Allt innehåll är våra egna åsikter, tankar och rekommendationer och inte betalat av någon. Däremot finns det reklam i innehållet genom annonslänkar för Interflora, euroflorist, Florister i Sverige och annonser via annonsnätverk.

Vad kostar ett blomsterbud?

Prisguide 2023

Uppdaterad 2023-11-28

Här får du reda på olika blombud kostar och vi går igenom följande;

  • vad blombud kostar
  • hur mycket blommor du får för pengarna
  • lägsta priser för en bukett blommor
  • vad rosor kostar
  • vad frakten kostar
  • om blombuden tar extra betalt när du vill ha presenter

Du kan beställa blombud med ett par rosor som kostar mellan 100 – 200 kr men vill du ha en bukett med snittblommor så får du betala ca 230-295 kr hos de olika blombuden. Utöver detta tillkommer frakten hela vägen till mottagarens dörr och det kostar 99 kr oavsett vilket blombud du väljer. Inget blombud tar extra betalt i frakt om du vill addera någon present till blommorna.

Scrolla ner och hitta dina svar på vad blombuden kostar!

Hur mycket blommor får jag för pengarna?

Du får oftast så mycket blommor för pengarna som du har betalat, så betalar du 300 kr för en bukett så kommer vanligtvis blommornas värde vara just 300 kr. 

MEN, får sällan lika mycket blommor när du beställer hos Interflora, euroflorist, Florister i Sverige som FlowerHouse. Och det kan även skilja sig när du väljer samma blombud nu som förra gången.

Låter det märkligt?

När du ska skicka blommor så hittar du mängder av förslag på buketter i alla prisklasser, från några hundratals till tusentals kronor. De flesta företag där du kan beställa blombud visar bilder på färdiga buketter men de kan sällan garantera det exakta innehållet i buketterna. Anledningen till detta är att oftast är varje enskild florist är ett fristående företag från blombudföretagen och har sina egna priser och sortiment. 

Vad kostar blombud? Lägsta priset på blommor hittar du för 229 kr och frakt runt 99 kr.

Mottagaren av blommorna är oftast supernöjda, men är du?

Funderar du på hur du ska välja rätt blombud? När du beställer via de större blombuden online så kommer det troligen att levereras ett annat antal blommor och även andra blommor än vad du ser på bilderna vid beställning. Detta kanske känns mindre lustfyllt men mottagaren vet sällan vad du har beställt och 100.000-tals har beställt före dig med lyckade blomsterleveranser, det viktigaste är ju att mottagaren ska uppskatta din gest och njuta av blommorna.

Vad kostar blommorna vid blombud?

Du kan alltid skicka enstaka rosor för ca 100 – 200 kr men vill du ha en bukett med färska snittblommor som är professionellt bundna till en bukett så får du räkna med minst 230 kr.

Här hittar du de lägsta priserna per bukett från Interflora, euroflorist, FlowerHouse och Florister i Sverige.

BLOMBUD
LÄGSTA PRISER
FlowerHouse
fr. 229 kr
euroflorist
fr. 269 kr
Interflora
fr. 299 kr
Florister i Sverige
fr. 345 kr
Florify
fr. 295 kr
Blomverket
fr. 299 kr
Bloompost
fr. 150 kr
Made4you
fr. 279 kr

Hur många rosor får jag för pengarna?

Blomsterbuden vill att du och mottagaren ska bli nöjda så givetvis försöker de göra buketterna så lika som möjligt i både färg, form och innehåll. Vid beställning av rosor så kan man oftast välja exakta antal och då kan du vara säker på din sak men i övrigt är det alltså floristens utbud i sin butik som gäller.

Rosor är (oftast) heligt, du får vad du betalar för!

Rosor är en av de vanligaste blommorna att skicka vid vid blomsterbud och då speciellt röda rosor till Alla Hjärtans Dag. De vanligaste frågorna gäller oftast hur många röda rosor man får för en summa pengar eller vad ett exakt antal rosor kostar.
Röda rosor kostar från 40 kr per styck vid blombud.

Så här mycket kostar rosor i Sverige

När du beställer rosor utan ett specificerat antal, via nätet från de större aktörerna som euroflorist och Interflora så kommer du högst troligen att få olika antal rosor. 

Anledningen till att det blir olika antal rosor beror på att din beställning ofta hamnar hos olika florister, om du inte önskar något annat och om det finns flera florister på orten. De olika floristerna har sina egna lokala priser precis om vilken handlare som helst, de skiljer sig inte från en frukthandlare eller något annat företag. Floristernas olika priser beror på deras inköpspris, rosornas kvalitet och deras övriga kostnader som personal, lokalhyra som också vägs in i priset. 

De större blombudföretagen som Interflora och euroflorist har oftast en inspirationsbukett som visningsbild på sin webbplats och ett pris och vid din beställning så kommer den lokala floristen att välja det antal rosor som dina pengar räcker till.

Så mycket kostar röda rosor i Sverige

Här nedan presenterar vi vad röda rosor kostar hos de olika blombudföretagen.

* Stjärnan betyder att det ingår grönt med rosorna.

** Innebär att fraktkostnaden varierar mellan orter.

euroflorist
Färdiga rosbuketter
fr. 229 kr
1 röd ros
229 kr (inklusive Nalle)
3 röda rosor
finns ej
5 röda rosor
finns ej
7 röda rosor
finns ej
10 röda rosor
finns ej
12 röda rosor
finns ej
20 röda rosor
finns ej
24 röda rosor
finns ej
30 röda rosor
finns ej
40 röda rosor
finns ej
50 röda rosor
finns ej
Rosor fritt antal
finns ej
Leveransavgift
99 kr
Interflora
Färdiga rosbuketter
fr. 378 kr
1 röd ros
fr. 60 kr
3 röda rosor
fr. 180 kr
5 röda rosor
fr. 300 kr
7 röda rosor
fr. 420 kr
10 röda rosor
fr. 599 kr
12 röda rosor
fr. 720 kr
20 röda rosor
fr. 1.199 kr
24 röda rosor
fr. 975 kr
30 röda rosor
fr. 1.200 kr
40 röda rosor
fr. 1.995 kr
50 röda rosor
fr. 2.495 kr
Rosor fritt antal
fr. 40 kr
Leveransavgift
99 kr
Flowerhouse
Färdiga rosbuketter
fr. 325 kr
1 röd ros
finns ej
3 röda rosor
fr. 120 kr
5 röda rosor
fr. 200 kr
7 röda rosor
fr. 280 kr
10 röda rosor
fr. 400 kr
12 röda rosor
fr. 480 kr
20 röda rosor
fr. 800 kr
24 röda rosor
fr. 960 kr
30 röda rosor
fr. 1.200 kr
40 röda rosor
fr. 1.600 kr
50 röda rosor
fr. 2.000 kr
Rosor fritt antal
fr. 40 kr
Leveransavgift
99 kr
Florister i Sverige
Färdiga rosbuketter
fr. 325 kr
1 röd ros
145 kr*
3 röda rosor
135 kr/215 kr*
5 röda rosor
225 kr/315 kr*
7 röda rosor
315 kr/415 kr*
10 röda rosor
630 kr*
12 röda rosor
595 kr
20 röda rosor
finns ej
24 röda rosor
finns ej
30 röda rosor
finns ej
40 röda rosor
finns ej
50 röda rosor
finns ej
Rosor fritt antal
finns ej
Leveransavgift
99 kr**

Vad kostar frakten vid blomsterbud?

Det tillkommer alltid en kostnad för leveransen av ditt blombud oavsett om det presenteras öppen så att du ser vad det kostar eller om det är inbakat.

Blomsterbud med fri frakt, på riktigt?

Om du ser att ett företag erbjuder fri frakt vid blomsterbud så är det oftast en lokal florist som erbjuder detta via sin webbplats. Om du däremot ser det från en större etablerad aktör som har rikstäckning så är det högst troligt att kostnaden för frakten är inbakat i det totala priset.

Tänk på att vid fri frakt så innebär det oftast att du kommer att får mindre blommor för pengarna. Ibland kan fri frakt användas i en kampanj där man har rabatterat frakten och då brukar du får blommor för alla dina pengar och det är blomsterbudsföretaget som tar kostnaden.

Frakt till dörren

Vid leverans av blommor hela vägen hem till en privatperson eller till en mottagare som befinner sig på företag sker med bud. Budet kan vara floristen själv som kör ut, ett taxiföretag eller ett lokalt budföretag.

Leverans av blombud till dörren kostar:

Får jag sämre kvalitet om jag betalar mindre?

Du kanske undrar om du får sämre kvalitet för blommorna om du betalar mindre eftersom floristen tjänar mindre pengar på försäljningen till dig men nej, det är väldigt ovanligt. Ditt köp av blomsterbud via Internet brukar sällan skilja sig från att handla blommor i en fysisk blomsterbutik. Floristen vet att vid många reklamationer på de blombuden som de är involverad i leder till att de kan uteslutas ur organisationen som säljer blomsterbud och det vill de inte riskera.

Om blommorna visar sig vara av sämre kvalitet och kanske vissnar tidigare än vad du har förväntat dig så ska du alltid reklamera direkt. Floristerna är vana att arbeta med service och vid fel på blommor så brukar de vara väldigt tillmötesgående.

Tänk på att du eller mottagaren också måste sköta blommorna som du har fått på rätt sätt, är du osäker på vilka skötselråd som gäller så kan du läsa mer om hur du sköter rosor här och tulpaner här.

Är blomsterbud till utlandet dyrare?

Så du har tänkt att skicka blombud till någon som befinner sig i ett annat land och nu undrar du om det är dyrare? Det enkla svaret är ja.

De blombud på nätet som erbjuder möjligheten att skicka blommor till ett annat land ingår oftast i minst ett men ofta många olika nätverk av andra florister. Både euroflorist och Interflora har sina nätverk med tusentals florister över alla världsdelar men dessa är inte knutna direkt till det svenska blombudet och det finns flera som ska dela på dina pengar. Dels så ska blombudet i Sverige tjäna en liten slant sedan ska mottagande lands blombud tjäna en slant och till sist ska den lokala floristen som finns på orten få betalt för de blommor som de ska binda ihop och leverera. 

Det är oftast tre eller fler parter med i förmedlingen av din blomsterbeställning så en större del av dina pengar går mellanhänder istället för till blommorna.