10 tips för barn

på Alla Hjärtans Dag

Uppdaterad 2021-02-02

Här hittar du tips till Alla Hjärtans Dag för att fira med barn, oavsett om det är dina eller andras.

 

Några av tipsen är;

 • dejt med varm choklad
 • gjuta hjärtan av snabbtorkande gips
 • baka hjärtformad pizza eller pannkakor
 • färga maten röd
 • blombud med nalle
 • filmmys

 

Så, scrolla ner och se vad du kan göra för barn till Alla Hjärtans Dag.

En dejt med varm choklad

Ta med dina barn till ett café för en dejt med varm choklad. Om du inte har så mycket pengar så går det lika bra att ta dejten hemma, det kan bli minst lika mysigt. Eller varför inte ta med den varma chokladen i en termos och ta den utomhus på dina barns favoritplats.

Gör Alla Hjärtans Dags-pyssel tillsammans med barnen 

Om ni har en ledig dag tillsammans så kan ni börja med att göra pyssel som ni kan dekorera hemma på Alla Hjärtans Dag. Klipp ut hjärtan ur rött eller rosa papper och bokstäver som ni sedan limmar på en tråd och fäster på en vägg eller en dörr. Ni kan välja att bokstavera vad ni vill med bokstäverna, exempelvis familjen efternamn, love eller kanske bara Alla Hjärtans Dag.

Alla Hjärtans Dag text - Alla mår bra av en varm hälsning.

Gör egna hjärtformade pannkakor med barnen

Gör pannkakor tillsammans som ni formar efter hjärtan och lägger på ett stort fat när de är klara. Dekorera sedan fatet med jordgubbar, vaniljsocker och om ni vill kan ni toppa med lite chokladsås. Sedan kan ni ta pannkakorna direkt från fatet men var beredd på att det bli kladdigt så räkna med att det behövs servetter eller hushållspapper.

Ge varandra komplimanger på hjärtan

Klipp ut hjärtan från rosa och röda papper. Välj sedan att skriva 3-5 st kärleksförklaringar till varandra som kort beskriver vad vi tycker om med den andre personen, exempelvis ‘är rolig’, ‘modig’ eller ‘snäll’. Om inte barnen kan skriva själva så får du hjälpa dom och sedan kan ni sätta upp alla hjärtan på kylskåpet med tejp eller magneter.

Alla Hjärtans Dag text - Jag hoppas att din dag idag blir precis så som du önskar.

Klä er är i liknande kläder

Om ni har liknande kläder i garderoben så klä er i dessa, exempelvis blå jeans, en röd tröja och röda strumpor. Eller andra färger, välja själva men det viktiga är att ni har liknande kläder.

Alla Hjärtans Dag kort text - Du får mig att tappa andan varje gång jag tänker på dig.

Ät bara rött till middag på Alla Hjärtans Dag

Gör något tokigt och ät bara röd mat, röd dessert och rött godis. Färga spaghettin röd, ha i röd paprika och tomater till middagen, ät jordgubbsglass toppade med hallon eller jordgubbar till dessert och avsluta med röda godisbitar. Färga även mjölken röd.

Baka hjärtformad pizza

Gör egna pizzor och forma dom som hjärtan. Baka tillsammans med barnen och låt dom själva välja topping. Vill barnen ha skinka på pizzan så skär även ut hjärtan ur dom exempelvis med en pepparkaksform.

Film med barnen på Alla Hjärtans Dag

En filmdag (eller kväll) i kärlekens tecken med barnen kan vara hur mysigt som helst. Det finns många filmer med inslag av kärlek som hela familjen kan titta på, här är några filmtips;

 • Frost
 • Benji
 • Troll
 • Shrek
 • Mary Poppins kommer tillbaka
 • Lady & Lufsen

Gjut hjärtan med gips

Köp hem snabbtorkande gips, formar och penslar och gör vackra motiv tillsammans. Om ni aldrig har gjutit i gips tillsammans så lär barnen och ni kommer samtidigt att få en ny minnesvärd upplevelse. Du hittar snabbtorkande gips här som du kan beställa direkt hem till brevlådan.

Blombud med nalle till barnen på Alla Hjärtans Dag

En häftig upplevelse är att skicka ett blombud med nalle till ditt barn. Låt budet komma hem och ringa på dörren och överräcka det till ditt barn. Du hittar blombud med nalle hos både euroflorist och Interflora och det kostar från ca 170 kr (plus frakt).