Vill du skicka blombud med en videohälsning? Då kan du göra det nu hos Interflora!

Interflora har lanserat videohälsning som en ny tjänst och du kan ladda upp din egen video eller spela in den direkt via Interflora. Mottagaren får blommorna med blombudet och på korten finns en QR-kod. När QR-koden scannas med mottagarens mobilkamera så startar din videohälsning.

Läs här om den spännande videohälsningen!

Spela in din video direkt hos Interflora

När du beställer blombud så kan du spela in din video direkt via Interflora med hjälpav din webbkamera. När du har spelat in din video så granskas den innan den mottagaren kan se den för att undvika videohälsningar med hot, våld, naket etc.

Din videohälsning finns tillgänglig och sparas i 14 dagar av Interflora innan den raderas och vill mottagaren se den igen så kan de spara ner videon till sin egen dator.

Du spelar enkelt in din video hos Interflora direkt efter att du har valt blommorna.

Din video får vara max 30 sekunder lång men det står inget angivet om mått, format och storlek. Du kanske skulle vilja ha längre video men vi kan tänka oss att personalen hos Interflora inte vill granska 20 minuters videos, det blir både tröttsamt i längden och oekonomiskt.

Ladda upp en egen video

Om du vill spela in en video i ett annat program och sedan använda den så fungerar även det. Du kanske vill redigera videon och addera ett intro och outro samt texter och snygga övergångar.

Du som kan videoredigering idag, nu öppnas helt nya möjligheter att skapa riktigt spännande upplevelser med blombud.

Mottagaren öppnar videon med en QR-kod

När mottagaren får ditt blombud och öppnar buketten så finsn det en QR-kod på ett papper. QR-koden kan läsas av mottagarens mobilkamera genom att sätta igång mobiltelefonen och starta kameran. När mottagaren ser QR-koden i mobilkameran så läser den av QR-koden och öppnar en webbrowser med din videohälsning.

Saknas möjlighet att länka till en extern film

Du kan inte länka in en video från facebook, Instagram eller YouTube men det hoppas vi kommer inom kort. Om detta kommer så kan beställaren av blombudet lägga till klipp från en musikvideo, ett fotbollsmål eller någon annan spännande video som väcker käsnlor hos mottagaren.

En bra start av Interflora!

Idén med videohälsning är inte helt ny men ingen av blombuden har gjort något förrän nu och det gillar vi. Bra jobbat Interflora!

Tänk på tillfällen när en videohälsning kan vara passande nästa gång du ska välja rätt blombud.

Tänk dig hur kärleksmeddelanden kan blir mer romantiska, hälsningar från barn på distans kan blir roligare för mor- och farföräldrar, hur kollegor kan firas med skönsång av sina kollegor när de nyss blivit föräldrar, fyller jämnt eller är sängliggandes på sjukhuset.

Vi önskar en videoredigerare likt TikTok

Du som är bekväm med TikTok är van vid deras videoredigerare där du kan klippa i videon, lägga in text, musik, symboler och mycket annat. Vi hoppas att Interfloras videohälsning blir en succé eller att någon annan följer efter och lanserar en användarvänlig videoredigerare.

Om man som blombud vill locka den yngre generationen så kan just detta vara rätt väg, att utveckla tjänsten med videoredigering och fler funktioner likt TikTok och Instagram.

TikTok har en innovativ videoredigerare som här visar hur enkelt det är att lägga till text med olika designförslag i din video. Det hoppas vi på att få även till våra videos för blombud!
TikTok har en innovativ redigeringslösning där du kan klippa i i video, lägga till egna texter i snygg design och mycket annat. Kan vi få önska det även för våra blombud?

Barnsjukdom, men det är okej

När vi testade beställningsprocessen av kondoleansblommor så kom videohälsningen upp och det kändes lite udda. Kondoleansblommor kan skickas till både begravningsplatsen som hem till anhöriga av avlidna och just för det första tillfället känns det märligt med att ha detta alternativ.

Men vi tror att detta endast är barnsjukdomar och kan vara svårt att anpassa en teknisk lösning för alla förutsättningar direkt, då är det bättre att öppna upp tjänsten för alla innan man löser denna lilla del.

Nu kanske blombud kan bli en ännu större upplevelse?

Blombuden har under de senaste 10-15 åren förändrats med teknologin så att dina korthälsningar sällan numera handskrivs eftersom många florister skriver ut den direkt på ett fint gratulationskort.

Vi har också sett hur blombuden har lagt till presenter som ett alternativ till blommorna för att göra upplevelsen av blombudet lite häftigare.

Med QR-kodstekniken så öppnas det även upp fler möjligheter för framtiden. Tänk att lägga till en länk för en specifik låt på Spotify eller ett fotografi från en speciell plats. Med QR-koder så öppnas det nu upp många nya möjligheter att göra blombuden lite roligare