19 tips innan du beställer blombud till Simrishamn

Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interfloraeuroflorist, Florister i Sverige och annonser via annonsnätverk.

Uppdaterad 2021-04-25

När du ska skicka blombud till Simrishamn så läs våra tips innan så kan du undvika onödiga misstag, missförstånd, spara tid och få en mer minnesvärd upplevelse av ditt blombud.

Här går vi igenom en följande tips;

 • vilka blombud som du har att välja mellan
 • sista beställningstiden för blombud till Simrishamn
 • då levereras blombud i Simrishamn
 • så mycket kostar frakten och blommorna
 • här är blommorna som du kan välja till blombud
 • om begravningsblommor till Simrishamn
 • tips på presenter med blombud
 • så gör du om du vill avbokar eller klaga
 • kontaktuppgifter till alla blombud i Simrishamn

Och så klart mycket mer läsvärda tips…!

Scrolla ner och få svar på dina frågor innan du väljer rätt blombud.

1. Fyra blombud att välja mellan i Simrishamn

När du vill skicka blombud via nätet till Simrishamn så finns det fyra självklara blombud att välja mellan. Dessa kan du både beställa för leverans samma dag men även förbeställa, både blombud, begravningsblommor, växter och mycket annat.

Här är de fyra blombuden som levererar i Simrishamn;

2. Beställ i tid för att få det du vill ha

Du kan skicka blommor till Simrishamn för leverans samma dag om du vill under helgfria vardagar och lördagar. 

Under Söndagar är det inget blombud som levererar blommor i Simrishamn bortsett från vissa högtider. Om Alla Hjärtans Dag infaller en Söndag så levererar de flesta bllombuden till Simrishamn, även på Mors Dag, Fars Dag och närmare julafton.

Alla blombuden har olika tider som sista beställningstid om du vill ha leverans samma dag som du kommer på det. Och du hittar blombudens sista beställningstider längre ned.

Ett av blombuden som heter Florister i Sverige har flera tider att välja mellan när du vill skicka blommor till Simrishamn och det beror på att du får själv välja vilken florist som du vill använda, och varje lokal florist har sin egen sista beställningstid för leverans samma dag.

Vardagar senast kl.14

Den sista beställningstiden för leverans samma dag i Simrishamn är kl.14 om blommorna ska skickas hem till en privatperson och dennes bostad.

Lördagar senast kl.12

Om du vill skicka blommor en lördag så är sista beställningstiden kl.12 så det är lite tidigare än under vardagar  i Simrishamn.

Här under ser du alla blombudens sista beställningstider för de olika dagarna.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.131kl.121Nej
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv hos Florister i Sverige och de har olika stopptider för varje florist och stad, detta är sista tiden i Simrishamn.

3. Du kan även välja florist i Simrishamn

När du ska skicka blommor till någon i Simrishamn så har du fyra blombud att välja mellan och vanligast är att de väljer vilken florist som ska få din beställning på blommor. 

Om du vill välja vilken florist som ska utföra din beställning så är det endast ett blombud som du kan använda och det är Florister i Sverige. När du använder detta blombud så väljer du först vilka blommor som du vill skicka, sedan anger du adressen och då kommer det upp olika florister att välja mellan.

Med Florister i Sverige kan du sedan välja vilken florist som du vill anlita i Simrishamn och du ser också deras olika sista beställningstider för leverans samma dag och deras fraktpriser.

4. Ditt blombud levereras oftast innan kl.17

Blombuden i Simrishamn levereras oftast under dagtid och innan kl.17 men ingen av blombuden garanterar så tidig leverans på vardagar. Alla blombudens garantitiden är senare på kvällen och det är olika mellan blombuden, den senaste garantitiden är kl.22.

Blombuden levererar oftas under dagtid men ibland sker blomsterleveransen senare på kvällen och oftast under högtider när många vill skicka blommor. Högtiderna då det är populärt att skicka blommor i Simrishamn är Mors Dag, Fars Dag, under jul och till Alla Hjärtan Dag.

Om du vill att blommorna ska levereras en exakt tid i Simrishamn så kan du beställa expresselverans av FlowerHouse. Expressleverans kostar extra än traditionell frakt men kan vara värt det om du vill få blommorna levererade en exakt tid.

Här nedan ser du blombudens leveranstider under vardagar och helger samt vem som erbjuder expressleverans.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagNejkl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Lägsta priset på frakt i Simrishamn är 89 kr

Att skicka blombud till Simrishamn kostar olika mellan blombuden, de flesta ligger runt 100 kr men ett är billigare och det är när du väljer Florister i Sverige. Med Florister i Sverige så kan du välja vilken florist som ska leverera och då finns där en florist som erbjuder frakt för 89 kr, det är det lägsta priset på frakt i Simrishamn.

Fraktpriserna i Simrishamn är oberoende på om blomsterleveransen ska till en privatperson och dennes hem, till ett sjukhus, begravning eller till en arbetsplats.

Om blombudet inte får kontakta mottagaren innan de levererar blommorna så finns det en risk att mottagaren själv får hämta blommorna i floristens blomsterbutik. När blombudet kommer ut till personen som ska få ditt blombud i Simrishamn och om de inte är hemma, då tar de med sig blommorna tillbaka till sin blomsterbutik om du inte har gett dom godkänt att blommorna får hängas på dörren.

Anledningen till att det är så är att fraktkostnaden är så pass hög så floristen kör endast ut en gång.

Här under ser du alla blombud som levererar till Simrishamn och deras priser för frakt under vardagar, Lördagar och Söndagar.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagarSöndagar
euroflorist99 kr99 kr
Interflora99 krNej99 kr
Florister i Sverige89 kr289 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr399 kr
 1. Leverans av blombud till Ystad sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Simrishamn bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Simrishamn kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Skicka blommor från 259 kr

Det vanligaste som skickas i Simrishamn är en bukett med färska snittblommor och du kan hitta blombud som erbjuder en bukett från 259 kr, de andra har ca 300 kr som lägstapris.

Varje individuell florist köper in sitt eget sortiment av blommor från samma eller olika leverantörer så därför ser deras utbud av blommor olika ut mellan blomsterbutiker. Alla har sitt eget utbud av olika blomstersorter, färger och längd på snittblommor.

När du skickar blommor till någon du bryr dig om, en vän, familjemedlem, kollega eller till en begravning så kommer blommorna som du ser på bild på blombudens hemsida inte se likadan ut när de sedan levereras. 

Anledningen till att de inte kommer att vara identiska är att floristerna inte har samma sortiment och de flesta vill ha sitt eget för att vara unik. När du sedan beställer en bukett blommor så försöker floristerna efterlikna bilden så mycket det går, både i blomstersort, färg och form.

När du skickar blommor till Simrishamn så kostar en bukett blommor från 259 kr och frakten från 89 kr, men det skiljer mellan blombuden.

Här ser vi blombudens lägsta priser för en bukett med färska snittblommor,

Varför skiljer sig priserna på nätet från butikerna i Simrishamn?

När du ser priserna på en bukett blommor så kanske du noterar att de är högre än vad man ibland kan hitta i blomsterbutiker eller i mataffärer i Simrishamn? Och du har helt rätt i din uppmärksamhet, det är en skillnad.

Butiker producerar ofta 5-15 buketter av samma sort med exakt samma antal blommor och utseende. När de gör detta så har de använt sin arbetstid optimalt och ibland fått bra inköpspriser på blommorna. Det är några förklaringar till att vissa buketter har lägre pris när du ser dom i en butik.

När du beställer blombud på nätet så får en florist i Simrishamn din beställning. Floristen försöker då anpassa buketten så att den liknar den som du har beställt på bilden, det går dels arbetstid för att läsa din beställning, sedan ska rätt blommor väljas ut och buketten tar längre tid att binda för förberedelsetiden med att plocka fram blommorna är endast för en bukett och inte många.

Där har du några av förklaringarna till priset sedan finns andra aspekter som påverkar mer mellan de olika floristerna och det är deras hyror. En lokal mitt inne i centrum i Simrishamn kostar mer i hyra exempelvis i närheten av Storgatan där de flesta rör sig, både turister och de som bor i Simrishamn. Lokaler som är lite längre ut och finns i bostadsområden, de har oftast lägre hyror och därför kan de också hålla lägre priser på sina blommor även om de är identiska med de som finns inne i centrum.

Du ska få vad du betalar för!

När du beställer blombud så ska blommorna som levereras motsvara det värde som du har beställt! Med det sagt så ska du nu vara medveten om att det kan skilja mellan blombuden eftersom en florist har ett pris på buketten medan en annan har ett annat pris eftersom de har olika kostnader beroende på lokalhyra mm.

Om du upplever att du inte har fått det blomstervärde som du har beställt så ska du omgående kontakta ditt blombud med en reklamation. När du reklamerar så finns det en del viktiga saker som du ska tänka på och du får mer information om detta i tips 18, längre ner på denna sidan.

7. Välj antal rosor själv och lägg till grönt

Röda rosor är en av de mest populäraste blomman att skicka i Simrishamn till någon man tycker om, som en spontant kärlekshälsning eller till Alla Hjärtans Dag.

Röda rosor står för kärlek

Den röda färgen är starkt förknippad med kärlek och i kombination med rosor så blir hälsningen starkt förknippad med att man vill visa vad man tycker.

Till Alla Hjärtans Dag så ökar priserna dramatiskt på röda rosor eftersom efterfrågan är enorm stor och kvalitén på rosorna kan ofta vara sämre än någonsin under hela året eftersom odlarna beskär stora volymer och fryser ner dom. När det närmar sig Alla Hjärtans Dag så tinas rosorna och de håller inte lika länge som en nyligen beskuren ros. Som tur är utvecklas tekniken och redan nu finns teknik som gör att även nedfrusna kan hålla en hög kvalitet men det lär dröja innan vi märker av det i handeln.

Andra färger kan också visa kärlek

Men du behöver inte välja röda rosor för att bevisa din kärlek! Du kan absolut välja vilken färg du vill, kanske en färg som personen som du vill uppvakta tycker om eller varför inte en grön växt som lever längre än en snittblomma. En grön växt kan i kombination med en fin korttext vara en fin kärleksförklaring som är starkare än de traditionella röda rosorna. Du hittar mer tips om växter i Tips 9 och du kan hitta tips och inspiration till din korttext i Tips 15.

Välj antal rosor själv och tänk på blomsterspråket

Om du vill skicka rosor till någon i Simrishamn så kan du göra det med alla blombud som levererar dit. Vissa blombud låter dig även att själv välja antalet rosor och färg genom en sk rosväljare som de har på sina hemsidor. När du väljer ett exakt antal rosor och färg med rosväljaren så kommer floristen att följa din önskan, det är en oskriven regel hos blombuden. Anledningen till detta är att de vet av erfarenhet att ett specifikt antal rosor betyder något och det finns ett blomsterspråk som många vill följa.

Om du vill veta mer om blomsterspråket så har vi samlat mer information om det här.

I tabellen här under ser du blombudens utbud av rosor som du kan välja med deras rosväljare, vilka färger och vad de kostar.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGröna tillval
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1 stVälj självExtra grönt 70 krBrudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 st3, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 krBrudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 stVälj själv

Rosväljare: Här är de blombud som erbjuder Rosväljare, dvs du väljer själv antalet rosor.

8. Skicka 50 rosor till någon i Simrishamn

Om du inte vill välja antalet röda rosor själv med rosväljaren så kan du välja några av blombudens färdiga buketter. Alla blombud erbjuder färdiga exempel på röda rosbuketter, antingen med eller utan ett exakt antal rosor. 

Några av blombuden erbjuder rosbuketter med exakt antal röda rosor upp till 50 st röda rosor. Här hittar du blombudens sortiment;

Rosbuketterna skiljer sig mellan blombuden som levererar blommor till Simrishamn så vi har samlat deras olika priser här nedan i tabellen.

Blombud135710122024304050
Interflora95 kr215 kr295 kr420 kr595 kr720 kr1.195 kr1.435 kr1.795 kr2.395 kr2.995 kr
Florister i Sverige155 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr
FlowerHouse145 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr1.680 kr

9. Skicka en grön växt som blombud istället för en bukett

En bukett med färska snittblommor är det vanligaste blombudet i Simrishamn men en grön växt fungerar minst lika bra när du vill glädja någon. 

En grönt växt har flera fördelar framför snittblommor, dels så lever den längre och kan då också bli ett minne som lever under många år. Sedan så levereras de gröna växterna i en kruka som mottagaren kan behålla eller sälja när växten inte lever längre. 

Du kanske undrar vem man kan skicka en grön växt till då? Jo, de flesta faktiskt! En grön växt kan du skicka till din mamma på Mors Dag, till den som flyttar hemifrån för första gången, till den nyseparerade, till den som ska firas för nya jobbet, för en bra prestation på en tenta eller till någon som ligger på sjukhuset.

Den största fördelen med att skicka en grön växt är att den lever längre och kan göra sig påmind i många år om hälsningen från dig.

Sedan är det samma pris på frakten av en grön växt som för en bukett blommor eller begravningsblommor. Du kan även få en grön växt levererad samma dag som du beställer och även få leverans en lördag.

Här hittar du blombudens sortiment av gröna växter i Simrishamn:

10. Beställ begravningsblommor till Simrishamn här

När du sörjer någon som har avlidit eller vill skicka blommor till en begravning i Simrishamn så kan du beställa alla begravningsblommor direkt genom blombuden på nätet.

Om du känner någon som är i sorg så kan du även skicka kondoleansblommor hem till dom eller till begravningen, eller till kyrkan där de har ber begravts.

Om du ansvarar för blommorna till en begravning så kan du beställa alla begravningsblommorna via några av de fyra blombuden som vi listar här under. I blombudens sortiment finns det mesta i blomsortiment till en begravning, exempelvis begravningskransa, kistdekorationer, blomdekorationer i hjärtan och handblommor.

Tänk på att vara ute i god tid med din beställning av begravningsblommor, minst 3 dagar innan begravningsdagen. Du hittar mer detaljer om blombudens begravningsblommor och beställningstider i Tips 11.

Om du vill veta mer om blombudens priser på begravningsblommor så har vi samlat alla här under.

eurofloristInterfloraFlorister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 359 krfr. 425 krfr. 395 krfr. 375 kr
Begravningskrans utan bandfr. 1.099 krfr. 1.595 krfr. 1.425 krfr. 1.495 kr
Band till begravningskrans279 kr255 kr245 kr245 kr
Handblomma & Handbukett69 kr75 kr40 kr65 kr
Låga  dekorationerfr. 639 krfr. 695 krfr. 695 krfr. 650 kr
Höga dekorationer1.299 krfr. 995 krfr. 865 krfr. 845 kr
Hjärta av blommorfr. 2.565 krfr. 1.475 krfr. 1.295 kr

11. Beställ begravningsblommor i god tid!

När du vill skicka blommor till en begravning, exempelvis en sorgbukett så kan du i bästa fall beställa den samma dag som begravningen äger rum men det finns då en risk att de inte hinner levereras till rätt tidpunkt.

Om du däremot ansvarar för alla blommor till begravningen så bör du beställa i god tid och minst 3 vardagar före begravningsdagen.

När du beställer begravningskransar, kistdekorationer och hjärtan av blommor så behöver oftast floristerna beställa hem varor för att hinna göra allt i god tid till begravningen. Om du vill att begravningskransen eller kistdekorationen ska vara i en viss blomsort eller färg så var ute i god tid och gärna minst 7 vardagar innan för att få som du önskar.

När du beställer begravningsblommor av blombuden så är de inte speciellt tydliga med detta och en del uttrycker att de vill ha din beställning 2 dagar innan. Men då får du räkna med att du inte kan ställa några speciella krav eller önskemål.

Här hittar du blombudens riktlinjer kring begravningsblommor och sista beställningstider;

 • euroflorist har 3 helgfria vardagar innan begravning
 • Interflora har 2 helgfria vardagar innan begravning
 • Florister i Sverige uppmanar att vara ute i god tid
 • FlowerHouse har 2 helgfria vardagar innan begravning

12. Få hjälp med adresser till kyrkorna i Simrishamn

När du ska skicka begravningsblommor till en kyrka så behöver du ha kyrkans namn och adress för att blommorna och dekorationerna ska kunna levereras. Om du saknar adressen så kan ett av blombuden hjälpa dig med rätt adress.

När du beställer med blombudet Florister i Sverige så kan du skriva in kyrkans namn, exempelvis Gladsax Kyrka eller Simris Kyrka och då får du adresserna automatiskt utan att behöva ta reda på eller skriva den korrekta adressen. Kyrkovalen med adresser får du efter att du har valt begravningsblommor och innan du ska skriva adress, så du ska alltså påbörja din beställning.

Tyvärr är det endast Florister i Sverige som har denna smarta tjänst och även om inte alla kyrkor finns med så är den mycket bra när man vill beställa begravningsblommor till Simrishamn.

13. Skicka blommor och lyxa till det med en vas

När du ska skicka blommor så kan du lyxa till det med en vacker glasvas, ett finare gratulationskort, vackrare omslagspapper eller lite extra grönt till buketten.

Alla blombud erbjuder tillval och de blombud som har de största sortimenten är euroflorist och Interflora. Tillvalen dyker upp när du ska välja blommor och i vissa fall också efter att du har valt vilken bukett du vill skicka.

När du köper en finare vas eller ett gratulationskort så ser du exempelbilder på blombudens hemsidor och de som levereras kommer att se annorlunda ut.

Detta beror på att varje florist sköter sitt eget inköp och alla har olika sortiment och utbud. Men även om du inte ser den exakta vasen eller gratulationskortet så kan du räkna med att mottagaren som ska få blommorna som du skickar kommer att bli glad oavsett om du sett det innan eller inte.

Om du inte väljer ett finare gratulationskort så kommer din hälsning att skrivas på ett pappersark som är förtryckt med blombudets logotyp. 

Här nedan ser ni blombudens utbud av tillval som du kan göra när du vill skicka blommor till Simrishamn.

BlombudLyxigare gratulationskortCellofanSilkespapperHållbar presentinslagningVasExtra gröntBrudslöjaPresentkit
euroflorist
Interflora29 kr39 kr39 kr145 kr89 kr
Florister i Sverige30 kr30 krNej
FlowerHouse25 kr29 kr5 krfr. 65 kr35 kr29 kr

Interfloras erbjuder ett Presentkit som är en finare inslagning och ett finare gratulationskort än det som ingår som standard.

14. Skicka present med blombud i Simrishamn

Vill du ge bort en present med blombudet till Simrishamn? Lugnt, det finns flera olika sätt att göra det på. Alla blombud erbjuder presentmöjligheter och du kan välja många olika presenter som nalle, choklad, trisslott och godis.

Om du inte hittar något som passar din vän så kan du alltid skicka med ett presentkort på en lämplig present och lägga till det med blombudet. Kanske är det bättre med en vinprovning, matlagningskurs, matkasse, Netflix eller annat som du kommer på. Vi har skrivit ihop en guide med presentkort som passar riktigt bra med blombud när skicka blommor till Simrishamn och du hittar den här.

Här ser du sammanställningen på vilka presenter som blombuden erbjuder till Simrishamn.

BlombudNalleChokladGelehjärtanÄppelmustBallongSkraplott
euroflorist
Interflorafr. 75 krfr. 85 kr80 kr95 kr95 kr
Florister i Sverigefr. 89 krfr. 89 kr30 kr Trisslott
FlowerHouse89 kr89 kr45 kr Trisslott

15. Din korttext kan bli ett minne för livet

Så din korttext då, har du funderat på vad du ska skriva? Vissa brukar få skrivkramp och väljer något mediokert som hälsning med sitt blombud. Men du har världens chans att skriva en text som berör, blir betydelsefull och skapar ett minne för livet.

De flesta som får ett blombud bli glada och ser det som en fin gest, det är en positiv upplevelse med andra ord. I den stunden när du har lyckats påverka en person till en positiv sinnesstämning har du världens chans att förstärka den. Visst, om du skriver något traditionellt så kommer mottagaren att bli glad oavsett vad men istället för att låta tillfället passera så kan du ska en minnesvärd upplevelse, kanske ett minne för livet.

För att hjälpa dig på traven med ditt blombud till Simrishamn så har vi samlat lite inspiration till dig för olika tillfällen och du hittar dom här:

Blombuden är mindre bra på att hjälpa dig med förslag på texter och inspiration och det är endast Interflora som verkligen ger dig konkreta förslag i samband med din beställning. Du hittar deras 25 förslag på korttexter när du ska skriva korttexten.

Om du har mycket att säga och skriver en hel del text, kanske ett helt brev…då kan du tyvärr inte välja vilket blombud som helst eftersom alla har olika begränsningar för hur många tecken man får ha.

Här under ser du hur många tecken du kan använda till din korttext hos de olika blombuden när du vill skicka blommor till Simrishamn.

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

16. Du kan lösa betalningen på många olika sätt

Ett blombud kan vara planerat och man vet att det kommer att ske som en födelsedag återkommer årligen. Men så plötsligt händer något, din vän hamnar på sjukhus, blir nominerad, befordrad eller i värsta fall avlider. Det uppstår en situation och du vill använda blombud men plånboken är inte förberedd på det, som tur går det att lösa hos blombuden.

Alla blombud erbjuder betalsättet Klarna som innebär att du kan beställa idag och betala senare eller till och med dela upp din betalning så du betalar lite varje månad under en längre tid.

Såklart finns det fler betalsätt och alla erbjuder även att betala med kort eller swish medan några även erbjuder PayPal och direktbetalning via bank.

Här nedan ser du alla betalsätten du kan välja mellan hos de olika blombuden som levererar till Simrishamn.

BlombudSwishFakturaKortBankPayPal
eurofloristJaJa (Klarna1)JaNejJa
InterfloraJaJa (Klarna1)JaNejNej
Florister i SverigeJaJa (Klarna1)JaJaNej
FlowerHouseJaJa (Klarna1)JaNejNej

17. Visst kan du avboka ditt blombud

Har det hänt något som gör att ditt blombud inte är lämpligt och du vill avboka? Lugn, det går. Om du har beställt blommor flera dagar i förväg är det sällan problem att avboka, bortsett från begravningsblommor som har lite speciella regler. 

Om du har beställt blombud till Simrishamn med leverans samma dag då måste du kontakta ditt blombud omgående, då har du en chans att styra av beställningen. Om blombudet hinner kontakta floristen innan de påbörjar din bukett så finns det en chans att avboka blombudet.

När det gäller begravningsblommor till Simrishamn så är det lite annorlunda eftersom din beställning oftast görs flera dagar i förväg då floristen brukar behöva mer förberedelsetid. Det är extremt ovanligt att avboka begravningsblommor samma dag som det är begravning.

Vissa blombud vill ha din avbokning av begravningsblommor minst 48 timmar och  någon annan 96 timmar innan begravningen. Här under ser du blombudens villkor vid beställning av blombud och blommor till Simrishamn.

BlombudBuketterBegravningsblommor
euroflorist24 innan leveransdag, under högtid är det 72 h.Inget speciellt angivet.
Interflora1Innan floristen påbörjat din beställning.Senast 48 h innan planerad leverans
Florister i Sverige24 innan leveransdag, under högtid är det 48 h.Inget speciellt angivet.
FlowerHouseInnan floristen påbörjat din beställning.2Innan floristen påbörjat din beställning.2
 1. Om värdet på din beställning överstiger 3.000 kr så måste avboka senast 96 h innan leverans och vid värde över 6.000 kr så senast en vecka innan leverans.
 2. Påbörjat din beställning: då räknas även in inköp av dina blommor vid speciella tillfällen som exempelvis begravningskrans och kistdekorationer.

18. Gör så här när du vill reklamera ditt blombud

Har blommorna vissnat, missat din beställning, skrivit fel på korttexten eller har något annat inträffat, då kan du reklamera. Inna du reklamerar så läs denna texten som ger dig tips på vad du ska tänka på.

När du ska kontakta ditt blombud där du beställde blommorna till Simrishamn så gå igenom följande punkter och samla in nödvändig information;

 • be mottagaren av ditt blombud att ta minst ett fotografi av blommorna, det hjälper dig i dialogen med blombudet och någr av dom kräver bildbevis
 • fråga mottagaren hur de har vattnat blommorna och när
 • fråga även mottagaren om blommorna har stått nära frukt
 • och fråga om blommorna har stått varmt eller i solljus eftersom det kan påverka negativt

Här under ser du villkoren vid reklamation hso de olika blombuden som levererar till Simrishamn.

BlombudRutinKrav på digitalt fotografi
eurofloristInga angivna rutinerNej
InterfloraInga angivna rutinerNej
Florister i SverigeSenast 48h efter leveransJa
FlowerHouseSenast 48h efter leveransJa

Du hittar blombudens kontaktuppgifter i nästa stycke, tips 19.

19. Kontaktuppgifter till alla blombud i Simrishamn

Har du en fråga, vill avboka eller reklamera din beställning och letar efter kontaktuppgifterna till blombudens kundtjänst så hittar du dom här.

Interflora Kundtjänst

Interflora besvarar ditt meddelande inom 48 h.

Interflora öppettider;

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 16.30
 • Lördag: 09.00 – 13.00
 • Söndag: Stängt

Euroflorist Kundtjänst

Här hittar du alla sätt som du kan kontakta euroflorist kundtjänst och vanligast besvarar de inom 24 h under vardagar.

Euroflorist öppettider:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 18.00
 • Lördag: 09.00-13.00
 • Söndagar och helgdagar: Stängt

Florister i Sverige Kundtjänst

Här hittar du kontaktuppgifterna till Florister i Sverige:

 • Epost: info@floristerisverige.se eller epostformulär
 • Telefon: finns inget angivet på deras hemsida
 • Chat: de verkar inte använda chat
 • Postadress: LB e-handel AB, Celsingsväg 79, 192 79 Sollentuna

Florister i Sveriges öppettider:

Florister i Sverige har inte angivit när deras kundtjänst är öppen men skriver på sin webbplats att de besvarar ditt meddelande inom 24 h.

FlowerHouse Kundtjänst

Här har du kontaktuppgifterna till FlowerHouse.

 • Epost: info@flowerhouse.se
 • Telefon: inget angivet
 • Chat: inget angivet
 • Postadress: Blommor Online Sverige AB, 191 63 Stockholm

FlowerHouse öppettider:

 • Måndag: – Fredag: 08.00 – 18.00
 • Lördag: 10.00-13.00
 • Söndag: finns inget angivet på deras webbplats så gissningsvis har de stängt