Sverige och annonser via annonsnätverk.

Uppdaterad 2021-04-09

Funderar du på att skicka blombud till Norrköping, då ska du läsa dessa tips innan du beställer blommorna.

Här får du svar på;

 • vilka blombud kan jag välja mellan
 • sista beställningstid
 • när levereras blommorna
 • vad kostar frakten
 • blomsterutbudet du kan välja mellan
 • om begravningsblommor till Norrköping
 • presenter med blombud

Och så mycket mer…!

Scrolla ner och läs tipsen om blombud till Norrköping innan du beställer!

1. Fyra blombud att välja till Norrköping

När du vill beställa blombud till Norrköping via Internet så har du fyra större blombud att välja mellan och alla kan leverera samma dag som du beställer.

De fyra blombuden som levererar till Norrköping är:

2. Sista beställningstid till Norrköping

Att skicka blombud till Norrköping är enkelt och du kan få blommorna levererade samma dag nästan alla dagar i veckan. I Norrköping kan du få blomsterbud levererat alla helgfria vardagar i veckan samt lördagar. Söndagar är det ingen som levererar blombud i Norrköping med undantag till Mors Dag, Fars Dag, kring Jul och när Alla Hjärtans Dag infaller en Söndag.

De flesta blombud har samma sista beställningstider för hela landet vid leverans samma dag förutom en, Florister i Sverige. Florister i Sverige har lokala tider för varje ort eftersom du väljer florist själv och det är den lokala floristens tid som gäller.

Vardagar senast kl.14

När du vill skicka färska snittblommor i en bukett för leverans samma dag så är det senast kl.14 som du ska beställa för leverans i Norrköping under vardagar.

Lördagar senast kl.12

Om du vill ha leverans av blombud till Norrköping på lördagar så bör du beställa senast kl.12 för garanterad leverans samma lördag.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.131kl.11.301Nej
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv och de har olika stopptider, detta är sista tiden i Norrköping.

3. Du kan välj vilken florist som ska leverera i Norrköping

För leverans till Norrköping så så väljer tre av fyra blombud en florist åt dig som ska binda och leverera ditt blomsterbud. 

Om du själv vill välja florist så är det endast ett blombud som erbjuder denna valmöjligheten direkt på sin webbplats och det är Florister i Sverige. Valet av florist gör du efter att du har valt vilka blommor som du vill skicka.

4. Blommorna levereras oftast innan kl.17 men…

I Norrköping så sker oftast leverns av blombud under vardagar innan kl.17, även om ingen direkt garanterar det. Alla blombud lovar leverans senast kvällstid och de få gånger som leveranserna sker så sent på kvällen är under högtider när det skickas mycket blombud till Norrköping.

De högtider som sena blomleveranser kan uppstå är vid Mors Dag, Fars Dag, Jul och till Alla Hjärtans Dag.

Om du inte vill vänta hela dagen på att ditt blombud ska levereras så kan du beställa leverans för en specifik tid och de två som erbjuder denna tjänst (expressleverans) är Interflora och FlowerHouse.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagJakl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Frakt till Norrköping från 85 kr

När du ska skicka blommor till Norrköping så spelar det ingen roll hur stor buketten är eller om det är till en bostad, företag eller till sjukhus för priset för frakten är detsamma. Blombuden har nästan samma fraktpriser, de tar 99 kr förutom Florister i Sverige som har lägre pris.

Frakten gäller från floristen hela vägen fram till dörren, oavsett om det är till företag eller bostad. Om mottagaren inte är hemma så kör de flesta blombuden inte ut igen utan mottagaren får då komma och hämta blommorna i blomsterbutiken.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagar
euroflorist99 krNej
Interflora99 kr
Florister i Sverige85 kr2Nej89 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr3
 1. Leverans av blombud till Norrköping sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Norrköping bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Norrköping kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Skicka snittblommor från 259 kr

De vanligaste blombuden till Norrköping är buketter med färska snittblommor. Alla florister har olika snittblommor i sin blomsterbutik, både till färger och sorter. När du vill skicka blommor så är det därför svårt att få exakt liknande bukett som på bilden när du gjorde din beställning.

Alla florister försöker efterlikna buketten som du har valt, om du inte har valt en sk ‘floristen designar’ och överlåter kreationen helt till floristen.

De flesta buketter med snittblommor som du kan välja mellan vid blombud till Norrköping kostar ca 300 kr, med undantag för euroflorist som erbjuder buketter från 259 kr.

Här ser du de olika blombudens lägsta priser för buketter; 

Om du undrar varför det inte finns buketter till lägre priser så beror det på att de görs på din beställning, dvs det tar lite längre tid att göra en unik istället för att göra 5-10 av samma utseende. 

När du beställer blombud till Norrköping för ett annat blomvärde än de lägsta så ska du känna till att din bukett alltid ska innehålla det blomstervärde som du har beställt.

Materialkostnaden är det lilla när det kommer till blommor, det som kostar är löner, hyror och frakten av blombud. Och dessa skiljer sig mellan olika orter och även inom Norrköping. En butik mitt inne i centrum i jämförelse i utkanten mitt i ett bostadsområde, de har olika kostnader och därför blir oftast också priserna på blommor och buketter olika.

7. Du kan välja antalet rosor själv om du vill

Röda rosor är vanligast till Alla Hjärtans Dag och som kärlekshälsning och det fungerar lika bra till din partner, vän eller släkting. 

Du kan skicka rosor till Norrköping med alla de större blombuden och i de flesta färger men det är inte hos alla du själv kan välja antalet rosor.

Vissa blombud har färdiga buketter med ett exakt antal röda rosor och när du skickar blombud till Norrköping kan du räkna med att det blir exakt det antalet rosor, det är en oskriven regler för de som arbetar med blombud.

Alla blombud förutom euroflorist har en sk rosväljare där du själv kan bestämma hur många rosor som du vill beställa.

Just antalet rosor har betydelse, för varje antal finns en innebörd och du kan läsa mer om rosornas blomsterspråk här. 

Här i tabellen hittar du blombudens olika rospriser och lägsta antal som du kan välja när du vill skicka rosor till någon i Norrköping.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGröna tillval
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1 stVälj självExtra grönt 70 krBrudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 st3, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 krBrudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 stVälj själv

Rosväljare: Här är de blombud som erbjuder Rosväljare, dvs du väljer själv antalet rosor.

8. Röda rosbuketter från 3 till 50 rosor

Blombuden som levererar till Norrköping har ett utbud av många olika rosbuketter med både specifikt antal röda rosor i kombination med grönt. 

Alla blombud har röda rosbuketter och du kan se deras utbud här:

Om du vill välja röda rosbuketter med exakt antal rosor och grönt så finns där en hel del att välja mellan och de kostar väldigt olika. Prisernas skillnader beror ofta på att utbudet av rosor är enorm och de kan variera i både längd och hur stora rosorna blir i omfång.

Här ser du priserna för exakt antal röda rosor som blombuden erbjuder som färdiga rosbuketter när du vill skicka blombud till Norrköping.

Blombud135710122024304050
Interflora95 kr215 kr295 kr420 kr595 kr720 kr1.195 kr1.435 kr1.795 kr2.395 kr2.995 kr
Florister i Sverige155 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr
FlowerHouse145 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr1.680 kr

9. Skicka en grön växt till vännen i Norrköping

Kanske känner du någon som precis har flyttat till nytt boende, till sitt första boende, någon som precis separerat eller bara behöver en grön växt. Om du vill så kan du skicka en grön växt som blombud inom Norrköping istället för en snittbukett.

Gröna växter lever längre än snittblommor och som blombud får din hälsning leva längre och göra sig påmind om din gest, kanske i många år framöver.

Om du vill skicka en grön växt som blombud inom Norrköping så kostar frakten lika mycket som för snittblommor och du kan även få den levererad samma dag, precis som vanligt med blombud. Och du kan även få den gröna växten levererad en lördag om du önskar.

Alla blombud har olika sortiment för gröna växter och de flesta kommer levererade i en kruka. Här ser du blombudens utbud av gröna växter;

10. Stort utbud av begravningsblommor till Norrköping

Känner du någon i sorg och vill skicka kondoleansblommor eller vill du skicka blommor till en begravning i Norrköping, då har du ett stort utbud av begravningsblommor som kan skickas till Norrköping.

Om du ansvarar för begravningen så kan du till och med beställa alla blommor direkt på nätet, som exempelvis kistdekoration, begravningskransar och handbuketter.

Utbudet av begravningsblommor till Norrköping är stort och vi har samlat alla blombudens priser i tabellen nedan.

Tänk på att du bör beställa begravningsblommor i god tid och inte samma dag, oftast 2-3 dagar före begravningen. Du hittar mer om sista beställningstider längre ner på denna sidan.

eurofloristInterfloraFlorister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 359 krfr. 425 krfr. 395 krfr. 375 kr
Begravningskrans utan bandfr. 1.099 krfr. 1.595 krfr. 1.425 krfr. 1.495 kr
Band till begravningskrans279 kr255 kr245 kr245 kr
Handblomma & Handbukett69 kr75 kr40 kr65 kr
Låga  dekorationerfr. 639 krfr. 695 krfr. 695 krfr. 650 kr
Höga dekorationer1.299 krfr. 995 krfr. 865 krfr. 845 kr
Hjärta av blommorfr. 2.565 krfr. 1.475 krfr. 1.295 kr

11. Få hjälp med adresser till kyrkor i Norrköping

Vill du skicka blombud till en av kyrkorna i Norrköping, exempelvis Sankt Olai Kyrka så behöver du inte själv leta upp adressen. När du gör din beställning av begravningsblommor med Florister i Sverige så kan du skriva kyrkans namn (och ibland endast ortnamn) så kommer aktuella kyrkor upp med leveransadress, välj aktuell kyrka och adressen fylls i automatiskt. 

Florister i Sverige är den enda som erbjuder ett kyrkoregister när du vill beställa begravningsblommor till Norrköping.

12. Beställ begravningsblommor till Norrköping i god tid

Om du vill skicka en kondoleansbukett till någon i Norrköping så behöver den inte nödvändigtvis levereras till begravningen, det går utmärkt att även skicka den hem till de i sorg eller till kyrkan för att läggas på graven.

När du vill beställa begravningsblommor till begravningen så gör det i god tid. Begravningskransar och kistdekorationer tar längre tid att göra än att binda en traditionell bukett med snittblommor. Och vid begravningar så vill gärna floristen välja exakt de färger som önskas och även försöka lite extra med att få tag i de blommor som du vill ska ingå i dekorationen. 

Om du är ute i god tid med att beställa begravningsblommor så ökar chansen att du får de blommor som du vill ska levereras.

Blombuden försöker vara tydliga med vilka tider de vill ha din beställning av begravningsblommor men ibland kan det vara lite otydligt, därför har vi summerat blombudens olika tider nedan vid leverans till Norrköping;

 • euroflorist har 3 helgfria vardagar innan begravning
 • Interflora har 2 helgfria vardagar innan begravning
 • Florister i Sverige uppmanar att vara ute i god tid
 • FlowerHouse har 2 helgfria vardagar innan begravning

13. Gör blombudet lyxigt med vas, silkespapper & grönt

Om du vill göra ditt blombud lite lyxigare så kan du köpa till finare gratulationskort, silkespapper, en vas eller lite extra grönt till blommorna.

Alla blombud erbjuder något extra tillval till blommorna men de som har störst utbud är Interflora och euroflorist.

När du vill beställa tillval till ditt blombud så vet du aldrig exakt hur vasen eller gratulationskortet ser ut eftersom det väljer varje unik florist själv. Du får troligen först se det när din vän, mottagaren i Norrköping hör av sig för att tacka för blommorna.

Oavsett om du ser tillvalet innan eller ej så blir mottagaren oftast väldigt nöjd och det är ju det som är huvudsaken.

Här har vi samlat Norrköpings blombuden och deras utbud av tillval som kan lyxa till det när du vill skicka blommor.

BlombudLyxigare gratulationskortCellofanSilkespapperHållbar presentinslagningVasExtra gröntBrudslöjaPresentkit
euroflorist
Interflora29 kr39 kr39 kr145 kr89 kr
Florister i Sverige30 kr30 krNej
FlowerHouse25 kr29 kr5 krfr. 65 kr35 kr29 kr

Interfloras Presentkit är en finare inslagning och med ett finare gratulationskort än det som ingår utan kostnad.

14. Skicka presenter med blombud i Norrköping

I Norrköping kan du få presenter skickade tillsammans med blommorna och du har ett stort utbud att välja mellan, allt från choklad, skraplotter, äppelmust och nallar.

Om du tycker det ändå är begränsat med presenter så kan du alltid lägga till med presentkortskoder till webbutiker på nätet så kan mottagaren själv välja. Vi har samlat en hel del kreativa tips på fler presenter som du kan skicka till Norrköping men där du löser presenten själv.

Här ser du blombudens utbud av presenter som du kan skicka vid blombud till Norrköping.

BlombudNalleChokladGelehjärtanÄppelmustBallongSkraplott
euroflorist
Interflorafr. 75 krfr. 85 kr80 kr95 kr95 kr
Florister i Sverigefr. 89 krfr. 89 kr30 kr Trisslott
FlowerHouse89 kr89 kr45 kr Trisslott

15. Tips när du ska skriva korthälsningen

Hälsningen som kommer med blommorna har en stor betydelse, dels vill mottagaren snabbt få veta vem som har skickat blommorna och texten kan också påverka en hel del känslor.

De flesta som får blommor upplever det som positivt och din hälsning kan bli minnesvärd för en lång tid framöver, kanske för resten av livet.

När du väljer blombud till Norrköping så har de lite olika villkor för hur många tecken du får skriva, Florister i Sverige och FlowerHouse har inga begränsningar alls angivna på sina webbplatser medan både Interflora och euroflorist har satt gränser. 

Här nedan ser du antalet tecken per blombud i Norrköping.

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

Vi vet hur svårt det kan vara ibland med att komma på något bra att skriva som hälsning till blombudet men det finns tips att få. Dels har Interflora 25 olika texter att välja mellan när du kommer till steget i beställningen där du ska skriva korttexten, men även vi har samlat en hel del korttexter som du kan använda eller få inspiration av.

Här hittar du korttexter som vi har samlat för olika syften;

 • Kärlek och Alla Hjärtans Dag
 • Mors Dag
 • Julhälsningar