Blombud med Julblommor,

Guide (2020)

Uppdaterad 2020-11-01

När det är jul så är julblommor väldigt uppskattat som gest när du vill önska någon en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

I Sverige är en Röd Julstjärna en av de mest populäraste julblommor att skicka som blombud. 

  Scrolla ner för att få svar på dina frågor om Julblommor nu!

  Vilka julblommor kan du skicka online?

  Till jul så svämmar blomsterhandeln över av blommor i rött, vitt, guld och silver och med granris och juldekorationer av små kulor i olika färger. Om du funderar på att skicka julblommor är de vanligaste olika typer av julbuketter eller amaryllis, antingen röda eller vita. Det är också populärt att ge bort julstjärnor och julgrupper via blombud. Vissa blombud erbjuder även julkransar vilket är mindre ovanligt att ge bort.

  Röd julstjärnan är julblomman som är populärast som blombud.

  Numera görs de flesta beställningar av blombud direkt på Internet via en organisation som är expert på att hantera enorma mängder av beställningar och se till att dessa kommer till rätt florist.

  Varför ska du skicka julblommor?

  Om du vill skicka en julhälsning så kan du välja mellan klassiskt julkort eller en julblomma. Julkort är ett fint sätt att önska någon annan en God Jul, likaså med julblommor. Du kan skicka personliga hälsningar med båda. Med julkortet måste du bestämma dig innan den 15:e December vem du ska skicka till men med julblommor kan du skicka ända fram till och med dagen före julafton.

  Därför ska du skicka julblommor som julhälsning.

  Att få blommor kan upplevas om lyxigare julhälsning är ett julkort eftersom den tilltalar många sinnen, inte bara ögonen men framförallt doften. Julblommorna gör sig fina hos mottagaren, som en inredningsdetalj och sprider doft under en lång tid.

  Julblommorna håller också över hela julen vilket gör att din julhälsning gör sig påmind för mottagaren och sprider en fin gest.

  Om du är osäker på varför du ska skicka blombud med julblommor så summerar vi de tre bästa anledningarna här;

  • blombud är den julhälsning som är överlägsen när det gäller beställning och leverans nära inpå julafton
  • julblommor är en lyxig julhälsning som tilltalar flera sinnen

  • julhälsningen lever längre med en central plats hos mottagaren som påminner om din gest

  Hur fungerar det?

  Julblommor kan du beställa online, direkt på nätet för leverans på en bestämd leveransdag innan julafton. Din beställning på julblommor hanteras centralt av ett blombud och skickas till en av de närmaste floristerna där mottagaren finns. 

  Blombud med julblommor dekoreras av lokal florist.

  Din beställning av julblommor får floristen så fort du har gjort beställningen och har du gjort den i god tid innan leveransdagen så kan blombuden vänta med att ge din beställning. Oftast får floristen din beställning någon dag innan, om det inte är samma dag leverans som du vill ha.

  När måste du beställa julblommor?

  Du kan beställa julblommor i god tid om du vill men också väldigt sent, det är en av fördelarna med blombud. Många blombud tar emot beställningar ända fram till julafton och leverans samma dag eller när du vill. 

  Den senaste julen var det enormt många som ville skicka julblommor online vilket ledde till att det var flera orter där floristerna fick införa beställningsstopp.

  För att vara på säkra sidan så kan det vara klokt att beställa i god tid för att undvika att dina julblommor levereras efter julafton.

   Vem binder buketten vid blombud?

   När levereras julblommorna?

   Julblommorna som du har beställt levereras på den leveransdag som du har beställt när du bokade blombud. Under julen så kan du få levererat i princip under alla dagar i veckan fram till julafton, på självaste julafton däremot är det få som levererar. Vill du få julblommor levererade på julafton så läs mer lite längre ned.

   I och med att det är väldigt många som skickar julblommor så är det väldigt svårt för floristen att veta vilken tid just dina julblommor ska levereras till mottagaren. Under julen så kan julblommorna mycket väl levereras från tidig förmiddag till sen kväll. Floristen eller budföretaget ringer i de flesta fallen till mottagaren och informerar om leveransen av blombudet innan de kör  eftersom de vill vara säkra på att undvika onödig bilkörning.

     När levereras julblommorna?

     Blombud på julafton?

     Leverans av blombud på julafton kan vara en riktig höjdare om du vill önska någon en riktigt God Jul. Tänk på att det är inte alla blombud som erbjuder leverans på julafton så kollar ordentligt innan du beställer.

     Tänk också på att beställa ett par dagar innan så du har större chans att få dina julblommor levererade. Det är många som vill skicka julblommor och ibland får floristerna mycket att göra så de meddelar beställningsstopp, dvs de har så mycket att göra och har svårt att hinna med alla julblommor så de tar inte emot fler beställningar utan fokuserar på att leverera de som de redan har fått.

     Beställ minst fyra dagar innan så ökar dina chanser att din beställning når blombudet och floristen innan värsta anstormningen av beställningar kommer vilket ofta är 3 dagar innan julafton.

      På vissa orter kan du blombud på Julafton.

      Var säker på att mottagaren är hemma på julafton när blombudet vill leverera julblommorna annars är risken att mottagaren får blommorna efter julafton. Om mottagaren inte är hemma på julafton när blombudet vill leverera så går  du miste om att nå fram med din julhälsning i tid och mottagaren får din julhälsning för sent.

      Det här ska du tänka på om du vill ha blombud på julafton;

      • kontrollera så att blombudet levererar på julafton
      • beställ minst fyra dagar innan julafton, den största beställningstiden brukar vara 3 dagar innan julafton
      • var säker på att mottagaren är hemma

        Här beställer du julblommor online!

        Enklast är om du beställer av någon av de större blombuden, de är vana att hantera beställningar likt denna och du kan välja mellan många olika julblommor och betallösningar. Under julen så finns det mängder av julblommor att välja mellan på blombudens hemsidor som du enkelt kan skicka 

        De vanligaste blombuden och deras julsortiment hittar du inom kort här;

         Var kan du skicka julblommor?

         Du kan skicka julblommor över hela Sverige. På vissa delar av vårt avlånga land görs leveranserna med buss eller båt men i övrigt är det oftast floristen själv som levererar blommorna eller ett budföretag, ibland även taxi.

         Om du vill skicka till personer som du känner privat så levereras julblommorna till deras hem, om du inte hellre vill få de levererade till deras arbetsplatser.

         När du vill överraska kunder och leverantörer så kan du även få julblommorna levererade till företag. Tänk på att kolla så att de arbetar och inte har gått på julledighet innan du beställer.

         Du kan även få julblommorna levererade till sjukhus om du känner någon som behöver vara där över julen. Tänk på att det är inte alla sjukhus som tar emot blommor på grund av doften och allergier. 

          

         Du kan kolla här för mer information om blomsterleverans till sjukhus.