Närmare 80 % av alla blombud i Sverige beställs online och det finns många goda anledningar till det. Internet har förbättrat mycket för blombud, som har funnits i närmare 100 år. För 20 år sedan besökte vi floristerna när vi ville beställa blommor men idag skickar vi blommor online. 

Blombud är som klippt och skuret för att beställas online men trots det så är Internet inget utan de riktiga floristen, det är ju trots allt floristerna ute i vårt avlånga land som behövs för att det ska fungera.

Floristerna’s kunskap om att välja de bästa blommorna och binda samman de till en vacker blomsterbukett perfekt som en överraskning till ditt blombud är oslagbar.

 

1. Större sortiment av blommor online

Du får (visuellt) ett större sortiment att välja mellan när du väljer mellan blommor online jämfört med i en fysisk blomsterbutik. Den fysiska blomsterbutiken har sitt sortiment och om ditt blombud ska skickas till en annan ort som de inte kan leverera till så spelar deras sortiment mindre roll. 

 

Du kan också få blomstertips online som passar bäst för olika tillfällen baserat på vad många andra tycker och vilka som är populärast just nu. Hos floristen så blir det en persons råd och de kan i och för sig vara bättre än alla andras, det får du själv avgöra.

 

2. Förslag på korttext blir smidigare

Vi har nog alla varit med om stunden då vi ska skriva korttexten till blombudet men det står helt stilla och vi kommer inte på något att skriva. Vi vill vara unika och skriva något klokt men ofta får vi skrivkramp. När du beställer blommor online så kan du få tips till korttext allt från sköna romantiska hälsningar till roliga gratulationsrim.

I blomsterbutiken finns det ofta inga förslag på korttexter att titta på även om floristerna i sig är en guldgruva på förslag eftersom de ser mängder av korttexter dagligen.

 

3. Spännande tilläggsprodukter

Om du vill addera lite extra upplevelse så kan du välja till tilläggsprodukter som nallar, lotter, finare gratulationskort, vas mm. när du beställer blommor online. När du beställer hos en blomsterbutik så kan det vara svårt för floristen att veta vilka tilläggsprodukter som kan erbjudas på orten som du vill skicka till.

 

4. Betala som du vill

Betala som du vill; med faktura, faktura avbetalning, direkt från ditt bakkonto, med ditt kreditkort eller ditt bankkort, det är fördelarna med att skicka blommor online. När du beställer i blomsterbutik så är det oftast kontant, bankkort eller kreditkort som gäller. En del butiker, både fysiska blomsterbutiker som blombud online tar emot Swish.