19 tips innan du beställer blombud till Lund

Uppdaterad 2021-05-04

Vill du skicka blomsterbud till Lund så ska du läsa våra tips först eftersom det kan spara dig misstag, tid och pengar. Och du kan får ett lyckat blomsterbud!

Här får du svar på följande;

 • dessa blombud kan du välja mellan
 • vilken tid du senast måste beställa för leverans samma dag
 • vilken tid blommorna senast levereras
 • vad kostar blommorna och frakten
 • vilka blommor kan du skicka
 • om begravningsblommor till Lund
 • presenttips med blombud

Och mycket mer…!

Scrolla ner och läs tipsen om blombud till Lund inna du beställer!

1. Blombud du kan välja mellan i Lund

Alla de större blombuden levererar blommor i Lund, både samma dag som du beställer och alla helgfria vardagar samt Söndagar.  

Du beställer enkelt via Internet direkt via deras webbplatser:

2. Sista beställningstider för blombud till Lund

Det är enkelt att skicka blommor samma dag i Lund, nästan alla dagar i veckan. Du kan få blombud alla helgfria vardagar, lördagar men inte Söndagar. 

På Söndagar är det endast ett blombud som levererar blommor i Lund och det är Florister i Sverige. När det är större högtider som vid Mors Dag, Fars Dag, Jul och när Alla Hjärtans Dag så levererar de flesta blombud.

Nästan alla blombud har samma beställningstider över hela landet som du senast måste göra din beställning för att kunna få blommorna levererade samma dag. Det är endast ett blombud som olika tider för varje ort och det är Florister i Sverige.

Vardagar senast kl.16

I Lund finns det många många blomsterbutiker som är anslutna till blombud så du kan beställa blombud för leverans under vardagar så sent som kl.16 samma dag.

Lördagar senast kl.14

Om du kommer på att du vill få blommor levererade i Lund en lördag så måste du beställa senast kl.14 om du vill ha dom levererade samma dag.

Söndagar senast kl.14

Söndagsleverans är ovanligt om det inte är någon högtid men i Lund så finns det ett blombud som levererar och det är Florister i Sverige.

BlombudVardagarLördagarSöndagar
eurofloristkl.14 till bostadkl.10 till företagkl.10Nej
Interflorakl.14 till bostadkl.12 till företagkl.12Nej
Florister i Sverigekl.161kl.141kl.141
FlowerHousekl.13kl.11Nej
 1. Du väljer florist själv hos Florister i Sverige och de har olika stopptider för varje florist och stad, detta är sista tiden i Lund.

3. I Lund kan du själv välja vilken florist som blombuden ska anlita

När du vill skicka blommor till Lund så har du fyra olika blombud att välja mellan men det är endast en som erbjuder dig valmöjligheten att själv välja vilken florist som ska binda dina blommor och leverera blommorna.

Florister i Sverige är den enda som erbjuder dig möjlighet att direkt välja mellan olika florister och ta den som du tycker passar bäst. När du har gjort ditt val så får floristen din beställning och kommer att leverera dina blommor på den dagen som du har beställt för blomsterleverans.

4. I Lund levereras blommorna innan kl.17, oftast…

Vanligtvis levereras blombuden i Lund innan kl.17 under vardagar, även om ingen garanterar det. Blombuden lovar garanti senast på kvällen och alla har olika tider och den senaste är kl.22. 

De få gånger som det sker under kvällstid är vid högtider då det beställs väldigt många blombud. Högtiderna som kan innebära sena leveranser är vid Alla Hjärtans Da, Mors Dag, Fars Dag och under julen.

Du kan beställa blombud för leverans en specifik tid, sk expressleverans. Om du vill ha blombudet levererat en specifik tid så måste du räkna med att det kostar extra och du måste beställa tidigt på dagen, helst under förmiddagen. De som erbjuder expressleverans är FlowerHouse.

Här nedan ser du blombudens leveranstider som de garanterar.

BlombudVardagarExpressleveransLördagar
eurofloristkl.8-22Nejkl.8-22
Interflorakl.9-20 till bostadkl.9-16 till företagNejkl.11-17
Florister i Sverigekl.9-19Nej
FlowerHouseJa

5. Blomleverans i Lund kostar fr. 98 kr

Om du vill skicka blommor, växt, en dekoration eller några få rosor så är frakten detsamma när du väljer blombud. Och alla blombud tar nästan samma pris för frakt av ditt blombud oavsett om det ska levereras till sjukhus, företag eller hem till någon.

Om mottagaren inte är hemma så tar floristen med sig blommorna tillbaka till blomsterbutiken och mottagaren får själv komma hämta blommorna. Om du har angivit att blommorna får hängas vid dörren så kan du undgå det misstaget.

Här kan du se blombudens olika fraktpriser av blombud inom Lund.

BlombudVardagar1ExpressleveransLördagarSöndagar
euroflorist99 kr99 kr
Interflora99 krNej99 kr
Florister i Sverige98 kr298 kr298 kr2
FlowerHouse99 kr249 kr399 kr
 1. Leverans av blombud till Lund sker vanligtvis under dagtid innan kl.17, med undantag vid större högtider.
 2. Detta är lägsta fraktpriset inom Lund bland de florister som du själv kan välja mellan.
 3. Expressleverans inom Lund kan beställas under vardagar mellan kl.10-15 och blommorna kommer då fram inom 2-3 h

6. Skicka snittblommor inom Lund fr. 259 kr

I Lund skickas mest snittblommor som blombud och då bundna i buketter. Floristerna som levererar åt blombuden sköter sina egna inköp av snittblommor och därför är deras sortiment olika, både i färger, sorter och storlek.

När du skickar buketter med färska snittblommor är det svårt att få en bukett levererat som ser likadan ut som på bilden när du gjorde din beställning. Floristerna försöker efterlikna buketten som du har beställt så gott de kan, om du inte har gett floristen helt fria händer och beställ en bukett med märkningen ‘floristen designar’.

De minsta buketterna hos blombuden kostar runt 300 kr, och till det tillkommer frakten inom Lund.

Här listar vi de olika blombudens lägsta priser för buketter; 

Du har kanske sett buketter till lägre priser i olika blomsterbutiker och undrar nu kanske varför dessa inte finns att beställa på nätet. Om man producerar minst 5-10 st av en bukett dagligen så kan man också planera inköpen och få ner inköpspriserna, framförallt om man har många kunder. När du beställer blommor för leverans i Lund så väljer du en unik och den tar längre tid att göra, därav ett högre pris.

Om du vill kan du oftast öka upp värdet på blommorna när du ska beställa och då får du blommor som motsvarar det blomstervärdet, det är huvudprincipen vid blomsterbud. Om du upplever att det inte efterlevs så ska du reklamera till blombudet.

Kostnaderna för blommor i en bukett är relativt liten i förhållande till arbetskostnaden. Därtill ska hyror räknas och dessa är olika mellan floristerna beroende på deras butikers placering i Lund. En blomsterbutik mitt inne i centrum i gatorna nära Lunds Domkyrka, där är priserna på blommor troligen högre än de som finns inne i bostadsområden längre från centrum.

7. Välj hur många rosor du vill skicka till någon i Lund

Röda rosor är vanligast som snittblommor när man vill visa sin kärlek med ett blombud och väldigt vanligt till Alla Hjärtans Dag.

Men det behöver inte vara just röda för att man ska visa kärlek. Och de flesta blombuden har fler färger att välja mellan när du skickar inom Lund. När du väljer antalet rosor själv så är det en oskriven regel bland blombuden och floristerna att buketten ska innehålla just det antalet som du har beställt då det ofta kan vara förknippade med ett minne eller budskap.

Hos de flesta blombuden kan du välja exakt antal rosor som du vill beställa och vid röda rosor så finns ett budskap och du kan läsa mer om blomsterspråket här på vår webbplats.

Här under i tabellen kan du se vilka rosor du kan beställa av med ett exakt antal och du kan även då välja färg och något till grönt i buketten som ska bindas.

BlombudFärgerPrisLägst antalAntalGröna tillval
InterfloraRöd, rosa, vit50 kr/st1 stVälj självExtra grönt 70 krBrudslöja 40 kr
Florister i SverigeRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 st3, 4, 5 och 7 stExtra grönt 40 krBrudslöja 40 kr
FlowerHouseRöd, rosa, vit, gul, orange70 kr/st3 stVälj själv

Rosväljare: Här är de blombud som erbjuder Rosväljare, dvs du väljer själv antalet rosor.

8. Välj en rosbukett med 50 rosor

Om du inte vill välja antal själv när du ska skicka rosor till Lund så kan du välja färdiga buketter med exakta antal angivna. 

Alla blombud har röda rosbuketter och du kan se deras utbud här:

När du vill beställa färdigkombinerade rosbuketter med exakt antal rosor så skiljer priserna och utbudet mellan de olika blombuden i Lund så vi har satt samman deras priser här i tabellen nedan. 

Blombud135710122024304050
Interflora95 kr215 kr295 kr420 kr595 kr720 kr1.195 kr1.435 kr1.795 kr2.395 kr2.995 kr
Florister i Sverige155 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr
FlowerHouse145 kr235 kr375 kr525 kr725 kr840 kr1.680 kr

9. Skicka en grön växt till studenten i Lund

Om du vill skicka blombud till någon i Lund så behöver det inte vara färska snittblommor, du kan även överraska med en grön växt i en kruka. En grön växt passar också de flesta, studenten, första boendet, till den nyseparerade och många andra.

En fördel med gröna växte är att de lever längre än snittblommor och det innebär att din hälsning som kommer med ditt blombud kan göra sig påmind mycket längre, till och med i många år framöver.

Och du behöver inte vara orolig över frakten av gröna växter inom Lund, den är detsamma som för en vanlig bukett. Och du kan till och med få den gröna växten levererad samma dag i Lund, även lördagar.

Alla blombud har ett sortiment av olika växter och men gemensamt är att de brukar levereras i en kruka.

Här hittar du blombudens utbud av gröna växter i Lund;

10. Beställ begravningsblommor till Lund direkt på nätet

Sörjer du någon och vill skicka blommor till en begravning i Lund så kan du göra det direkt från blombuden på nätet.

Du kan även beställa kondoleansblommor till någon som du vill visa din omtanke, antingen till begravningen eller hem till de sörjande.

Hos blombuden hittar du ett stort utbud av blommor till begravningen och för kondoleans.

Om du håller i begravningen så kan du beställa det mesta från blombuden, allt från begravningskransar, hjärtan av blommor, kistdekorationer och handbuketter.

Tänk på att floristerna behöver lite längre tid för att göra blommor till begravningar och då bör du beställa i god tid, gärna 3 vardagar innan begravningen.

Du hittar blombudens utbud av begravningsblommor i tabellen här under.

eurofloristInterfloraFlorister i SverigeFlowerHouse
Sorgbukett & Kondoleansfr. 359 krfr. 425 krfr. 395 krfr. 375 kr
Begravningskrans utan bandfr. 1.099 krfr. 1.595 krfr. 1.425 krfr. 1.495 kr
Band till begravningskrans279 kr255 kr245 kr245 kr
Handblomma & Handbukett69 kr75 kr40 kr65 kr
Låga  dekorationerfr. 639 krfr. 695 krfr. 695 krfr. 650 kr
Höga dekorationer1.299 krfr. 995 krfr. 865 krfr. 845 kr
Hjärta av blommorfr. 2.565 krfr. 1.475 krfr. 1.295 kr

11. Beställ begravningsblommor till Lund minst 3 dagar innan

En kondoleansbukett kan i princip beställas samma dag som begravningen äger rum, om den hålls på eftermiddagen annars bör du beställa den någon dag innan. Kondoleansbuketten passar även som leverans till kyrkan efter begravningen och då kan den läggas vid graven.

Om du vill att blommor ska levereras till en begravning så beställ i god tid, som huvudregel minst tre vardagar innan begravningen.

Begravningskransar och kistdekorationer tar längre tid att göra än en bukett blommor och ofta vill man ha en viss färg till begravningen och då behövs framförhållning.

När du är ute i god tid så finns det en stor chans att du får det utseendet på begravningskransen eller kistdekorationen som du vill.

Det kan var lite otydligt hos blombuden när de önskar få beställningen från dig därför tycker vi att huvudprincipen om minst tre vardagar innan utsatt dag för begravning är rimlig. 

Här hittar du blombuden i Lund och deras sista beställningstider för begravningsblommor:

 • euroflorist har 3 helgfria vardagar innan begravning
 • Interflora har 2 helgfria vardagar innan begravning
 • Florister i Sverige uppmanar att vara ute i god tid
 • FlowerHouse har 2 helgfria vardagar innan begravning

12. Blombud hjälper dig med kyrkans adresser i Lund

När du skicka blommor till en begravning i Lund så måste du veta kyrkans namn och adress. Om du saknar adressen till exempelvis Domkyrkan i Lund så kan du få reda på adressen samtidigt som när du gör din beställning, och väljer blombudet Florister i Sverige.  

Florister i Sverige är den enda som erbjuder ett kyrkoregister och gör det smidigt att få fram kyrkorna och deras adresser när du gör din beställning av begravningsblommor.

Du kan även ange ortnamnet Lund så kommer de alternativ upp som de har i sitt register över kyrkorna i Lund. Tyvärr finns inte alla kyrkor med men de täcker in en stor del av Sveriges kyrkor så det är en riktigt bra tjänst.

13. Addera vas, silkespapper & grönt

Vill du lyxa till blombudet så erbjuder blombuden lite olika alternativ, allt från ett finare gratulationskort, en vas eller lite extra grönt till blommorna.

Störst utbud tillval av de större blombuden hittar du hos euroflorist och Interflora, när du har påbörjat din beställning. 

Om du väljer något tillval som exempelvis ett finare gratulationskort så får du tyvärr inte se hur kortet ser ut när du väl väljer det eftersom varje florist har sitt eget sortiment av gratulationskort. Men du kan vara säkert på att det är lyxigare än det som ingår som standard i blombsterbudet eftersom det oftast är en utskrift på ett pappersark.

Oftast får du se hur gratulationskortet, vasen eller hur blommorna först när din vän i Lund hör av sig genom att skicka över en bild. Och även om du inte får se hur tillvalen ser ut så kan du räkna med att din vän blir nöjd och det är ju det viktigaste vid blombud.

Här hittar du blombudens olika tillval när du vill skicka blommor till Lund och även deras olika priser.

BlombudLyxigare gratulationskortCellofanSilkespapperHållbar presentinslagningVasExtra gröntBrudslöjaPresentkit
euroflorist
Interflora29 kr39 kr39 kr145 kr89 kr
Florister i Sverige30 kr30 krNej
FlowerHouse25 kr29 kr5 krfr. 65 kr35 kr29 kr

Interfloras erbjuder ett Presentkit som är en finare inslagning och ett finare gratulationskort än det som ingår som standard.

14. Lägg till en present med blombudet i Lund

Du kan lägga till presenter med ditt blombud till Lund och du har en del som du kan välja direkt från blombuden på nätet som exempelvis choklad, nalle eller Trisslotter.

Om du vill lägga till helt egna presenter så har vi mängder av tips som du kan läsa mer om här. Enklast är om du köper presentkort på nätet och då får du en kod som du kan ange på kortet med blombudet och du kan göra det riktigt roligt och endast kreativiteten har sina begränsningar. Vad sägs om blombud med en presentkortskod till en pizza, en matkasse eller en chokladprovning.

Här nedan ser du en tabell med blombudens utbud av presenter som du kan skicka direkt med blombudet till Lund. 

BlombudNalleChokladGelehjärtanÄppelmustBallongSkraplott
euroflorist
Interflorafr. 75 krfr. 85 kr80 kr95 kr95 kr
Florister i Sverigefr. 89 krfr. 89 kr30 kr Trisslott
FlowerHouse89 kr89 kr45 kr Trisslott

15. Låt din korttext skapa en magisk upplevelse

Din skrivna hälsning som kommer med blommorna kan skapa magi och en minnesvärd upplevelse. Det första som mottagaren kommer att titta efter är vem det är som har skickat blommorna och om du lyckas skriva något som berör så kan blombudet ge ett fint minne.

Blommor och blombud har trots allt en positiv upplevelse för de flesta så tipset är att försöka lägga lite extra tid på att få ihop en bra text.

För att hjälpa lite på traven så har vi skapat en hel del korttexter här på Blombud.nu som du kan inspireras av, här hittar du våra korttexter:

 • Kärlek och Alla Hjärtans Dag
 • Mors Dag
 • Julhälsningar

Även Interflora hjälper lite på traven när du beställer hos dom med olika förslag på korttexter, du hittar ca 25 st olika förslag när du kommer till steget för att skriva din hälsning.

om du vill så kan du även skriva lite längre texter och poesi men då måste du välja rätt blombud eftersom vissa har begränsningar i hur många tecken som du får använda i korttexten, de som inte har någon begränsning alls är Florister i Sverige och FlowerHouse.

Här i tabellen nedan ser du hur många tecken du kan när du väljer blombud till Lund.

BlombudAntal tecken till hälsningen
euroflorist215 st
Interflora255 st
FlowerHousehur många du vill
Florister i Sverigehur många du vill

16. Betala så som det som passar dig

Ibland så dyker idén eller en situation upp där ett blombud passar riktigt bra, exempelvis vid en begravning eller en prestation. I vissa fall kan man kanske inte betala hela blombudet på en och samma gång och då kan fakturauppdelning vara ett alternativ.

När du beställer blombud till Lund så har du många betalningsalternativ att välja mellan så som kortbetalning, Swish, faktura direkt, faktura med avbetalning, PayPal och direkt via din bank.

Vi har samlat alla blombuden i Lund och deras olika betalningsalternativ här nedan i tabellen.

BlombudSwishFakturaKortBankPayPal
eurofloristJaJa (Klarna1)JaNejJa
InterfloraJaJa (Klarna1)JaNejNej
Florister i SverigeJaJa (Klarna1)JaJaNej
FlowerHouseJaJa (Klarna1)JaNejNej

17. Avboka ditt blombud till Lund

Har du ångrat dig och vill inte skicka blombudet till vännen i Lund? Kanske har relationen fått en annan vändning, personen bestämt andra planer och är inte hemma eller du kanske ska åka till personen istället. Lugn, du kan avboka ditt blombud men du måste göra det i tid.

Om du har beställt blomsterbud med vanliga snittblommor så kontakta blombudet direkt och vill avboka, om floristen inte har påbörjat att binda buketten så brukar du kunna avboka ditt blombud till Lund.

BlombudBuketterBegravningsblommor
euroflorist24 innan leveransdag, under högtid är det 72 h.Inget speciellt angivet.
Interflora1Innan floristen påbörjat din beställning.Senast 48 h innan planerad leverans
Florister i Sverige24 innan leveransdag, under högtid är det 48 h.Inget speciellt angivet.
FlowerHouseInnan floristen påbörjat din beställning.2Innan floristen påbörjat din beställning.2
 1. Om värdet på din beställning överstiger 3.000 kr så måste avboka senast 96 h innan leverans och vid värde över 6.000 kr så senast en vecka innan leverans.
 2. Påbörjat din beställning: då räknas även in inköp av dina blommor vid speciella tillfällen som exempelvis begravningskrans och kistdekorationer.

18. Reklamation av ditt blombud

Om något har gått fel och du vill reklamera blombudet så tänk på att göra det snarast efter leveransen av blommorna till din vän i Lund. 

Innan du kontaktar blombudet med din reklamation så samla på dig så mycket information som möjligt, gör följande:

 • be mottagaren om ett fotografi eftersom det alltid är till din fördel
 • fråga mottagaren hur ofta de har gett blommorna vatten, om det är snittblommor
 • fråga mottagaren om blommorna har stått nära frukt, det kan vara skadligt
 • fråga mottagaren om blommorna har stått i solljus, det kan också vara skadligt

Kontaktuppgifter till de olika blombuden i Lund hittar du här, lite längre ned på denna sidan. 

Och här nedan i tabellen ser du några av blombudens angivna rutiner vid reklamationer.

BlombudRutinKrav på digitalt fotografi
eurofloristInga angivna rutinerNej
InterfloraInga angivna rutinerNej
Florister i SverigeSenast 48h efter leveransJa
FlowerHouseSenast 48h efter leveransJa

19. Kontaktuppgifter till blombuden i Lund

Om du vill kontakta blombuden som du har anlitat så hittar du deras kontaktuppgifter och öppettider här nedan. Vi har samlat alla de som levererar blombud i Lund så att du enkelt kan kontakta dom med din avbokning, reklamation eller någon fråga som du har.

Interflora Kundtjänst

Interflora besvarar ditt meddelande snarast och inom 48 h.

Interflora har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 16.30
 • Lördag: 09.00 – 13.00
 • Söndag: Stängt

euroflorist Kundtjänst

euroflorist anger inte hur snabbt de besvarar ditt meddelande och här hittar du deras kontaktuppgifter.

euroflorist har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag – Fredag: 09.00 – 18.00
 • Lördag: 09.00-13.00
 • Söndagar och helgdagar: Stängt

Florister i Sverige

Här hittar du kontaktuppgifterna till Florister i Sverige och deras öppettider.

Florister i Sverige har inte angivit när de har sin kundtjänst öppet men skriver på sin webbplats att de besvarar inom 24 h.

FlowerHouse

Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider till FlowerHouse.

 • Epost: info@flowerhouse.se
 • Telefon: inget angivet
 • Chat: inget angivet
 • Postadress: Blommor Online Sverige AB, 191 63 Stockholm

FlowerHouse har sin kundtjänst öppet under följande dagar och tider:

 • Måndag: – Fredag: 08.00 – 18.00
 • Lördag: 10.00-13.00
 • Söndag: inget angivet så gissningsvis stängt