14 tips innan du skickar blommor till Danmark

Innan du skickar blommor till Danmark bör du läsa detta. Här ser du vad de olika blombuden kostar, vilka tider som gäller och vad de erbjuder för blommor och presenter.

Här kan du bland annat läsa om följande tips;

 • Sista beställningstider till Danmark
 • Skicka blombud till Danmark idag, går det
 • Vad kostar blommorna
 • Begravningsblommor till Danmark
 • Vad kostar frakten till Danmark
 • med Vin
 • med Choklad
 • med Karameller

När du vill skicka blommor till Danmark så finns det fyra olika svenska blombud som erbjuder denna tjänsten. Alla blombud erbjuder buketter och leverans samma dag under vardagar men endast euroflorist erbjuder grön växt, Interflora är den enda som erbjuder vin som tillägg och FlowerHouse har senast tid för leverans samma dag.

Scrolla ner och läs igenom alla tips innan du skickar blommor till Danmark!

1. Använd dessa blombud när du vill skicka blommor till Danmark

När du vill skicka blommor till Danmark så kan du göra det direkt via svenska blombud. Alla de större blombuden kan hjälpa dig med din beställning av blomsterbud till vårt grannland men de har lite olika utbud.

Du kan beställa för leverans samma dag med följande;

2. Du kan skicka blommor samma dag

Är du sent ute och vill skicka blommor till Danmark idag? 

Lugnt, det går faktiskt. I alla fall om det fortfarande är förmiddag och en helgfri vardag. De flesta blombuden har stopptider mellan kl.10-12 för leverans av blommor i Danmark samma dag.

Här är de blombud som du kan använda när du vill skicka blommor till Danmark;

3. Blommorna skickas inte från Sverige!

Av de blombuden i Sverige som erbjuder blomsterbud i Danmark så har samtliga samarbeten med lokala florister. När du har skickat blommor via euroflorist, Interflora, FlowerHouse eller Florister i Sverige så skickar de din beställning till en samarbetspartner i Danmark.

euroflorist och Interflora skickar din beställning till ett motsvarande blombud i Danmark, som i sin tur skickar beställningen vidare till en lokal florist som är lämpligast för att ta hand om din beställning.

Det är oklart hur FlowerHouse och Florister i Sverige gör, de kan vara anslutna till ett nätverk de med eller så har de direktkontakt med florister i varje stad men de anger inget om detta på sina webbplatser.

4. Blommor från 470 kr

När du vill skicka blommor till Danmark för att fira eller hylla någon så finns det flera buketter att välja mellan och priserna mellan de svenska blombuden skiljer sig mycket.

Tänk på att det ibland ingår frakt i blompriset och det kan även tillkomma förmedlingsavgift. Här är de svenska blombudens lägsta priser;

 1. I Interfloras blompriser ingår en fraktkostnad på ca 68 kr (49 DKK). Vill du veta det verkliga blomvärdet ska du reduceras deras priser ovan med fraktkostnaden.

5. Skicka en Grön Växt till Danmark

Du behöver inte skicka en bukett blommor om du inte vill, du kan även skicka en grön växt. Av alla blombud i Sverige som erbjuder leverans till Danmark så är det endast en som erbjuder en grön växt när du vill skicka blommor och det är;

Växten som du kan välja är en vit Phalaenopsis Orkidé.

6. Stort utbud av begravningsblommor till Danmark

Om du vill hylla någon som har avlidit eller visa er omtanke vid ett dödsfall så kan du skicka blommor som kondoleans och blommor till begravningen även till Danmark.

Utbudet mellan blombuden varierar kraftigt och alla erbjuder buketter i något slag, däremot hittar du mer välsorterade utbud hos Interflora och euroflorist.

Här nedan ser du utbuden och priserna mellan blombuden när du vill skicka blommor till Danmark.

eurofloristInterflora1Florister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 544 kr858 kr1545 kr585 kr2
Begravningskrans utan bandfr. 1.500 krfr. 2695 kr1
Begravningskrans med bandfr. 2.070 kr1
 1. I Interfloras blompriser ingår en fraktkostnad på ca 68 kr (49 DKK). Vill du veta det verkliga blomvärdet ska du reduceras deras priser ovan med fraktkostnaden.
 2. FlowerHouse har ingen sorgbukett i sortimentet men du kan skriva att syftet är begravning, sorg eller kondoleans så anpassar floristen i Danmark din beställning.

7. Frakt från 99 kr när du skickar blommor till Danmark

De svenska blombuden presenterar frakten lite olika och det gäller att hålla tungan rätt i mun. Några presenterar frakten rakt upp och ned medan andra bakar in den i blompriset och tar en förmedlingsavgift.

Här under ser du alla blombudens frakter och avgifter när du vill skicka blommor till Danmark.

BlombudFraktFörmedlingsavgift
euroflorist140 kr0 kr
Interflora*ca 68 kr* (49 DKK)99 kr
Florister i Sverige99 kr0 kr
FlowerHouse99 kr0 kr

*Interflora: Frakten är inbakad i blompriset och i Danmark är frakten ca 68 kr( 49 DKK) vilket belopp reduceras från blomstervärdet. Utöver frakten tar Interflora en förmedlingsavgift på 99 kr, vilket de är ensamma om bland blombuden.

8. Du kan välja mellan många olika betalsätt

Eftersom du beställer ditt blomsterbud i Sverige, även om du ska skicka blommorna till Danmark så är det de vanliga betalsätten som du väljer mellan. Du kan betala mot faktura, Swish, kort och bankbetalning.

Här ser du de olika blombudens betalsätt som du kan välja mellan.

BlombudSwishFakturaKortBankPayPal
eurofloristJaJa (Klarna1)JaNejJa
InterfloraJaJa (Klarna1)JaNejNej
Florister i SverigeJaJa (Klarna1)JaJaNej
FlowerHouseJaJa (Klarna1)JaNejNej
 1. Klarna: du kan dela upp din betalning om du vill

9. Du kan skriva så mycket du vill, hos vissa

Har du mycket att säga till eller om mottagaren så gäller det att välja rätt blombud. De olika blombuden erbjuder olika antal möjligheter för hur mycket text du får skriva som hälsning när du vill skicka blommor till Danmark.

Här kan du se hur många tecken du kan använda när du skriver hälsningen. Antalet är inklusive blanksteg;

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

10. Viktiga bemärkelsedagar i Danmark

Danmark och Sverige har liknande tradition med blomsterbud under vissa bemärkelsedagar som exempelvis Mors Dag, Fars Dag, Jul och Alla Hjärtans Dag.

Förutom Jul och Alla Hjärtans Dag som är samma datum i Sverige som Danmark så skiljer det sig åt för både Mors Dag och Fars Dag. Här är de olika datumen för respektive land:

BemärkelsedagarDanmarkSverige
Mors DagAlltid 2:a Söndagen i MajAlltid sista Söndagen i Maj
Fars Dag5:e JuniAlltid 2:a Söndagen i November

11. Endast Interflora erbjuder presenter till blommorna

Danmark har ett stort utbud av presenter som du kan få med när du vill skicka blommor men det är inte alla svenska blombud som erbjuder dessa tilläggsprodukter. 

Av de svenska blombuden som erbjuder möjligheten att skicka blommor till Danmark så är det endast Interflora som erbjuder presenter som tillägg.

I Danmark kan du skicka blommor med presenter och här är presenterna som du kan välja mellan;

 • rödvin
 • rosevin
 • öl
 • choklad
 • karameller (kola)

Ja, du läste rätt. Du kan skicka vin och öl med blommorna i Danmark eftersom det är lagligt, i Danmark. Och det är lagligt även om du beställer det i Sverige eftersom det ska levereras i Danmark.

I Danmark har de flesta florister ett sortiment av vin, champagne och öl. En del har även whiskey och ett bredare utbud under vissa helgdagar som exempelvis Mors Dag, Fars Dag  och Jul.

12. Skicka vin med blommorna till Danmark

I Danmark finns ett annat regelverk kring alkohol och det får säljas på många olika platser. Detta har floristerna i Danmark tagit fasta på då många anser att det passar bra ihop som present med blommorna.

När du vill skicka blommor till Danmark så kan du lägga till vin som en extra fin gåva. Du kan välja mellan rosévin eller rödvin och de levereras samtidigt med blommorna av floristen.

Din beställning av blommor och vin kommer slutligen till en lokal florist i Danmark som ser till att både vinet och blommorna kommer fram till mottagaren som du har bestämt.

13. Skicka blommor med lyxig choklad till Danmark

Vill du hylla någon i Danmark som fyller år, tagit studenten, fått nytt jobb eller av någon annan anledning så skicka blommor med lyxig choklad. I Danmark har Interfloras florister ett sortiment av choklad och du kan välja 9 bitars lyxchoklad från Orangeri. 

Orangeri är ett danskt chokladvarumärke av hög kvalitet. Chokladen är tillverkad i Danmark och är inspirerad av smaker från världens alla hörn.

https://www.interflora.se/interflora/utomlands/internationell-produkt/2021-04-03/248872#!/

14. Överraska med karameller och blommor

Om personen som du vill överraska inte gillar choklad eller vin så kan du även lägga till karameller när du vill skicka blommor. Det är endast Interflora i Sverige som erbjuder karameller till blommorna. 

Karamellerna som levereras med blommorna är himmelska! Det är danska Karamel Kompagniet som har gjort dom och de är handgjorda karameller från Bornholm.